De ce urinezi des noaptea?

22.02.2023
De ce urinezi des noaptea?

Mul╚Ťi oameni se confrunt─â cu nevoia de a urina frecvent ├«n timpul nop╚Ťii, ceea ce poate fi deseori foarte nepl─âcut ╚Öi incomod. Acest fenomen este cunoscut sub numele de nicturie ╚Öi poate avea mai multe cauze.

Ce este nicturia?

Nicturia reprezint─â necesitatea de a urina ├«n timpul noptii. Acest obicei poate fi destul de deranjant ╚Öi poate avea diferite cauze. Una dintre cauzele comune ale nicturiei este consumul excesiv de lichide ├«nainte de culcare. Acest lucru poate suprasolici─â vezica urinar─â, ceea ce duce la nevoia de a urina ├«n toiul nop╚Ťii.

Alte cauze posibile ale nicturiei includ diabetul zaharat, insuficien╚Ťa cardiac─â, hipertensiunea arterial─â ╚Öi boala de prostat─â. ├Än aceste cazuri, este important ca cei care merg la baie noaptea s─â discute cu medicul pentru a identifica cauza exact─â ╚Öi pentru a ├«ncepe un tratament adecvat, dac─â este cazul.

V├órsta sau infec╚Ťiile, cauze constante

Un alt factor important care poate contribui la nicturie este v├órsta. Pe m─âsur─â ce ├«mb─âtr├ónim, mu╚Öchii vezicii urinare pot deveni mai slabi, ceea ce poate duce la nevoia de a urina mai des. Uneori, nicturia poate fi cauzat─â de o infec╚Ťie a tractului urinar. Aceste infec╚Ťii pot cauza inflama╚Ťie ╚Öi irita╚Ťie, ceea ce poate duce la nevoia de a urina mai des.

├Än plus, anumite medicamente, cum ar fi diureticele, pot provoca ╚Öi ele nicturie. Aceste medicamente ac╚Ťioneaz─â prin eliminarea excesului de lichide din corp, dar pot suprasolicita ╚Öi vezica urinar─â, ceea ce poate duce la nevoia de a urina ├«n timpul nop╚Ťii.

├Än concluzie, exist─â multe cauze posibile ale nicturiei. Dac─â v─â confrunta╚Ťi cu aceast─â problem─â, este important s─â discuta╚Ťi cu medicul dumneavoastr─â pentru a identifica cauza exact─â ╚Öi pentru a primi tratamentul adecvat. De asemenea, pute╚Ťi ├«ncerca s─â reduce╚Ťi consumul de lichide ├«nainte de culcare, s─â face╚Ťi exerci╚Ťii de ├«nt─ârire a mu╚Öchilor vezicii urinare ╚Öi s─â evita╚Ťi consumul de alcool ╚Öi cafea ├«nainte de a merge la somn.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria s─â se uneasc─â cu Rom├ónia dup─â R─âzboiul de Independen╚Ť─â?
Cum a vrut Bulgaria s─â se uneasc─â cu Rom├ónia dup─â R─âzboiul de Independen╚Ť─â?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recent─â a Rom├óniei a fost R─âzboiul de Independen╚Ť─â din 1877-1878. De fapt, armata rom├ón─â a participat la R─âzboiul Ruso-Turc din anii... cite╚Öte tot
Trenurile din Japonia chiar nu ├«nt├órzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu po╚Ťi s─â spui minciuna: „A ├«nt├órziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu ├«nt├órzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu po╚Ťi s─â spui minciuna: „A ├«nt├órziat trenul!”
Despre Japonia po╚Ťi s─â spui ce vrei, dar nu c─â este locul unde ├«nt├órzie trenurile. Pe Internet circul─â tot felul de ╚Ötiri legate despre trenurile din Japonia: ba c─â toate trenurile din ╚Ťar─â... cite╚Öte tot
De ce b─ârba╚Ťii evrei poart─â pe cap bucata de material numit─â kippah?
De ce b─ârba╚Ťii evrei poart─â pe cap bucata de material numit─â kippah?
Cine a fost m─âcar o dat─â ├«n Israel sau a avut de-a face cu evrei tradi╚Ťionali╚Öti a putut observa c─â b─ârba╚Ťii poart─â pe cap o bucat─â de material. Aceasta se nume╚Öte kippah ╚Öi este un... cite╚Öte tot