De ce urinezi des noaptea?

22.02.2023
De ce urinezi des noaptea?

Mul╚Ťi oameni se confrunt─â cu nevoia de a urina frecvent ├«n timpul nop╚Ťii, ceea ce poate fi deseori foarte nepl─âcut ╚Öi incomod. Acest fenomen este cunoscut sub numele de nicturie ╚Öi poate avea mai multe cauze.

Ce este nicturia?

Nicturia reprezint─â necesitatea de a urina ├«n timpul noptii. Acest obicei poate fi destul de deranjant ╚Öi poate avea diferite cauze. Una dintre cauzele comune ale nicturiei este consumul excesiv de lichide ├«nainte de culcare. Acest lucru poate suprasolici─â vezica urinar─â, ceea ce duce la nevoia de a urina ├«n toiul nop╚Ťii.

Alte cauze posibile ale nicturiei includ diabetul zaharat, insuficien╚Ťa cardiac─â, hipertensiunea arterial─â ╚Öi boala de prostat─â. ├Än aceste cazuri, este important ca cei care merg la baie noaptea s─â discute cu medicul pentru a identifica cauza exact─â ╚Öi pentru a ├«ncepe un tratament adecvat, dac─â este cazul.

V├órsta sau infec╚Ťiile, cauze constante

Un alt factor important care poate contribui la nicturie este v├órsta. Pe m─âsur─â ce ├«mb─âtr├ónim, mu╚Öchii vezicii urinare pot deveni mai slabi, ceea ce poate duce la nevoia de a urina mai des. Uneori, nicturia poate fi cauzat─â de o infec╚Ťie a tractului urinar. Aceste infec╚Ťii pot cauza inflama╚Ťie ╚Öi irita╚Ťie, ceea ce poate duce la nevoia de a urina mai des.

├Än plus, anumite medicamente, cum ar fi diureticele, pot provoca ╚Öi ele nicturie. Aceste medicamente ac╚Ťioneaz─â prin eliminarea excesului de lichide din corp, dar pot suprasolicita ╚Öi vezica urinar─â, ceea ce poate duce la nevoia de a urina ├«n timpul nop╚Ťii.

├Än concluzie, exist─â multe cauze posibile ale nicturiei. Dac─â v─â confrunta╚Ťi cu aceast─â problem─â, este important s─â discuta╚Ťi cu medicul dumneavoastr─â pentru a identifica cauza exact─â ╚Öi pentru a primi tratamentul adecvat. De asemenea, pute╚Ťi ├«ncerca s─â reduce╚Ťi consumul de lichide ├«nainte de culcare, s─â face╚Ťi exerci╚Ťii de ├«nt─ârire a mu╚Öchilor vezicii urinare ╚Öi s─â evita╚Ťi consumul de alcool ╚Öi cafea ├«nainte de a merge la somn.

Foto: Pexels.com

Tags:
Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscut─â ca ÔÇ×lichidul vie╚ŤiiÔÇŁ, reprezint─â un element esen╚Ťial pentru organismul uman. Fiind compu╚Öi ├«n propor╚Ťie de 70% din ap─â, calitatea acesteia joac─â un rol crucial ├«n... cite╚Öte tot
Care e cea mai potrivit─â or─â pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivit─â or─â pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot