De ce te dor urechile în avion?

22.12.2021
De ce te dor urechile în avion?

În avion, unii oameni se plâng deseori de mici dureri la nivelul urechilor. Este vorba de acel disconfort temporar din interiorul urechii în timpul zborului, de obicei în timpul schimbărilor rapide de altitudine.

De ce te dor urechile în avion?

Potrivit Mayo Clinic, barotraumatismul urechii este stresul asupra timpanului care apare atunci când presiunea aerului din urechea medie și presiunea aerului din mediu sunt dezechilibrate. Acest lucru se poate întâmpla atât la decolare, cât și la aterizare.

Câteva trucuri, cum ar fi căscatul, înghițitul sau mestecatul gumei pot contracara de obicei diferențele de presiune a aerului și pot diminua acest disconfort.

Unele simptome pot apărea la ambele urechi sau doar la una. Cele mai comune dintre acestea sunt disconfort moderat sau durere la ureche, senzație de plinătate sau înfundare în ureche, auz înfundat sau pierdere ușoară până la moderată a auzului. Dacă disconfortul, plenitudinea sau auzul înfundat durează mai mult de câteva zile este recomandat un consult al medicului specialist.

Cauzele durerii de urechi la altitudini mari

Această durere apare atunci când presiunea aerului din urechea medie și presiunea aerului din mediu nu se potrivesc, împiedicând timpanul (membrana timpanică) să vibreze în mod normal. Un pasaj îngust numit trompa lui Eustachio, care este conectat la urechea medie, reglează presiunea aerului.

Când un avion urcă sau coboară, presiunea aerului se modifică rapid. Adesea, trompa lui Eustachio nu poate reacționa suficient de repede, ceea ce provoacă simptomele urechii de avion. Înghițitul sau căscatul deschide trompa lui Eustachio și permite urechii medii să primească mai mult aer, egalând presiunea aerului.

Iată câteva sugestii pentru a ameliora aceste dureri:

Foto: Deposit Photos

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot