De ce ne este rău pe serpentine?

28.09.2023
De ce ne este rău pe serpentine?

Mersul la munte poate da naștere la amintiri de neuitat. Conectarea cu natura te poate relaxa, iar serotonina poate fi la cote maxime. Liniștea, verdele pădurii și lipsa aglomerației reprezintă motivele pentru care muntele reprezintă mereu o alegere perfectă. Cu toate acestea, drumul parcurs până acolo poate fi neplăcut și chiar poate crea probleme. De ce unor oameni le este rău pe serpentine?

De la ce ne este provocat răul pe serpentine?

serpentine

De câte ori nu s-a întâmplat să aveți un prieten pentru care mersul la munte poate deveni o adevărată corvoadă? Pe cât relaxant este muntele și aventurile care se întrevăd, foarte mulți dintre participanții la drum pot avea rău de serpentine. Unora le este rău, altora nu. Din ce cauză se lovesc unele persoane de un rău care nu pare să aibă fundament?

Răul de mișcare este o problemă pe care mulți dintre oameni o au când merg cu mașina, avionul sau chiar vaporul. Deși pare inexplicabil, specialiștii au un răspuns plauzibil care poate convinge pe oricine.

Conform acestora, explicația din spatele oricărei senzații de rău de mișcare stă în ureche. Concret, receptorii echilibrului din partea urechii interioare trimit informații centrului de echilibru din creier. Aceste date sunt percepute greșit de către receptorii vizuali. Astfel că se creează o aparentă imobilizare într-un spațiu, adică în mașină, avion sau vapor.

Corpul simte mișcarea, încearcă să o înțeleagă, dar ochii transmit creierului faptul că nu te poți mișca. Confuzia din interiorul organismului face să apară senzația de rău, care de multe ori se traduce prin dureri de cap, amețeli sau vărsături.

Există și alte elemente care duc la agravarea răului de mișcare:

Cum poți scăpa de răul de mișcare?

Cum am spus și mai sus, răul de mișcare este rezultatul mai multor factori, care din păcate afectează foarte mulți oameni. Cu toate acestea, există mai multe soluții prin care poate fi oprit sau cel puțin ameliorat.

Medicii specialiști recomandă următoarele:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot