Cum scapi de coșuri? Remedii naturale pentru a scăpa de acnee

04.04.2021
Cum scapi de coșuri? Remedii naturale pentru a scăpa de acnee

La un moment dat în viața lor aproximativ 85% dintre oameni sunt afectați de acnee. Aceasta este o boală comună a pielii ce are ca simptome coșuri inestetice, care pot fi frustrante și greu de scăpat de ele.

În timp ce tratamentele convenționale pot ajuta, acestea sunt adesea asociate cu efecte adverse, cum ar fi iritarea și uscăciunea pielii.

Drept urmare, o mulțime de oameni au apelat la alternative naturale pentru a scăpa rapid de cosuri. Deși sunt o mulțime de remedii naturale pentru acnee, nu există dovezi științifice că ajută.

Cum scapi de coșuri? Remedii naturale pentru a scăpa de acnee

Iată câteva moduri naturale de a scăpa rapid de coșuri, deși nu sunt suficiente cercetări care să le susțină eficacitatea.

Ulei de arbore de ceai împotriva coșurilor

Uleiul de arbore de ceai este extras din frunzele arborelui Melaleuca alternifolia, originar din Australia.

Este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a combate bacteriile și de a reduce inflamația pielii. Mai exact, uleiul de arbore de ceai ajută la combaterea P. acnes și S. epidermidis, două tipuri de bacterii care pot provoca coșuri.

Tratamentul cu ulei de arbore de ceai are puține reacții adverse. Este important de reținut că uleiul de arbore de ceai este foarte puternic și poate provoca roșeață și iritare atunci când este aplicat direct pe piele. Din acest motiv, trebuie diluat cu o cremă hidratantă sau un alt ulei blând și aplicat cu o dischetă de bumbac o dată sau de două ori pe zi.

Alte uleiuri esențiale

Pe lângă uleiul de arbore de ceai, multe alte uleiuri esențiale cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii pot ajuta la curățarea rapidă a coșurilor.

O mare analiză științifică a constatat că uleiurile esențiale de scorțișoară, trandafir, lavandă și cuișoară luptă împotriva bacteriilor cauzatoare de acnee. De asemenea, s-a constatat că rozmarinul și citricile inhibă aceste bacterii.

Ceai verde să scapi de coșuri

O mulțime de oameni beau ceai verde pentru beneficiile sale pentru sănătate, dar poate fi util și atunci când este aplicat direct pe piele.

Ceaiul verde conține flavonoide și taninuri, despre care se știe că ajută la combaterea inflamației și a bacteriilor care pot provoca coșuri.

De asemenea, are un conținut ridicat de antioxidanți epigalocatechin-3-galat (EGCG), care s-a dovedit că combate inflamația, reduce producția de sebum și inhibă creșterea P. acnes la persoanele cu piele predispusă la acnee.

Se aplică cu o dischetă de bumbac sau se stropește fața folosind o sticlă cu pulverizator. Se lasă să acționeze 10 minute sau peste noapte, apoi se clătește fața cu apă. Ceaiul poate fi păstrat la frigider până la 2 săptămâni.

Aloe vera pentru coșuri

Aloe vera este o plantă tropicală cu frunze care produc un gel limpede. Atunci când este aplicat pe piele, s-a demonstrat că gelul de aloe vera ajută la combaterea bacteriilor, la reducerea inflamației și la promovarea vindecării rănilor.

Din acest motiv, este un tratament popular pentru o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv psoriazis, erupții cutanate, tăieturi și arsuri. Există studii limitate cu privire la capacitatea de aloe vera de a combate specific cosurile, dar cercetările existente sunt promițătoare.

Aloe vera conține lupeol, acid salicilic, azot ureic, acid cinamonic, fenoli și sulf, toate acestea inhibând bacteriile care ar putea provoca coșuri. Într-un studiu, concentrații variabile de gel de aloe vera au fost adăugate la un ulei de cuișoare-busuioc și evaluate pentru proprietăți anti-acnee. Cu cât concentrația de aloe vera din loțiune este mai mare, cu atât este mai eficientă în reducerea coșurilor.

Foto: Pexels.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot