De ce, pe unii dintre noi, ne doare stomacul după ce mâncăm produse KFC? Ce conțin crispy strips?

04.07.2023
De ce, pe unii dintre noi, ne doare stomacul după ce mâncăm produse KFC? Ce conțin crispy strips?

Cui nu-i plac produsele de tip fast-food? Cei doi mari jucători de pe piață sunt Mc’Donald’s și KFC. Dacă primii sunt specializați în burgeri, americanii de la Kentucky Fried Chicken (KFC) au, mai ales, preparate de pui. De departe, produsele vedetă sunt aripioarele și strips-urile marca KFC. Totuși, mulți dintre cei care au mâncat stripsuri de la KFC au experimentat dureri de stomac. De ce?

Ei bine, mulți dintre clienții KFC se plâng pe Internet că după o masă copioasă au dureri de stomac. „Mă duc la KFC doar când uit de diareea explozivă pe care o provoacă mâncarea din acest loc. Mănânc, apoi plătesc cu ore în baie. Atunci jur că nu voi mai merge niciodată”, s-a plâns pe reedit.com un utilizator. Altcineva a adăugat: „Nu mai mănânc niciodată. Experimentez un coșmar. Stau de la 4 dimineața pe toaletă„.

Mâncarea este greu digerată

Principala explicație este faptul că alimentele grase conțin cantități mari de grăsimi și încetinesc golirea stomacului. La rândul lor, alimentele petrec mai mult timp în stomac, ceea ce poate provoca balonare, greață și dureri de stomac. Multe alimente prăjite au un conținut scăzut de fibre și durează mai mult pentru a fi digerate. În plus, dacă sunt eliminate nedigerate, acest lucru poate să ducă la diaree.

Pe lângă faptul că mâncarea este greu digerabilă, stripsurile de la KFC sunt destul de picante și alimentele picante pot avea un efect negativ asupra sistemului digestiv, mai ales dacă clientul are ceva probleme cu stomacul. Pe scurt, alimentele picante nu cauzeaza probleme digestive, dar le pot agrava pe cele deja existente.

Ce conțin crispy strips-urile?

Faimoasele Crispy Strips de la KFC au cinci E-uri. Cel puțin asta susțin chiar cei de la KFC pe site-ul oficial. „Bucăți de piept de pui (produs/din produs decongelat. Poate proveni și din produs refrigerat); făină de grâu; grăsime de prăjit lichidă (uleiuri vegetale rafinate (răpită, palmier), antioxidanți E304 și E306, agent antispumant E900). Amestec de condimente: sare, potențiator de aromă E621, ardei soiul Cayenne, paprika, aromă naturală de chilli, usturoi pudră; apă; amestec pentru impesmetare: agenți de afânare E450 și E500, făină de grâu (conține calciu, fier, vitamina B3, vitamina B1), dextroză, ulei din semințe de răpită (conține antispumant E900)”. Așadar, din păcate, celebrele crispy Strips de la KFC cu crusta crocantă și carnea fragedă și suculentă, nu sunt foarte sănătoase. Dar în viață este vorba despre alegeri.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot