De ce 666 este numărul Diavolului?

11.11.2022
De ce 666 este numărul Diavolului?

Diavolul este considerat sursa tuturor relelor din lume și este văzut de toți creștinii ca opusul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, sunt persoane care îl venerează pe Satan și încearcă să îl invoce folosindu-se de cifra 666. Acest număr apare în Noul Testament și este atribuit Fiarei, adică Antihristului.

Este 666 cifra lui Satan?

La prima vedere, numărul 666 nu are nimic special, fiind precedat de 665 și urmat de 667. În tradiția creștină, însă, el este văzut ca numărul Fiarei. Cifra apare în Noul Testament, capitolul 13:17–18 al Apocalipsei lui Ioan. Unii istorici însă nu sunt de acord cu această ipoteză și vin cu altă teorie.

În manuscrisele grecești originale ale textelor biblice, 666 este prezentat criptic ca fiind „număr de om” sau „numărul unui om”. Cifra a fost ulterior asociată cu Fiara, o creatură supranaturală, dușmanul lui Dumnezeu, care apare în foarte multe scrieri din Noul Testament. Dar, dacă Fiara nu este Diavolul, și este doar un simplu om?

Era Diavolul împăratul Nero?

Imperiul Roman a fost unul imens, încorporând multiple civilizații și culturi din Europa, în special. Teritoriul iudaic a făcut parte din acest imperiu, unde soldații romani făceau legea în aceste teritorii. Oamenii erau nevoiți să se supună unui asupritor, fără să critice. Împăratul roman Nero, care a domnit între anii 55 și 68 d. Hr., a condus cu o mână de fier toate regiunile imperiului, iar cine se împotrivea avea de suferit.

Ca atare, grecii au găsit o modalitate de a prezenta criptic în texte atitudinea dictatorială a împăratului, fiind asociat cu o fiară. Folosindu-se de gematrie (practica de a atribui o valoare numerică unui cuvânt sau unei fraze conform unui cifru alfanumeric), istoricii au descoperit că cifra 666 înseamnă de fapt „Neron Caesar”. Cu alte cuvinte în limba latină se traduce ca „Nero Caesar”, nimeni altul decât împăratul roman Nero.

Așadar, în Biblie, în capitolul 13 scrie: „Lăsaţi-l pe cel care înţelege să identifice semnificaţia numărului fiarei, căci el este, de fapt, numărul unui om.  Numărul lui este 666„.

Altfel spus, populația iudaică trăia vremuri grele sub dominația romanilor, însă nimeni nu se încumeta să îl critice pe împăratul Nero, considerat sursa tuturor nenorocirilor, o adevărată fiară.

Cum se numește fobia față de cifra 666?

În prezent, 666 este considerat numărul Diavolului și foarte multe persoane se feresc de această cifră. Ba mai mult unele persoane care se feresc de această secvențiere de numere 6-6-6 au dezvoltat o adevărată fobie, numită de experți hexakosioihexekontahexafobie.

Foto: Wikipedia.org și adevarul.ro

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot