De ce poartă femeile sutien?

30.05.2022
De ce poartă femeile sutien?

Primul sutien a apărut în 1914 și de atunci a câștigat o popularitate extraordinară. Treptat, sutienele au devenit o parte esențială a garderobei fiecărei femei. Cu toate acestea, chiar și astăzi, unele doamne preferă să renunțe la el după o zi lungă, obositoare și agitată la serviciu.

Deși unora li se pare confortabil să nu-l mai poarte sub ținutele de casa sau pijama, purtarea unui sutien are o mulțime de avantaje. De fapt, a nu purta unul, femeile pot fi expuse unor multitudini de probleme, cum ar fi durere și disconfort.

Motive pentru care doamnele aleg să poarte sutien

Unul dintre motivele pentru care femeile poartă sutien este acela de a oferi sânilor lor sprijin. Sânii sunt formați din grăsime, țesuturi, nervi, vene și artere. Când sunt tineri și relativ mici, toate aceste componente rămân în poziție verticală.

În timp sau odată cu creșterea dimensiunii, pielea sânului și țesutul sânului își pierd elasticitatea și cedează în fața forței inevitabile a gravitației. Din punct de vedere medical, aceasta se numește ptoză mamară.

Sânii se mai pot lăsa din cauza fumatului, pierderii în greutate, alăptatului sau din cauza greutății din exces. Acest lucru poate provoca disconfort în umeri, gât și spate. Deși nu există dovezi medicale că purtarea unui sutien previne căderea lor, purtarea unui sutien confortabil de înaltă calitate este o modalitate utilă de a ridica și de a susține atât sânii mari, cât și cei mici și de a menține corpul echilibrat și sănătos, scrie Elle.

Multe femei mai poartă sutien în timpul antrenamentelor fizice, cum ar fi alergarea, mersul pe jos, tenis, fotbal, yoga, pilate și orice este dinamic. Un sutien sport bun le poate asigura femeilor sportive confortul în timpul oricăreia dintre aceste activități. În plus, acest stil de sutien este adesea realizat din țesături respirabile și de înaltă tehnologie, care sunt blânde cu pielea.

Un alt motiv pentru care sexul frumos apelează la acest accesoriu vestimentar este aspectul. Cele mai bune sutiene pot face sânii să arate rotunzi, netezi și naturali.

Nu toate sutienele sunt făcute pentru performanță sau aspect atletic. Unele sutiene sunt special concepute pentru a ajuta la anumite evenimente sau afecțiuni medicale. Aceste sutiene sunt de mai multe tipuri:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot