De ce este culoarea roșie asociată cu prostituția?

01.03.2019
De ce este culoarea roșie asociată cu prostituția?

Încă din cele mai vechi timpuri, indiferent de culturi și localizare, culoarea roșie a fost asociată cu prostituția. De ce? Care este explicația acestei asocieri stranii?

În anul 1254, o lege le obliga pe femeile care practicau prostituția să-și vopsească trupurile în roșu pentru a se distinge de femeile „cinstite”. Din acelasi motiv, regele Angliei, Edward al III-lea, le obliga 100 de ani mai târziu pe prostituate să-și poarte hainele pe dos pentru a fi recunoscute.

Mai există o versiune apărută mult mai târziu pentru asocierea celei mai practicate meserii din lume cu nuanța de roșu. Se spune că felinarul roșu și culoarea roșie ar proveni de la lămpile roşii purtate de lucrătorii de la căile ferate, lăsate în afară bordelului când bărbaţii intrau acolo, pentru a fi găsiţi mai uşor în cazul în care erau nevoie de ei, dacă se modifică traseul vreunui tren.

Cum arăta și câte femei a avut Casanova?

Alte explicaţii ar fi acelea că felinarul roşu, cu tot cu sensurile lui, ar veni de la culoarea roşie a hârtiei cu care erau decorate lămpile de la bordelurile din China antică, pentru a fi recunoscute de către doritori.

În timpul Primului Război Mondial, bordelurile din Belgia şi Franţa erau vopsite în culori diferite, pentru a fi deosebite, astfe: în albastru erau cele ofiţeri, iar în roşu pentru gradele inferioare.

Cum influențau grecii sexul copilului? Curiozități sexuale din Grecia Antică

Curiozități despre prostituție:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot