De ce sunt morții îngropați la doi metri adâncime și nu la unul sau la patru?

06.03.2023
De ce sunt morții îngropați la doi metri adâncime și nu la unul sau la patru?

Tema morții a fost întotdeauna alături de omenire. Ciclul vieții constă în naștere, trăire și ulterior moarte. Din păcate acest ciclu este inevitabil, iar în momentul morții, tristețea acaparează mintea și sufletul apropiaților. Ulterior, numeroase ceremonii bisericești au loc pentru defunct, iar la final aceste este înmormântat sau incinerat. Care este legea nescrisă pentru care oamenii sunt îngropați la 2 metri adâncime?

De ce sunt oamenii îngropați la 2 metri adâncime?

2 metri

În timpul procesiunii de înmormântare, defunctul este așezat la 2 metri adâncime, însă puțini oameni știu adevărul din spate. Această adâncim este general valabilă în majoritatea religiilor (creștinism, iudaism, musulmani, etc.), motivul adevărat fiind unul necunoscut. Câțiva oameni de știință au propus mai multe motive.

Primul motiv are fi ciuma din Londra a anului 1665. În măsurătorile britanice, 2 metri înseamnă 6 picioare. Astfel că adâncimea de 2 metri/6 picioare erau îndeajuns pentru a opri ca focarul de boală să iasă la suprafață, iar animalele să dezgroape cadavrele.

Alt motiv pentru această adâncime ar fi din pur și simplu coincidență. Înălțimea medie a groparilor nu depășește înălțimea de 2 metri. Un gropar cu o înălțime medie ar fi putut încă să arunce pământul cu lopata, dar ar fi putut ieși și să intre fără ajutorul scării.

Unul dintre cele mai plauzibile motive ar fi pentru a păstra în siguranță cadavrul. Jaful de morminte a fost o practică comună în jurul secolelor al XVIII-XIX. Astfel că, această distanță ar fi fost suficientă pentru a pune în dificultate orice hoț care ar fi vrut să fure diverse obiecte de valoare.

De ce la morminte există o cruce de lemn și una de piatră?

Crucea de lemn este unul dintre cele mai importante și comune semne ale creștinismului. Conform istoriei, Iisus Hristos a fost răstignit pe o cruce de lemn, după care a înviat.

Pentru a respectiva înscrierile biblice, oamenii au făcut din crucea de lemn o obligativitate la înmormântare. Astfel că, imediat după ce persoana în cauza este îngropată, i se pune o cruce de lemn care va rămâne pentru o anumită perioadă de timp. Nu există un timp în care crucea de lemn trebuie să rămână, însă după aproximativ 6 luni, aceasta este înlocuită cu o cruce de piatră sau marmură pentru a trece peste negura timpului.

Foto: Depositphotos.com

Cele mai noi articole
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
Câinele este considerat a fi cel mai bun prieten al omului. Prietenosul blânos care se află în apropierea familiei este cel care ne protejează la orice oră. De toate dimensiunile, rasele sau... citește tot
Prima localitate din țară cu numele de București NU a fost capitala României. Unde se afla primul… București?
Prima localitate din țară cu numele de București NU a fost capitala României. Unde se afla primul… București?
Cu toții știm că București este capitala României și nicio localitate din țară nu mai are această denumire. Lucrurile însă nu au stat tot timpul așa, iar numele de „București” a fost... citește tot
Ce este un barter? Cum a apărut ideea de barter?
Ce este un barter? Cum a apărut ideea de barter?
Într-o lume în care tranzacțiile comerciale sunt dominate de monedă și bani electronici, conceptul de barter oferă o incursiune fascinantă în forme mai vechi și mai directe de comerț.... citește tot