De ce, pe unii dintre noi, ne doare stomacul după ce mâncăm produse KFC? Ce conțin crispy strips?

04.07.2023
De ce, pe unii dintre noi, ne doare stomacul după ce mâncăm produse KFC? Ce conțin crispy strips?

Cui nu-i plac produsele de tip fast-food? Cei doi mari jucători de pe piață sunt Mc’Donald’s și KFC. Dacă primii sunt specializați în burgeri, americanii de la Kentucky Fried Chicken (KFC) au, mai ales, preparate de pui. De departe, produsele vedetă sunt aripioarele și strips-urile marca KFC. Totuși, mulți dintre cei care au mâncat stripsuri de la KFC au experimentat dureri de stomac. De ce?

Ei bine, mulți dintre clienții KFC se plâng pe Internet că după o masă copioasă au dureri de stomac. „Mă duc la KFC doar când uit de diareea explozivă pe care o provoacă mâncarea din acest loc. Mănânc, apoi plătesc cu ore în baie. Atunci jur că nu voi mai merge niciodată”, s-a plâns pe reedit.com un utilizator. Altcineva a adăugat: „Nu mai mănânc niciodată. Experimentez un coșmar. Stau de la 4 dimineața pe toaletă„.

Mâncarea este greu digerată

Principala explicație este faptul că alimentele grase conțin cantități mari de grăsimi și încetinesc golirea stomacului. La rândul lor, alimentele petrec mai mult timp în stomac, ceea ce poate provoca balonare, greață și dureri de stomac. Multe alimente prăjite au un conținut scăzut de fibre și durează mai mult pentru a fi digerate. În plus, dacă sunt eliminate nedigerate, acest lucru poate să ducă la diaree.

Pe lângă faptul că mâncarea este greu digerabilă, stripsurile de la KFC sunt destul de picante și alimentele picante pot avea un efect negativ asupra sistemului digestiv, mai ales dacă clientul are ceva probleme cu stomacul. Pe scurt, alimentele picante nu cauzeaza probleme digestive, dar le pot agrava pe cele deja existente.

Ce conțin crispy strips-urile?

Faimoasele Crispy Strips de la KFC au cinci E-uri. Cel puțin asta susțin chiar cei de la KFC pe site-ul oficial. „Bucăți de piept de pui (produs/din produs decongelat. Poate proveni și din produs refrigerat); făină de grâu; grăsime de prăjit lichidă (uleiuri vegetale rafinate (răpită, palmier), antioxidanți E304 și E306, agent antispumant E900). Amestec de condimente: sare, potențiator de aromă E621, ardei soiul Cayenne, paprika, aromă naturală de chilli, usturoi pudră; apă; amestec pentru impesmetare: agenți de afânare E450 și E500, făină de grâu (conține calciu, fier, vitamina B3, vitamina B1), dextroză, ulei din semințe de răpită (conține antispumant E900)”. Așadar, din păcate, celebrele crispy Strips de la KFC cu crusta crocantă și carnea fragedă și suculentă, nu sunt foarte sănătoase. Dar în viață este vorba despre alegeri.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot