Cum să prepari cei mai gustoși mici? Adaugi frișcă în compoziție

02.05.2023
Cum să prepari cei mai gustoși mici? Adaugi frișcă în compoziție

Micii sunt un preparat culinar apreciat de cei mai mulți dintre români. Atunci când temperatura crește, grătarele sfârâie în mai multe zone din țară, iar mirosul de mici se poate simți de la mare distanță. Cei mai gustoși sunt aceia care sunt pufoși și zemoși, iar pentru a obține micul perfect este nevoie de un ingredient ”secret”… frișca. Suna ciudat? Nicidecum. Doar bucătarii știu despre acest ingredient secret.

De ce să pui frișcă în compoziția de mici?

Foarte mulți români își prepară carnea de mici singuri, acasă, și nu mai cumpără de la supermarket. Compoziția trebuie să respecte anumite proceduri și să conțină câteva ingrediente obligatorii. Bucătarii profesioniști adaugă și… frișcă, fiindcă ajută carnea să se frăgezească, să fie pufoasă și zemoasă. Iată, așadar, cum să faci cei mai gustoși mititei.

Ingrediente 

Mod de preparare

Prima dată se toacă bine carnea, astfel încât să nu fie zgârciuri, după care se sărează și se lasă la rece nu mai puțin de 5 ore. După această perioadă, se scoate carnea si se amestecă cu restul ingredientelor de mai sus, mai puţin frişca. Toată compoziția se mai trece o dată prin mașina de tocat carne și se mai lasă la rece o noapte.

Într-un bol se freacă bine compoziția de carne cu frişca neîndulcită şi se mai lasă la repaus încă o noapte. Abia acum pot fi realizați mititeii pe grătar. Aceștia pot fi serviți cu pâine și muștar. Poftă bună!

Trebuie precizat că frișca înlocuiește cu succes bicarbonatul, dând o consistență pufoasă și zemoasă celebrilor mici.

Foto: kfetele.ro

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Îi mai știi pe cei trei frați din filmul indian „Lanțul amintirilor”? Ce s-a întâmplat cu ei? Doi au murit, unul foarte tânăr!
Îi mai știi pe cei trei frați din filmul indian „Lanțul amintirilor”? Ce s-a întâmplat cu ei? Doi au murit, unul foarte tânăr!
Pentru mulți români, mai ales pentru cei care au crescut în anii ’80–’90, filmul indian „Lanțul amintirilor” („Yaadon Ki Baaraat”) rămâne strâns legat de serile petrecute la... citește tot
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Întrebarea „De ce doar bărbații au voie să gătească sushi?” circulă des în spațiul public, însă ea pornește dintr-un amestec de mituri, jumătăți de adevăr și interpretări... citește tot
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
În anul 1998, Bill Morgan, un șofer de camion din Australia în vârstă de 37 de ani, părea să fie cel mai ghinionist om de pe planetă. În timp ce se afla la muncă, a fost implicat într-un... citește tot