Cum să plătești taxa de pod de la Fetești-Cernavodă?

01.11.2021
Cum să plătești taxa de pod de la Fetești-Cernavodă?

Toți românii care merg spre Constanța sau vin din acea zonă și aleg să circule pe Autostrada Soarelui trebuie să plătească o taxă de pod la Fetești-Cernavodă. Pentru trecerea podului peste Dunăre trebuie achitată o sumă de bani, denumită peaj.

Taxa de pod de la Fetești-Cernavodă

Valoarea taxei de pod de la Fetești-Cernavodă diferă în funcție de autovehiculul care circulă și de numărul de treceri. Peajul reprezintă o taxă care se încasează la trecerea peste un pod, la intrarea într-un oraș sau la acostarea unei nave la un chei și poate fi utilizat maximum 12 luni de la data emiterii acestuia.

Cum poți să plătești taxa de pod de la Fetești-Cernavodă?

Șoferii care circulă pe Autostrada Soarelui trebuie să știe că există mai multe modalități de a achita taxa de pod de la Fetești-Cernavodă. Drumul de la și către Marea Neagră poate fi unul aglomerat indiferent de perioada anului, iar în timpul sezonului cald acesta poate deveni infernal de aglomerat. De aceea, fiecare șofer este bine să știe ce opțiuni are pentru a nu sta la coadă să plătească taxa de pod la trecerea peste Dunăre.

Așadar, cei care aleg să plătească taxa la ghișeul de la pod au de achitat suma de 13 lei TVA inclus/autoturism. Plata se poate face cash sau cu cardul bancar. Pentru cei care au abonamente preplătite trecerea se va face numai pe banda 1 (de la marginea din dreapta).

Totodată, șoferii au posibilitatea să achite această taxă de pod la orice benzinărie OMV, Petrom, Rompetrol, MOL și SOCAR în cuantum de 13 lei TVA inclus/autoturism. Plata se poate face în avans sau în termen de 24 de ore de la trecerea podului. Cei care aleg această modalitate de plată trebuie să aibă grijă să introducă datele corecte, altfel vor primi amendă.

O altă modalitate de a plăti taxa de pod de la Fetești-Cernavodă este să achiți suma de bani prin SMS. Aici, suma plătită diferă în funcție de operatorul de telefonie mobilă și se face pentru o singură trecere.

Cei care aleg această modalitate de plată a taxei de pod trebuie să îi trimită un SMS la numărul 7577. Textul trimis trebuie să conțină numărul de înmatriculare al automobilului și categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Operatorii de telefonie mobilă vor percepe pe lângă taxa de pod și suma de bani pentru SMS-ul propriu-zis.

După ce ai trimis SMS, vei primi un text în care ți se spune să confirm plata și să retrimiți un alt mesaj cu textul „Da”. În final, vei primi un SMS care va conține seria peajului, categoria acestuia, numărul de înmatriculare și data la care va expira.

Ultima modalitate de plată a taxei de pod de la Fetești-Cernavodă este online, contravaloarea fiind de 13 lei TVA inclus. Astfel, se accesează următorul site, creat special pentru această taxă: https://www.taxadepod.ro. Aici, se completează toate datele ce țin de autovehicul.

Taxa poate fi achitată și la punctele de lucru ale UNTRR (Uniunea Naționala a Transportatorilor Rutieri din România). Acestea pot fi găsite la link-ul https://www.untrr.ro/contact/birouri-regionale.

Conducătorii auto care traversează podul de la Fetești-Cernavodă fără să plătească taxa vor fi amendați cu o sumă cuprinsă între 130 de lei și 910 lei.

Foto: Wikipedia.org, taxapod.com, libertatea.ro și cnadnr.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ofertă de 50 de milioane de dolari!
Povestea lui Brendon Grimshaw, omul care a avut un vis: și-a cumpărat o insulă tropicală și „a sălbăticit-o”. A refuzat o ...
În anul 1962, un bărbat de 37 de ani din Anglia pe nume Brendon Grimshaw a demisionat brusc. Brendon Grimshaw lucra ca redactor la o publicație din Dewsbury din Yorkshire, Anglia. Cu banii pe... citește tot
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Au trecut patru ani de când Luxemburg a decis ca toate formele de transport public – inclusiv autobuzele, trenurile și tramvaiele – să fie gratuite atât pentru rezidenți, cât și pentru... citește tot