De ce suma numerelor de la ruletă este 666?

10.11.2022
De ce suma numerelor de la ruletă este 666?

Ruleta a fost inventată de Blaise Pascal, un matematician francez și teolog catolic, care a trăit în secolul al XVI-lea. Acesta a conceput roata în timp ce încerca să creeze o mașinărie cu mișcare perpetuă. Cu toate acestea, istoria ruletei are și o parte întunecată care ține de… numărul diavolului.

Ruleta este jocul lui Lucifer?

Unii istorici susțin că roata de ruletă a fost inventată cu aproximativ 200 de ani înaintea celei create de Pascal. Chinezii ar fi fost primii care ar fi avut o astfel de roată, dar din piatră, și ar fi avut inscripționate animale în loc de numere. În schimb, alți istorici consideră că jocul a fost inventat de un călugăr, care a înnebunit încercând să găsească o variantă câștigătoare ascunsă, și ar fi pus în centrul ruletei numărul 666… cifra Diavolului.

Jocul ar fi fost modificat ulterior de către soldații romani care, în timpul liber, participau la jocuri de noroc învârtind scuturile sau roțile de la car. Asocierea jocului cu Diavolul a luat amploare atunci când Francois „Magicianul din Homburg” Blanc a adus ruleta în lumina reflectoarelor, mai întâi la Homburg, iar ulterior și la Cazinoul Monte Carlo din Monaco. Acesta din urmă a fost construit ca un templu al pariurilor, fiind inundat de jucători după ce Germania a scos în afara legii jocurile de noroc.

Legenda din jurul lui Blanc susține că acesta a făcut o înțelegere cu Lucifer pentru a știi să trișeze la ruletă. De aceea, roata ar fi fost modificată astfel încât numerele însumate să dea 666. Cele mai multe cazinouri din Paris aveau la acea vreme pe roata de la ruletă cifre precum zero și dublu zero, însă Blanc i-ar fi îndemnat pe patronii jocurilor de noroc să modifice și să existe un singur zero, potrivit ripleys.com.

Jocul se învârte în jurul cifrei 6

Așadar, la o primă analiză lucrurile devin și mai complicate, numerele de pe roată au o atracție pentru cifra 6. De exemplu, oricare trei numere care apar pe orizontală împreună pe masa de ruletă sunt legate de numărul șase. Cifrele 28, 29 și 30 apar pe orizontală spre sfârșitul tabelului. Totalul acestora este de 87. Dacă aduni cele două cifre, 8 + 7, rezultă 15, iar dacă faci acest lucru încă o dată, 1 + 5, egal 6.

Același lucru este valabil și pentru numerele în diagonală. De exemplu, 12, 14 și 16 adunate rezultă 42. Așadar, ghici cât face 4 + 2? … 6. Înfricoșător, nu-i așa? În plus, suma tuturor numerelor de pe o ruletă este 666. În concluzie nu se știe cu exactitate cine a inventat ruleta, însă clar a fost cineva care s-a priceput la matematică.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot