Cum să plătești taxa de pod de la Fetești-Cernavodă?

01.11.2021
Cum să plătești taxa de pod de la Fetești-Cernavodă?

Toți românii care merg spre Constanța sau vin din acea zonă și aleg să circule pe Autostrada Soarelui trebuie să plătească o taxă de pod la Fetești-Cernavodă. Pentru trecerea podului peste Dunăre trebuie achitată o sumă de bani, denumită peaj.

Taxa de pod de la Fetești-Cernavodă

Valoarea taxei de pod de la Fetești-Cernavodă diferă în funcție de autovehiculul care circulă și de numărul de treceri. Peajul reprezintă o taxă care se încasează la trecerea peste un pod, la intrarea într-un oraș sau la acostarea unei nave la un chei și poate fi utilizat maximum 12 luni de la data emiterii acestuia.

Cum poți să plătești taxa de pod de la Fetești-Cernavodă?

Șoferii care circulă pe Autostrada Soarelui trebuie să știe că există mai multe modalități de a achita taxa de pod de la Fetești-Cernavodă. Drumul de la și către Marea Neagră poate fi unul aglomerat indiferent de perioada anului, iar în timpul sezonului cald acesta poate deveni infernal de aglomerat. De aceea, fiecare șofer este bine să știe ce opțiuni are pentru a nu sta la coadă să plătească taxa de pod la trecerea peste Dunăre.

Așadar, cei care aleg să plătească taxa la ghișeul de la pod au de achitat suma de 13 lei TVA inclus/autoturism. Plata se poate face cash sau cu cardul bancar. Pentru cei care au abonamente preplătite trecerea se va face numai pe banda 1 (de la marginea din dreapta).

Totodată, șoferii au posibilitatea să achite această taxă de pod la orice benzinărie OMV, Petrom, Rompetrol, MOL și SOCAR în cuantum de 13 lei TVA inclus/autoturism. Plata se poate face în avans sau în termen de 24 de ore de la trecerea podului. Cei care aleg această modalitate de plată trebuie să aibă grijă să introducă datele corecte, altfel vor primi amendă.

O altă modalitate de a plăti taxa de pod de la Fetești-Cernavodă este să achiți suma de bani prin SMS. Aici, suma plătită diferă în funcție de operatorul de telefonie mobilă și se face pentru o singură trecere.

Cei care aleg această modalitate de plată a taxei de pod trebuie să îi trimită un SMS la numărul 7577. Textul trimis trebuie să conțină numărul de înmatriculare al automobilului și categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Operatorii de telefonie mobilă vor percepe pe lângă taxa de pod și suma de bani pentru SMS-ul propriu-zis.

După ce ai trimis SMS, vei primi un text în care ți se spune să confirm plata și să retrimiți un alt mesaj cu textul „Da”. În final, vei primi un SMS care va conține seria peajului, categoria acestuia, numărul de înmatriculare și data la care va expira.

Ultima modalitate de plată a taxei de pod de la Fetești-Cernavodă este online, contravaloarea fiind de 13 lei TVA inclus. Astfel, se accesează următorul site, creat special pentru această taxă: https://www.taxadepod.ro. Aici, se completează toate datele ce țin de autovehicul.

Taxa poate fi achitată și la punctele de lucru ale UNTRR (Uniunea Naționala a Transportatorilor Rutieri din România). Acestea pot fi găsite la link-ul https://www.untrr.ro/contact/birouri-regionale.

Conducătorii auto care traversează podul de la Fetești-Cernavodă fără să plătească taxa vor fi amendați cu o sumă cuprinsă între 130 de lei și 910 lei.

Foto: Wikipedia.org, taxapod.com, libertatea.ro și cnadnr.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Câți români știau carte la 1800?
Câți români știau carte la 1800?
Sistemul de învățământ din România are o istorie îndelungată și a fost influențat o bună bucată de timp de Biserică. În Principatele Române, la începutul anilor 1800 rata de... citește tot
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Constantin Mavrocordat a fost a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori conducător al Moldovei. Reformele sale au fost radicale pentru acele vremuri, reușind să desființeze... citește tot
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
Justiția din România are multe lacune, însă autoritățile specializate încearcă să le rezolve o dată cu trecerea timpului. Ministrul Justiției trebuie să propună și să adopte legi, în... citește tot
Recomandări din presa de azi
De ce să pui lămâie în apă când fierbi ouă. Trucul care te poate salva...
Ce STUDII are Dana Budeanu. Ce facultate a absolvit și care a fost primul ei...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Nicoleta Luciu a ajuns de nerecunoscut. Pare mai în vârstă cu 10 ani. Imaginea care...
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Astronomii români au descoperit un asteroid care va trece aproape de Pământ. Când e așteptat
Pariuri alegeri prezidențiale 2024. Mircea Geoană este principalul favorit în cursa pentru viitorul președinte al...
Vestea dimineții pentru toți șoferii din România, s-a schimbat Codul Rutier: rămâi fără permis 180...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
O actriță celebră a fost plasată în arest psihiatric. Cum a fost găsită actrița pe...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising