De ce cei mai mulți teroriști sunt musulmani?

23.10.2023
De ce cei mai mulți teroriști sunt musulmani?

Terra este o planetă pe care locuiesc astăzi, la ora scrierii acestui articol, puțin peste 8 miliarde de oameni. Aceștia sunt împărțiți în clase sociale, vârste, sexe, culori și religie. Mai multe grupuri de oameni ies din tiparul societății și sunt împotriva statului și chiar a comunității. De ce totuși, cei mai mulți teroriști sunt de origine musulmană?

De ce mulți teroriști sunt musulmani?

teroriști

Termenul de terorist este arhicunoscut în ultimii zeci de ani. Odată cu atacurile din 11 septembrie 2021 din New York, acest cuvânt a devenit sinonim cu un lucru rău, genul de persoane cu care nimeni nu dorește să se asocieze. De altfel, acest cuvânt reflectă tot ce este mai rău în oameni, adică ura, disprețul și dorința de răzbunare pe oamenii nevinovați.

În același timp, musulmanii sunt un grup de oameni care sunt adepții religiei islam, rugându-se la Allah, iar fiul său este Mohamed. Ca și în creștinism, există o putere omniprezentă, omnipotentă, iar prin Fiul Său, cuvântul a ajuns și la oameni. Ca orientare geografică, cei mai mulți musulmani se regăsesc în Orientul Mijlocul și nordul Africii, precum Egipt, Algeria, Arabia Saudită, Irak sau Iran.

La prima vedere, cele două cuvinte, „terorism” și „musulman”, nu au legătură și nu ar trebui să aibă oricum vreo legătură, însă adesea societatea asimilează cele două cuvinte ca fiind unul. Odată cu Primăvara Arabă din anul 2010, foarte mulți refugiați arabi au venit în Europa. Printre cei care au dorit să cunoască spiritul european, s-au infiltrat și persoane rău făcătoare, extremiste, care din păcate au dat naștere la o serie de probleme pe „Bătrânul Continent”. Nu au lipsit atacurile teroriste sau exploziile sinucigașe. Astfel, foarte mulți oameni au început să asimileze cuvântul musulman cu terorist și viceversa.

Pentru a vedea de ce europenii și nu numai au început să aibă această percepție, trebuie să vedem următoarele puncte cheie:

Care sunt cele mai cunoscute grupări extremiste?

Grupurile extremiste există peste tot în lume. Fie că ne îndreptăm ochii spre America de Sud, America de Nord, Asia sau Europa, peste tot vom găsi minorități care sunt împotriva statului. Pentru a dispersa ideea de terorism musulman, vom da câteva exemple:

Cu toate acestea, niciuna dintre cele de mai sus nu dispun de atât de multă violență precum grupurile teroriste. Terorismul este finanțat și care din păcate începe să fie din ce în ce mai prezent:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot