De ce italienii urăsc pizza cu ananas?

27.05.2023
De ce italienii urăsc pizza cu ananas?

Italienii sunt un popor mândru de moștenirea culturală și în special de gastronomia lor. În fiecare an, milioane de oameni aleg să ajungă pe teritoriul unde pastele, pizza sau tiramisu au făcut istorie. Nu poți răni un italian mai rău decât să îi spui că nu îți place mâncarea din peninsulă. Dar, de ce urăsc, totuși, italienii pizza hawaii (cu ananas)?

Pizza cu ananas, un fel detestat în Italia

pizza

Pizza cum o cunoaștem astăzi a luat naștere pentru prima dată în secolul al XVIII-lea, în Napoli. Devenind în timp un produs protejat de lege, italienii iau foarte în serios modul în care trebuie făcută. Conceptul de ananas pe o pizza în Italia tinde să provoace priviri neplăcute.

Unul dintre cele mai solide argumente al italienilor privind ananasul pe pizza este faptul că fructul rupe combinația perfectă dintre blat și sos. Dulcele fructului în combinație cu sosul de roșii reprezintă totodată o rupere de tradiția napoletană.

Cu toate acestea, din dorința de a păstra turiștii, tot mai multe restaurante din Italia și-au schimbat meniurile, adăugând și ananas pe pizza. Totul se rezumă la propriile alegeri, astfel că opțiunea de fructe pe blat rămâne extrem de populară.

„Oricât de mult nu-mi place ananasul pe pizza, libertatea individuală de a avea garnitura pe care o alegeți îl prevalează.” – a spus președintele islandez Joannesson

Ce feluri de mâncare reinterpretate NU sunt italienești?

Bucătăria peninsulei se regăsește anual în topul alegerilor culinare. În toate țările, se va găsi un restaurant care să servească pizza sau paste. Din acest motiv, italienii sunt cunoscuți ca fiind persoane care își respectă și iubesc tradițiile.

De-a lungul timpului, mâncărurile provenite din peninsulă au cunoscut transformări. Cu toate acestea, creierul uman tinde să le asocieze cu Italia, chiar dacă este o greșeală.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot