Cum va arăta România peste 100 de ani?

07.03.2023
Cum va arăta România peste 100 de ani?

Peste 100 de ani lumea va fi complet diferită față de ceea ce trăim în prezent. Lucrurile vor fi schimbate și la noi în țară, iar românii vor avea cu totul alte preocupări decât în ziua de astăzi. România în anul 2123 va fi la alt nivel din punct de vedere tehnologic și nu numai. Dar, cum va arăta oare țara noastră?

România și lumea întreagă peste 100 de ani

1. Oceanele vor fi cultivate pe scară largă. Va trebui să fie hrănită o populație totală de aproximativ 10 miliarde de oameni, iar natura nu poate ține pasul cu cererea, așa că va fi nevoie de mult mai multă agricultură oceanică. Potrivit lui Dennis Bushnell, om de știință la Centrul de Cercetare Nasa Langley, algele de apă sărată, care au fost modificate genetic pentru a absorbi mai mult azot din aer decât algele convenționale, ar putea transformă apa sărată în apă dulce, care în prezent este utilizată în agricultură convențională.

2. Vom avea capacitatea de a comunica prin transmiterea gândurilor. Așa-zisa telepatie va fi utilizată la scară largă, iar transmiterea de informații de la un creier la altul va fi la fel de ușor ca stocarea acestora pe Internet.

3. Datorită ADN-ului și ingineriei robotice, vor apărea și la noi în țară oameni foarte inteligenți și nemuritori. Descoperirile în domeniul geneticii, biotehnologiei și inteligenței artificiale vor extinde inteligența umană și vor permite speciei noastre să învingă definitiv moartea.

4. Omenirea va fi în stare să controleze vremea. În prezent, există diferite modalități de a face să plouă mai mult, însă, în viitor, lucrurile vor fi la alt nivel iar oamenii vor putea să controleze vremea total și în felul acesta vor fi evitate dezastrele naturale.

5. Lumea va avea o singură monedă de schimb. Banii vor dispărea cu totul de pe piață și vor mai exista doar câteva monede regionale. Ulterior și acestea vor fi retrase de pe piață și va rămâne o singură monedă de schimb în întreaga lume. La această monedă se va alinia și România, mai ales că este de ani buni membru al Uniunii Europene.

6. Creierul uman va fi conectat la un computer. În felul acesta se dorește ca materia noastră cenușie să funcționeze mult mai bine și să poată controla toată tehnologia din casă.

7. Nanoroboții vor avea grijă de corpul nostru. Nanotehnologia este o știință a materialelor, încă în stare incipientă ca și dezvoltare, însă în viitor se presupune că va dezvolta nanoroboți medicali care vor avea grijă ca organismul uman să se vindece de orice boală.

8. În lume se va vorbi doar trei limbi engleza, spaniola și mandarina. Nu, nu și româna. Civilizațiile mici vor dispărea și vor fi asimilate de marile puteri, iar în lume vor mai rămâne doar trei limbi. Deja există foarte multă lume care vorbește una dintre aceste limbi.

9. Căsătoriile între persoane de același sex nu vor mai fi o problemă. Atitudinea oamenilor în viitor față de semenii lor va fi mult mai tolerantă, astfel că relațiile gay vor fi o normalitate. Totodată se crede că vor dispărea căsătoriile clasice, iar relația dintre două persoane va fi oficializată printr-un contract care va fi reînnoit anual.

10. Femeile vor fi în mod obișnuit fecundate prin inseminare artificială. Tot mai multe cupluri vor alege inseminarea artificială decât cea pe cale naturală, fiindcă în felul acesta vor putea elimina anumite boli genetice și stabili anumite calități fizice pentru copil, potrivit bbc.com.

Schimbările climatice vor face ca deșerturile să devină păduri tropicale. Dispariția anumitor specii vor face ca acestea să fie conservate în diferite muzee. România se va adapta noilor vremuri, deoarece nimeni și nimic nu se poate pune evoluției mai mult sau mai puțin naturale.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot