De ce au indiencele puncte roșii în frunte? Ce simbolizează acestea?

Claudiu Petrișor 25/09/2019 Ca să știm
De ce au indiencele puncte roșii în frunte? Ce simbolizează acestea?

Faimosul punct roșu pe care multe dintre indience îl poartă în frunte poartă numele de bindi. Totuși, ce este acest bindi și cine sunt cei sau cele care îl poartă? Ce simbolizează bindi?

Bindi este faimosul punct rosu purtat pe frunte de multe dintre femeile din India și chiar și de bărbați. Acesta este un simbol religios care are și un rol de ordin social. În mod tradițional, bindi (locul dintre sprâncene este considerat în India punctul înțelepciunii ascunse, unde toată experiența umană este adunată) este un fel de verighetă a femeii indiene căsătorite, ce se deosebește de cea care nu este încă soție.

De unde au țiganii aur? De ce romii alegeau să investească în aur și nu în case?

Bindi se face cu ajutorul pudrei de vermilion pe care hindușii o numesc Cinnabar și este considerat în religia hindusă un simbol al celui de-al 3-lea ochi, cel magic, al minții. Totodată, indienii spun că bindi simbolizează soarele răsărit.

În ultimii zeci de ani, simbolul roșu și-a pierdut din semnificație și este purtat atât de femei căsătorite, femei necăsătorite și chiar de bărbați. Punctul roșu de pe frunte mai este considerat și semn de înfrumusețare și tot mai multe reprezentante ale sexului frumos apelează la bindi atunci când vor să atragă atenția.

Curiozități despre India:

  • India va deveni cea mai tânără ţară din lume până în anul 2020. În anul 2020, vârsta medie în India va fi de 29 de ani;
  • Aproximativ 25% din teritoriul Indiei se transformă încet și sigur în deşert. Motivul? Cultivarea excesivă a pământului și schimbările climatice;
  • În India, vaca este considerat animal sacru. Conform calculelor, 17,2% dintre vacile de lapte din întreaga lume se găsesc în India;
  • Tot în India a fost construită cea mai scumpă casă din lume. Aceasta a costat 1,3 miliarde de dolari și îi aparține miliardarului indian Mukesh Ambani.

Ce este dieta indiană? Cum slăbești cu dieta indiană!

Foto: Pexels

Nu uita să ne dai un LIKE!
Ne ajută să creștem și să ducem aceste informatii la mai multe persoane.
Mulțumim!

loading...