De ce sunt morții îngropați la doi metri adâncime și nu la unul sau la patru?

06.03.2023
De ce sunt morții îngropați la doi metri adâncime și nu la unul sau la patru?

Tema morții a fost întotdeauna alături de omenire. Ciclul vieții constă în naștere, trăire și ulterior moarte. Din păcate acest ciclu este inevitabil, iar în momentul morții, tristețea acaparează mintea și sufletul apropiaților. Ulterior, numeroase ceremonii bisericești au loc pentru defunct, iar la final aceste este înmormântat sau incinerat. Care este legea nescrisă pentru care oamenii sunt îngropați la 2 metri adâncime?

De ce sunt oamenii îngropați la 2 metri adâncime?

2 metri

În timpul procesiunii de înmormântare, defunctul este așezat la 2 metri adâncime, însă puțini oameni știu adevărul din spate. Această adâncim este general valabilă în majoritatea religiilor (creștinism, iudaism, musulmani, etc.), motivul adevărat fiind unul necunoscut. Câțiva oameni de știință au propus mai multe motive.

Primul motiv are fi ciuma din Londra a anului 1665. În măsurătorile britanice, 2 metri înseamnă 6 picioare. Astfel că adâncimea de 2 metri/6 picioare erau îndeajuns pentru a opri ca focarul de boală să iasă la suprafață, iar animalele să dezgroape cadavrele.

Alt motiv pentru această adâncime ar fi din pur și simplu coincidență. Înălțimea medie a groparilor nu depășește înălțimea de 2 metri. Un gropar cu o înălțime medie ar fi putut încă să arunce pământul cu lopata, dar ar fi putut ieși și să intre fără ajutorul scării.

Unul dintre cele mai plauzibile motive ar fi pentru a păstra în siguranță cadavrul. Jaful de morminte a fost o practică comună în jurul secolelor al XVIII-XIX. Astfel că, această distanță ar fi fost suficientă pentru a pune în dificultate orice hoț care ar fi vrut să fure diverse obiecte de valoare.

De ce la morminte există o cruce de lemn și una de piatră?

Crucea de lemn este unul dintre cele mai importante și comune semne ale creștinismului. Conform istoriei, Iisus Hristos a fost răstignit pe o cruce de lemn, după care a înviat.

Pentru a respectiva înscrierile biblice, oamenii au făcut din crucea de lemn o obligativitate la înmormântare. Astfel că, imediat după ce persoana în cauza este îngropată, i se pune o cruce de lemn care va rămâne pentru o anumită perioadă de timp. Nu există un timp în care crucea de lemn trebuie să rămână, însă după aproximativ 6 luni, aceasta este înlocuită cu o cruce de piatră sau marmură pentru a trece peste negura timpului.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot