De ce italienii urăsc pizza cu ananas?

27.05.2023
De ce italienii urăsc pizza cu ananas?

Italienii sunt un popor mândru de moștenirea culturală și în special de gastronomia lor. În fiecare an, milioane de oameni aleg să ajungă pe teritoriul unde pastele, pizza sau tiramisu au făcut istorie. Nu poți răni un italian mai rău decât să îi spui că nu îți place mâncarea din peninsulă. Dar, de ce urăsc, totuși, italienii pizza hawaii (cu ananas)?

Pizza cu ananas, un fel detestat în Italia

pizza

Pizza cum o cunoaștem astăzi a luat naștere pentru prima dată în secolul al XVIII-lea, în Napoli. Devenind în timp un produs protejat de lege, italienii iau foarte în serios modul în care trebuie făcută. Conceptul de ananas pe o pizza în Italia tinde să provoace priviri neplăcute.

Unul dintre cele mai solide argumente al italienilor privind ananasul pe pizza este faptul că fructul rupe combinația perfectă dintre blat și sos. Dulcele fructului în combinație cu sosul de roșii reprezintă totodată o rupere de tradiția napoletană.

Cu toate acestea, din dorința de a păstra turiștii, tot mai multe restaurante din Italia și-au schimbat meniurile, adăugând și ananas pe pizza. Totul se rezumă la propriile alegeri, astfel că opțiunea de fructe pe blat rămâne extrem de populară.

„Oricât de mult nu-mi place ananasul pe pizza, libertatea individuală de a avea garnitura pe care o alegeți îl prevalează.” – a spus președintele islandez Joannesson

Ce feluri de mâncare reinterpretate NU sunt italienești?

Bucătăria peninsulei se regăsește anual în topul alegerilor culinare. În toate țările, se va găsi un restaurant care să servească pizza sau paste. Din acest motiv, italienii sunt cunoscuți ca fiind persoane care își respectă și iubesc tradițiile.

De-a lungul timpului, mâncărurile provenite din peninsulă au cunoscut transformări. Cu toate acestea, creierul uman tinde să le asocieze cu Italia, chiar dacă este o greșeală.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot