De ce ne este rău pe serpentine?

28.09.2023
De ce ne este rău pe serpentine?

Mersul la munte poate da naștere la amintiri de neuitat. Conectarea cu natura te poate relaxa, iar serotonina poate fi la cote maxime. Liniștea, verdele pădurii și lipsa aglomerației reprezintă motivele pentru care muntele reprezintă mereu o alegere perfectă. Cu toate acestea, drumul parcurs până acolo poate fi neplăcut și chiar poate crea probleme. De ce unor oameni le este rău pe serpentine?

De la ce ne este provocat răul pe serpentine?

serpentine

De câte ori nu s-a întâmplat să aveți un prieten pentru care mersul la munte poate deveni o adevărată corvoadă? Pe cât relaxant este muntele și aventurile care se întrevăd, foarte mulți dintre participanții la drum pot avea rău de serpentine. Unora le este rău, altora nu. Din ce cauză se lovesc unele persoane de un rău care nu pare să aibă fundament?

Răul de mișcare este o problemă pe care mulți dintre oameni o au când merg cu mașina, avionul sau chiar vaporul. Deși pare inexplicabil, specialiștii au un răspuns plauzibil care poate convinge pe oricine.

Conform acestora, explicația din spatele oricărei senzații de rău de mișcare stă în ureche. Concret, receptorii echilibrului din partea urechii interioare trimit informații centrului de echilibru din creier. Aceste date sunt percepute greșit de către receptorii vizuali. Astfel că se creează o aparentă imobilizare într-un spațiu, adică în mașină, avion sau vapor.

Corpul simte mișcarea, încearcă să o înțeleagă, dar ochii transmit creierului faptul că nu te poți mișca. Confuzia din interiorul organismului face să apară senzația de rău, care de multe ori se traduce prin dureri de cap, amețeli sau vărsături.

Există și alte elemente care duc la agravarea răului de mișcare:

Cum poți scăpa de răul de mișcare?

Cum am spus și mai sus, răul de mișcare este rezultatul mai multor factori, care din păcate afectează foarte mulți oameni. Cu toate acestea, există mai multe soluții prin care poate fi oprit sau cel puțin ameliorat.

Medicii specialiști recomandă următoarele:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot