De ce sunt morții îngropați la doi metri adâncime și nu la unul sau la patru?

06.03.2023
De ce sunt morții îngropați la doi metri adâncime și nu la unul sau la patru?

Tema morții a fost întotdeauna alături de omenire. Ciclul vieții constă în naștere, trăire și ulterior moarte. Din păcate acest ciclu este inevitabil, iar în momentul morții, tristețea acaparează mintea și sufletul apropiaților. Ulterior, numeroase ceremonii bisericești au loc pentru defunct, iar la final aceste este înmormântat sau incinerat. Care este legea nescrisă pentru care oamenii sunt îngropați la 2 metri adâncime?

De ce sunt oamenii îngropați la 2 metri adâncime?

2 metri

În timpul procesiunii de înmormântare, defunctul este așezat la 2 metri adâncime, însă puțini oameni știu adevărul din spate. Această adâncim este general valabilă în majoritatea religiilor (creștinism, iudaism, musulmani, etc.), motivul adevărat fiind unul necunoscut. Câțiva oameni de știință au propus mai multe motive.

Primul motiv are fi ciuma din Londra a anului 1665. În măsurătorile britanice, 2 metri înseamnă 6 picioare. Astfel că adâncimea de 2 metri/6 picioare erau îndeajuns pentru a opri ca focarul de boală să iasă la suprafață, iar animalele să dezgroape cadavrele.

Alt motiv pentru această adâncime ar fi din pur și simplu coincidență. Înălțimea medie a groparilor nu depășește înălțimea de 2 metri. Un gropar cu o înălțime medie ar fi putut încă să arunce pământul cu lopata, dar ar fi putut ieși și să intre fără ajutorul scării.

Unul dintre cele mai plauzibile motive ar fi pentru a păstra în siguranță cadavrul. Jaful de morminte a fost o practică comună în jurul secolelor al XVIII-XIX. Astfel că, această distanță ar fi fost suficientă pentru a pune în dificultate orice hoț care ar fi vrut să fure diverse obiecte de valoare.

De ce la morminte există o cruce de lemn și una de piatră?

Crucea de lemn este unul dintre cele mai importante și comune semne ale creștinismului. Conform istoriei, Iisus Hristos a fost răstignit pe o cruce de lemn, după care a înviat.

Pentru a respectiva înscrierile biblice, oamenii au făcut din crucea de lemn o obligativitate la înmormântare. Astfel că, imediat după ce persoana în cauza este îngropată, i se pune o cruce de lemn care va rămâne pentru o anumită perioadă de timp. Nu există un timp în care crucea de lemn trebuie să rămână, însă după aproximativ 6 luni, aceasta este înlocuită cu o cruce de piatră sau marmură pentru a trece peste negura timpului.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot
Fabuloasa poveste a gorilei Binti Jua, eroul blând care a protejat un copil în 1996 și a emoționat o lume întreagă
Fabuloasa poveste a gorilei Binti Jua, eroul blând care a protejat un copil în 1996 și a emoționat o lume întreagă
Într-o zi de august 1996, la grădina zoologică Brookfield din Chicago, s-a petrecut ceva ce avea să rămână întipărit în inimile tuturor celor care au fost martori sau care au aflat ulterior... citește tot