Zece lucruri „banale” pentru noi, dar complet interzise în lumea arabă

17.03.2025
Zece lucruri „banale” pentru noi, dar complet interzise în lumea arabă

Lumea arabă este, în multe cazuri, despre tradiții tradiții. Ceea ce pentru occidentali sau americani sunt lucruri obișnuite, în anumite țări arabe acestea pot fi interzise sau puternic descurajate. Site-ul shtiu.ro îți prezintă zece dintre acestea:

Femeile din lumea arabă nu au voie să poarte bluze decoltate sau să-şi prindă părul în coadă de cal, iar bărbaţilor nu este permis să îşi lase părul lung.

Gesturile de afecțiune între cupluri, precum săruturile sau îmbrățișările în public, sunt considerate inacceptabile în multe țări arabe.

În multe țări arabe, consumul de alcool este strict interzis, mai ales în state precum Arabia Saudită și Kuweit. În Emiratele Arabe Unite sau Qatar, alcoolul este permis doar în locuri autorizate, iar consumul în public poate duce la pedepse severe.

Pisicile şi cîinii sînt interzise ca animale de companie. Concepţia arabilor despre animalele de companie este cu totul diferită faţă de a noastră, astfel că în casă n-o să doarmă niciodată un animal, oricît de drag le-ar fi el.

În cultura arabă, mâna stângă este considerată impură, fiind asociată cu igiena personală. A oferi sau a primi ceva cu mâna stângă poate fi văzut ca o lipsă de respect.

Consumul de carne de porc nu este permis în multe țări arabe. În unele locuri, deținerea sau consumul acesteia poate atrage sancțiuni. Coranul, cartea sacră a tuturor musulmanilor, interzice clar consumul de carne de porc.

În familiile arabe foarte tradiționale, poate fi considerat nepotrivit ca un oaspete de sex masculin să socializeze cu membrii familiei de sex feminin sau ca un oaspete de sex feminin să socializeze cu membrii familiei de sex masculin.

Aruncarea pantofilor sau arătarea picioarelor sunt considerate lipsă de respect.

Înainte de a se ruga, musulmanii își spală picioarele, considerând acest lucru ca fiind o formă de purificare.

Gmail, Youtube sau Facebook sunt considerate unelte de propagandă occidentală şi, astfel, sunt interzise prin lege.

Foto: DepositPhotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot