Cum să prepari cei mai gustoși mici? Adaugi frișcă în compoziție

02.05.2023
Cum să prepari cei mai gustoși mici? Adaugi frișcă în compoziție

Micii sunt un preparat culinar apreciat de cei mai mulți dintre români. Atunci când temperatura crește, grătarele sfârâie în mai multe zone din țară, iar mirosul de mici se poate simți de la mare distanță. Cei mai gustoși sunt aceia care sunt pufoși și zemoși, iar pentru a obține micul perfect este nevoie de un ingredient ”secret”… frișca. Suna ciudat? Nicidecum. Doar bucătarii știu despre acest ingredient secret.

De ce să pui frișcă în compoziția de mici?

Foarte mulți români își prepară carnea de mici singuri, acasă, și nu mai cumpără de la supermarket. Compoziția trebuie să respecte anumite proceduri și să conțină câteva ingrediente obligatorii. Bucătarii profesioniști adaugă și… frișcă, fiindcă ajută carnea să se frăgezească, să fie pufoasă și zemoasă. Iată, așadar, cum să faci cei mai gustoși mititei.

Ingrediente 

Mod de preparare

Prima dată se toacă bine carnea, astfel încât să nu fie zgârciuri, după care se sărează și se lasă la rece nu mai puțin de 5 ore. După această perioadă, se scoate carnea si se amestecă cu restul ingredientelor de mai sus, mai puţin frişca. Toată compoziția se mai trece o dată prin mașina de tocat carne și se mai lasă la rece o noapte.

Într-un bol se freacă bine compoziția de carne cu frişca neîndulcită şi se mai lasă la repaus încă o noapte. Abia acum pot fi realizați mititeii pe grătar. Aceștia pot fi serviți cu pâine și muștar. Poftă bună!

Trebuie precizat că frișca înlocuiește cu succes bicarbonatul, dând o consistență pufoasă și zemoasă celebrilor mici.

Foto: kfetele.ro

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Asistenta medicală care a stat moartă în apartament zeci de ani și nimeni nu a știut. 42 de ani nimeni n-a bătut la ușă: Hedviga Golik și apartamentul care a rămas intact din 1966
Asistenta medicală care a stat moartă în apartament zeci de ani și nimeni nu a știut. 42 de ani nimeni n-a bătut la ușă: Hedviga Golik ...
În anul 1966, Hedviga Golik și-a preparat o ceașcă de ceai în micul ei apartament din mansardă, în Zagreb. S-a așezat să se uite la televizor. La un moment dat — poate după câteva... citește tot
De ce „Du-te-n p**da mă-tii” este una dintre cele mai utilizate înjurături românești? Care este substratul cuvintelor?
De ce „Du-te-n p**da mă-tii” este una dintre cele mai utilizate înjurături românești? Care este substratul cuvintelor?
De sute de ani, străbunii, bunicii și acum noi… practicăm înjurătura. De obicei, înjurătura este utilizată în cadrul unui conflict direct. În urmă cu sute de ani, înjurăturile aveau un... citește tot
Cum digitalul rescrie modul în care gălățenii se relaxează
Cum digitalul rescrie modul în care gălățenii se relaxează
În ultimii ani, tehnologia a schimbat complet felul în care locuitorii din Galați aleg să-și petreacă timpul liber. Divertismentul online, socializarea prin rețele digitale și aplicațiile de... citește tot