Cum va arăta România peste 100 de ani?

07.03.2023
Cum va arăta România peste 100 de ani?

Peste 100 de ani lumea va fi complet diferită față de ceea ce trăim în prezent. Lucrurile vor fi schimbate și la noi în țară, iar românii vor avea cu totul alte preocupări decât în ziua de astăzi. România în anul 2123 va fi la alt nivel din punct de vedere tehnologic și nu numai. Dar, cum va arăta oare țara noastră?

România și lumea întreagă peste 100 de ani

1. Oceanele vor fi cultivate pe scară largă. Va trebui să fie hrănită o populație totală de aproximativ 10 miliarde de oameni, iar natura nu poate ține pasul cu cererea, așa că va fi nevoie de mult mai multă agricultură oceanică. Potrivit lui Dennis Bushnell, om de știință la Centrul de Cercetare Nasa Langley, algele de apă sărată, care au fost modificate genetic pentru a absorbi mai mult azot din aer decât algele convenționale, ar putea transformă apa sărată în apă dulce, care în prezent este utilizată în agricultură convențională.

2. Vom avea capacitatea de a comunica prin transmiterea gândurilor. Așa-zisa telepatie va fi utilizată la scară largă, iar transmiterea de informații de la un creier la altul va fi la fel de ușor ca stocarea acestora pe Internet.

3. Datorită ADN-ului și ingineriei robotice, vor apărea și la noi în țară oameni foarte inteligenți și nemuritori. Descoperirile în domeniul geneticii, biotehnologiei și inteligenței artificiale vor extinde inteligența umană și vor permite speciei noastre să învingă definitiv moartea.

4. Omenirea va fi în stare să controleze vremea. În prezent, există diferite modalități de a face să plouă mai mult, însă, în viitor, lucrurile vor fi la alt nivel iar oamenii vor putea să controleze vremea total și în felul acesta vor fi evitate dezastrele naturale.

5. Lumea va avea o singură monedă de schimb. Banii vor dispărea cu totul de pe piață și vor mai exista doar câteva monede regionale. Ulterior și acestea vor fi retrase de pe piață și va rămâne o singură monedă de schimb în întreaga lume. La această monedă se va alinia și România, mai ales că este de ani buni membru al Uniunii Europene.

6. Creierul uman va fi conectat la un computer. În felul acesta se dorește ca materia noastră cenușie să funcționeze mult mai bine și să poată controla toată tehnologia din casă.

7. Nanoroboții vor avea grijă de corpul nostru. Nanotehnologia este o știință a materialelor, încă în stare incipientă ca și dezvoltare, însă în viitor se presupune că va dezvolta nanoroboți medicali care vor avea grijă ca organismul uman să se vindece de orice boală.

8. În lume se va vorbi doar trei limbi engleza, spaniola și mandarina. Nu, nu și româna. Civilizațiile mici vor dispărea și vor fi asimilate de marile puteri, iar în lume vor mai rămâne doar trei limbi. Deja există foarte multă lume care vorbește una dintre aceste limbi.

9. Căsătoriile între persoane de același sex nu vor mai fi o problemă. Atitudinea oamenilor în viitor față de semenii lor va fi mult mai tolerantă, astfel că relațiile gay vor fi o normalitate. Totodată se crede că vor dispărea căsătoriile clasice, iar relația dintre două persoane va fi oficializată printr-un contract care va fi reînnoit anual.

10. Femeile vor fi în mod obișnuit fecundate prin inseminare artificială. Tot mai multe cupluri vor alege inseminarea artificială decât cea pe cale naturală, fiindcă în felul acesta vor putea elimina anumite boli genetice și stabili anumite calități fizice pentru copil, potrivit bbc.com.

Schimbările climatice vor face ca deșerturile să devină păduri tropicale. Dispariția anumitor specii vor face ca acestea să fie conservate în diferite muzee. România se va adapta noilor vremuri, deoarece nimeni și nimic nu se poate pune evoluției mai mult sau mai puțin naturale.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Carmen Iohannis, gafă vestimentară uriașă în lumea arabă: ”Confundă un dineu diplomatic cu bucătăria”
Top trei zodii care nu iartă și nu uită. Nu cumva să le greșești, se...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
ORA DE VARĂ 2023. Ce se întâmplă în România, DECIZIA vine de la Comisia Europeană
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising