De ce ne este rău pe serpentine?

28.09.2023
De ce ne este rău pe serpentine?

Mersul la munte poate da naștere la amintiri de neuitat. Conectarea cu natura te poate relaxa, iar serotonina poate fi la cote maxime. Liniștea, verdele pădurii și lipsa aglomerației reprezintă motivele pentru care muntele reprezintă mereu o alegere perfectă. Cu toate acestea, drumul parcurs până acolo poate fi neplăcut și chiar poate crea probleme. De ce unor oameni le este rău pe serpentine?

De la ce ne este provocat răul pe serpentine?

serpentine

De câte ori nu s-a întâmplat să aveți un prieten pentru care mersul la munte poate deveni o adevărată corvoadă? Pe cât relaxant este muntele și aventurile care se întrevăd, foarte mulți dintre participanții la drum pot avea rău de serpentine. Unora le este rău, altora nu. Din ce cauză se lovesc unele persoane de un rău care nu pare să aibă fundament?

Răul de mișcare este o problemă pe care mulți dintre oameni o au când merg cu mașina, avionul sau chiar vaporul. Deși pare inexplicabil, specialiștii au un răspuns plauzibil care poate convinge pe oricine.

Conform acestora, explicația din spatele oricărei senzații de rău de mișcare stă în ureche. Concret, receptorii echilibrului din partea urechii interioare trimit informații centrului de echilibru din creier. Aceste date sunt percepute greșit de către receptorii vizuali. Astfel că se creează o aparentă imobilizare într-un spațiu, adică în mașină, avion sau vapor.

Corpul simte mișcarea, încearcă să o înțeleagă, dar ochii transmit creierului faptul că nu te poți mișca. Confuzia din interiorul organismului face să apară senzația de rău, care de multe ori se traduce prin dureri de cap, amețeli sau vărsături.

Există și alte elemente care duc la agravarea răului de mișcare:

Cum poți scăpa de răul de mișcare?

Cum am spus și mai sus, răul de mișcare este rezultatul mai multor factori, care din păcate afectează foarte mulți oameni. Cu toate acestea, există mai multe soluții prin care poate fi oprit sau cel puțin ameliorat.

Medicii specialiști recomandă următoarele:

Foto: Depositphotos.com

Cele mai noi articole
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Mană cerească. Cine nu a auzit sau nu a folosit măcar o dată expresia „mană cerească”? Această expresie este utilizată cu sensul de „surpriză plăcută care aduce belșug” sau cu... citește tot