De ce poartă femeile sutien?

30.05.2022
De ce poartă femeile sutien?

Primul sutien a apărut în 1914 și de atunci a câștigat o popularitate extraordinară. Treptat, sutienele au devenit o parte esențială a garderobei fiecărei femei. Cu toate acestea, chiar și astăzi, unele doamne preferă să renunțe la el după o zi lungă, obositoare și agitată la serviciu.

Deși unora li se pare confortabil să nu-l mai poarte sub ținutele de casa sau pijama, purtarea unui sutien are o mulțime de avantaje. De fapt, a nu purta unul, femeile pot fi expuse unor multitudini de probleme, cum ar fi durere și disconfort.

Motive pentru care doamnele aleg să poarte sutien

Unul dintre motivele pentru care femeile poartă sutien este acela de a oferi sânilor lor sprijin. Sânii sunt formați din grăsime, țesuturi, nervi, vene și artere. Când sunt tineri și relativ mici, toate aceste componente rămân în poziție verticală.

În timp sau odată cu creșterea dimensiunii, pielea sânului și țesutul sânului își pierd elasticitatea și cedează în fața forței inevitabile a gravitației. Din punct de vedere medical, aceasta se numește ptoză mamară.

Sânii se mai pot lăsa din cauza fumatului, pierderii în greutate, alăptatului sau din cauza greutății din exces. Acest lucru poate provoca disconfort în umeri, gât și spate. Deși nu există dovezi medicale că purtarea unui sutien previne căderea lor, purtarea unui sutien confortabil de înaltă calitate este o modalitate utilă de a ridica și de a susține atât sânii mari, cât și cei mici și de a menține corpul echilibrat și sănătos, scrie Elle.

Multe femei mai poartă sutien în timpul antrenamentelor fizice, cum ar fi alergarea, mersul pe jos, tenis, fotbal, yoga, pilate și orice este dinamic. Un sutien sport bun le poate asigura femeilor sportive confortul în timpul oricăreia dintre aceste activități. În plus, acest stil de sutien este adesea realizat din țesături respirabile și de înaltă tehnologie, care sunt blânde cu pielea.

Un alt motiv pentru care sexul frumos apelează la acest accesoriu vestimentar este aspectul. Cele mai bune sutiene pot face sânii să arate rotunzi, netezi și naturali.

Nu toate sutienele sunt făcute pentru performanță sau aspect atletic. Unele sutiene sunt special concepute pentru a ajuta la anumite evenimente sau afecțiuni medicale. Aceste sutiene sunt de mai multe tipuri:

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot