De ce italienii urăsc pizza cu ananas?

27.05.2023
De ce italienii urăsc pizza cu ananas?

Italienii sunt un popor mândru de moștenirea culturală și în special de gastronomia lor. În fiecare an, milioane de oameni aleg să ajungă pe teritoriul unde pastele, pizza sau tiramisu au făcut istorie. Nu poți răni un italian mai rău decât să îi spui că nu îți place mâncarea din peninsulă. Dar, de ce urăsc, totuși, italienii pizza hawaii (cu ananas)?

Pizza cu ananas, un fel detestat în Italia

pizza

Pizza cum o cunoaștem astăzi a luat naștere pentru prima dată în secolul al XVIII-lea, în Napoli. Devenind în timp un produs protejat de lege, italienii iau foarte în serios modul în care trebuie făcută. Conceptul de ananas pe o pizza în Italia tinde să provoace priviri neplăcute.

Unul dintre cele mai solide argumente al italienilor privind ananasul pe pizza este faptul că fructul rupe combinația perfectă dintre blat și sos. Dulcele fructului în combinație cu sosul de roșii reprezintă totodată o rupere de tradiția napoletană.

Cu toate acestea, din dorința de a păstra turiștii, tot mai multe restaurante din Italia și-au schimbat meniurile, adăugând și ananas pe pizza. Totul se rezumă la propriile alegeri, astfel că opțiunea de fructe pe blat rămâne extrem de populară.

„Oricât de mult nu-mi place ananasul pe pizza, libertatea individuală de a avea garnitura pe care o alegeți îl prevalează.” – a spus președintele islandez Joannesson

Ce feluri de mâncare reinterpretate NU sunt italienești?

Bucătăria peninsulei se regăsește anual în topul alegerilor culinare. În toate țările, se va găsi un restaurant care să servească pizza sau paste. Din acest motiv, italienii sunt cunoscuți ca fiind persoane care își respectă și iubesc tradițiile.

De-a lungul timpului, mâncărurile provenite din peninsulă au cunoscut transformări. Cu toate acestea, creierul uman tinde să le asocieze cu Italia, chiar dacă este o greșeală.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot