De ce poartă femeile sutien?

30.05.2022
De ce poartă femeile sutien?

Primul sutien a apărut în 1914 și de atunci a câștigat o popularitate extraordinară. Treptat, sutienele au devenit o parte esențială a garderobei fiecărei femei. Cu toate acestea, chiar și astăzi, unele doamne preferă să renunțe la el după o zi lungă, obositoare și agitată la serviciu.

Deși unora li se pare confortabil să nu-l mai poarte sub ținutele de casa sau pijama, purtarea unui sutien are o mulțime de avantaje. De fapt, a nu purta unul, femeile pot fi expuse unor multitudini de probleme, cum ar fi durere și disconfort.

Motive pentru care doamnele aleg să poarte sutien

Unul dintre motivele pentru care femeile poartă sutien este acela de a oferi sânilor lor sprijin. Sânii sunt formați din grăsime, țesuturi, nervi, vene și artere. Când sunt tineri și relativ mici, toate aceste componente rămân în poziție verticală.

În timp sau odată cu creșterea dimensiunii, pielea sânului și țesutul sânului își pierd elasticitatea și cedează în fața forței inevitabile a gravitației. Din punct de vedere medical, aceasta se numește ptoză mamară.

Sânii se mai pot lăsa din cauza fumatului, pierderii în greutate, alăptatului sau din cauza greutății din exces. Acest lucru poate provoca disconfort în umeri, gât și spate. Deși nu există dovezi medicale că purtarea unui sutien previne căderea lor, purtarea unui sutien confortabil de înaltă calitate este o modalitate utilă de a ridica și de a susține atât sânii mari, cât și cei mici și de a menține corpul echilibrat și sănătos, scrie Elle.

Multe femei mai poartă sutien în timpul antrenamentelor fizice, cum ar fi alergarea, mersul pe jos, tenis, fotbal, yoga, pilate și orice este dinamic. Un sutien sport bun le poate asigura femeilor sportive confortul în timpul oricăreia dintre aceste activități. În plus, acest stil de sutien este adesea realizat din țesături respirabile și de înaltă tehnologie, care sunt blânde cu pielea.

Un alt motiv pentru care sexul frumos apelează la acest accesoriu vestimentar este aspectul. Cele mai bune sutiene pot face sânii să arate rotunzi, netezi și naturali.

Nu toate sutienele sunt făcute pentru performanță sau aspect atletic. Unele sutiene sunt special concepute pentru a ajuta la anumite evenimente sau afecțiuni medicale. Aceste sutiene sunt de mai multe tipuri:

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 18 august este cea de-a 230-a zi a calendarului gregorian și a 231-a zi în anii bisecți. În această zi s-au consemnat de-a lungul timpului multe evenimente care au marcat istoria lumii...
Cele mai noi articole
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
Limba română este vorbită diferit în funcție de regiunea țării. Regionalismele îmbogățesc vocabularul românesc, însă de multe ori nu sunt înțelese de toată lumea și trebuie... citește tot
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
Înaintea Primului Război Mondial, la marginea Mangaliei trăia familia lui Nae Berechet. Acesta avea o fetiță în vârstă de șase ani, de o frumusețe răpitoare, pe numele ei Maria. La un... citește tot
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
Pentru întreaga lume, corpul uman este un mister constant mereu aflat într-o continuă schimbare. Deși nu putem afla totul despre corpurile noastre, oamenii de știință au descoperit la ce... citește tot