De ce 666 este numărul Diavolului?

11.11.2022
De ce 666 este numărul Diavolului?

Diavolul este considerat sursa tuturor relelor din lume și este văzut de toți creștinii ca opusul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, sunt persoane care îl venerează pe Satan și încearcă să îl invoce folosindu-se de cifra 666. Acest număr apare în Noul Testament și este atribuit Fiarei, adică Antihristului.

Este 666 cifra lui Satan?

La prima vedere, numărul 666 nu are nimic special, fiind precedat de 665 și urmat de 667. În tradiția creștină, însă, el este văzut ca numărul Fiarei. Cifra apare în Noul Testament, capitolul 13:17–18 al Apocalipsei lui Ioan. Unii istorici însă nu sunt de acord cu această ipoteză și vin cu altă teorie.

În manuscrisele grecești originale ale textelor biblice, 666 este prezentat criptic ca fiind „număr de om” sau „numărul unui om”. Cifra a fost ulterior asociată cu Fiara, o creatură supranaturală, dușmanul lui Dumnezeu, care apare în foarte multe scrieri din Noul Testament. Dar, dacă Fiara nu este Diavolul, și este doar un simplu om?

Era Diavolul împăratul Nero?

Imperiul Roman a fost unul imens, încorporând multiple civilizații și culturi din Europa, în special. Teritoriul iudaic a făcut parte din acest imperiu, unde soldații romani făceau legea în aceste teritorii. Oamenii erau nevoiți să se supună unui asupritor, fără să critice. Împăratul roman Nero, care a domnit între anii 55 și 68 d. Hr., a condus cu o mână de fier toate regiunile imperiului, iar cine se împotrivea avea de suferit.

Ca atare, grecii au găsit o modalitate de a prezenta criptic în texte atitudinea dictatorială a împăratului, fiind asociat cu o fiară. Folosindu-se de gematrie (practica de a atribui o valoare numerică unui cuvânt sau unei fraze conform unui cifru alfanumeric), istoricii au descoperit că cifra 666 înseamnă de fapt „Neron Caesar”. Cu alte cuvinte în limba latină se traduce ca „Nero Caesar”, nimeni altul decât împăratul roman Nero.

Așadar, în Biblie, în capitolul 13 scrie: „Lăsaţi-l pe cel care înţelege să identifice semnificaţia numărului fiarei, căci el este, de fapt, numărul unui om.  Numărul lui este 666„.

Altfel spus, populația iudaică trăia vremuri grele sub dominația romanilor, însă nimeni nu se încumeta să îl critice pe împăratul Nero, considerat sursa tuturor nenorocirilor, o adevărată fiară.

Cum se numește fobia față de cifra 666?

În prezent, 666 este considerat numărul Diavolului și foarte multe persoane se feresc de această cifră. Ba mai mult unele persoane care se feresc de această secvențiere de numere 6-6-6 au dezvoltat o adevărată fobie, numită de experți hexakosioihexekontahexafobie.

Foto: Wikipedia.org și adevarul.ro

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot