De ce musulmanii nu folosesc hârtia igienică?

19.07.2021
De ce musulmanii nu folosesc hârtia igienică?

Putem spune, fără teama de a greși, că pandemia generată de noul coronavirus a scos ce este mai rău din oameni. De acest lucru ne-am convins atunci când vedeam puhoiul de oameni care alergau prin magazine disperați să cumpere cât mai multă hârtie igienică.

Există însă și o categorie de oameni care nici măcar nu s-a sinchisit să se gândească la faptul că ar putea rămâne fără stoc de hârtie igienică.

Deși pare neverosimil pentru secolul al XXI-lea, arabii nu folosesc nici în ziua de azi acest produs de igienă personală. Românii care au vizitat măcar o dată o țară arabă s-au convins de această crudă realitate atunci când au fost nevoiți să folosească toaleta publică.

Arabii le asigură turiștilor necesarul de hârtie igienică

Psihologii susțin ideea că, pentru un cetățean european, hârtia igienică este un ultim simbol al bunăstării și al autonomiei omului modern.

Hârtia de toaletă nu ține neapărat de curățenie. Ea reprezintă bariera care îi desparte pe oameni de o condiție inferioară, mai mult decât foamea sau alte privațiuni. Absența hârtiei igienice ar putea fi considerată un adevărat semnal de alarmă în fața degradării umane.

Nu și pentru arabi… Milioane și milioane de musulmani nu folosesc hârtia igienică atunci când merg la toaletă, ci se spală. Ei efectiv refuză să te creadă când le spui că europenii nu își spală îndelung și temeinic posteriorul atunci când merg la toaletă, ci se șterg cu bucăți din sulul moale și pufos.

Din pură ospitalitate, dar şi din dorința de a ne mai întoarce în țara lor, arabii au grijă ca hârtia igienică să nu lipsească din hoteluri, mall-uri şi din băile publice frecventate de turişti. În schimb, ei nu se ating de hârtia de toaletă considerând că nu este… igienică.

De altfel, în țări precum India, Pakistan sau Afghanistan, se pot cumpăra de la aproape orice colț de stradă genţi pline cu cârpe ce pot fi folosite după ce te-ai clătit cu apă în zona posterioară. De altfel, majoritatea toaletelor publice din țările musulmane sunt pline de zdrenţe

Religia interzice folosirea hârtiei igienice

Religia islamică spune că starea corpului o afectează pe cea a spiritului. De aceea, pentru musulmani este important să fie curați tot timpul, mai ales înainte de rugăciune.

De aceea, toţi musulmanii, nu doar arabii, folosesc apa. De câte ori merg la toaletă, ei se spală cu apă în zona dosieră despre care spun cu multă convingere că este mult mai curată decât însăși hârtia igienică.

O altă învăţătură islamică păstrată cu stricteţe din cele mai îndepărtate timpuri spune că, pentru igiena intimă se foloseşte doar mâna stângă. De aceea, arabii, ca mai toţi musulmanii de altfel, mănâncă folosindu-se doar de mâna dreaptă.

Foto: Pexels și Wikipedia

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot