De ce alegerile prezidențiale din SUA au loc doar în luna noiembrie?

26.12.2023
De ce alegerile prezidențiale din SUA au loc doar în luna noiembrie?

Alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii au devenit o tradiție bine înrădăcinată, desfășurându-se exclusiv în luna noiembrie, iar învestitura ared loc întotdeauna în luna ianuarie a anului următor. Această alegere a calendarului nu este întâmplătoare și are rădăcini adânci în istoria țării, fiind legată totodată și de influența Masoneriei.

Influența masoneriei

Generalul George Washington, unul dintre părinții fondatori ai SUA, era membru al francmasoneriei, iar sprijinul acordat coloniilor americane în timpul Războiului de Independență de către voluntarii francezi conduși de marele francmason, marchizul Gilbert de Lafayette, a contribuit la victoria acestora. Simbolurile masonice, precum piramida și ochiul, sunt prezente pe bancnota de un dolar, iar inscripția „In God We Trust” are, de asemenea, semnificații în simbolistica francmasonică.

Arhitecții specializați au observat că unele clădiri emblematice din Washington DC, precum Casa Albă, Pentagonul și Capitoliul, au fost construite astfel încât să formeze un triunghi, iar Memorialul lui Abraham Lincoln se aliniază și el în această structură. Capitala SUA respectă legi fundamentale care interzic ca înălțimea clădirilor civile și militare să depășească Domul Capitoliului, inspirat din Catedrala San Pietro din Roma.

Ce au decis părinții fondatori ai SUA?

În spatele alegerilor prezidențiale din noiembrie se află influența francmasoneriei și a obiceiurilor tradiționale. Asociațiile francmasonice au jucat un rol important în crearea statului federal american. Luna noiembrie a fost aleasă, în parte, datorită faptului că marchează sfârșitul sezonului de recoltare, fiind o perioadă propice pentru fermieri și soțiile lor să participe la alegeri.

De asemenea, există o tradiție de respectare a perioadei imediat următoare unei zile de luni, de după ziua în care este Luna Plină. Alegerile prezidențiale din 2016 și 2020 au avut loc în zilele de marți după Luna Plină, respectiv pe 8 noiembrie și 3 noiembrie. Aceasta corespunde și cu întâlnirile tradiționale ale Fiilor Libertății, care se desfășurau în zilele de după duminici cu Luna Plină.

În anul 2024, când Luna Plină va fi pe 17 octombrie, este posibil ca alegerile prezidențiale din SUA să aibă loc pe 5 sau pe 12 noiembrie, ambele zile de marți, păstrând astfel tradiția influențată de masonerie și respectând calendarul cosmic al Lunii Pline.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot