Cum să plătești taxa de pod de la Fetești-Cernavodă?

01.11.2021
Cum să plătești taxa de pod de la Fetești-Cernavodă?

Toți românii care merg spre Constanța sau vin din acea zonă și aleg să circule pe Autostrada Soarelui trebuie să plătească o taxă de pod la Fetești-Cernavodă. Pentru trecerea podului peste Dunăre trebuie achitată o sumă de bani, denumită peaj.

Taxa de pod de la Fetești-Cernavodă

Valoarea taxei de pod de la Fetești-Cernavodă diferă în funcție de autovehiculul care circulă și de numărul de treceri. Peajul reprezintă o taxă care se încasează la trecerea peste un pod, la intrarea într-un oraș sau la acostarea unei nave la un chei și poate fi utilizat maximum 12 luni de la data emiterii acestuia.

Cum poți să plătești taxa de pod de la Fetești-Cernavodă?

Șoferii care circulă pe Autostrada Soarelui trebuie să știe că există mai multe modalități de a achita taxa de pod de la Fetești-Cernavodă. Drumul de la și către Marea Neagră poate fi unul aglomerat indiferent de perioada anului, iar în timpul sezonului cald acesta poate deveni infernal de aglomerat. De aceea, fiecare șofer este bine să știe ce opțiuni are pentru a nu sta la coadă să plătească taxa de pod la trecerea peste Dunăre.

Așadar, cei care aleg să plătească taxa la ghișeul de la pod au de achitat suma de 13 lei TVA inclus/autoturism. Plata se poate face cash sau cu cardul bancar. Pentru cei care au abonamente preplătite trecerea se va face numai pe banda 1 (de la marginea din dreapta).

Totodată, șoferii au posibilitatea să achite această taxă de pod la orice benzinărie OMV, Petrom, Rompetrol, MOL și SOCAR în cuantum de 13 lei TVA inclus/autoturism. Plata se poate face în avans sau în termen de 24 de ore de la trecerea podului. Cei care aleg această modalitate de plată trebuie să aibă grijă să introducă datele corecte, altfel vor primi amendă.

O altă modalitate de a plăti taxa de pod de la Fetești-Cernavodă este să achiți suma de bani prin SMS. Aici, suma plătită diferă în funcție de operatorul de telefonie mobilă și se face pentru o singură trecere.

Cei care aleg această modalitate de plată a taxei de pod trebuie să îi trimită un SMS la numărul 7577. Textul trimis trebuie să conțină numărul de înmatriculare al automobilului și categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Operatorii de telefonie mobilă vor percepe pe lângă taxa de pod și suma de bani pentru SMS-ul propriu-zis.

După ce ai trimis SMS, vei primi un text în care ți se spune să confirm plata și să retrimiți un alt mesaj cu textul „Da”. În final, vei primi un SMS care va conține seria peajului, categoria acestuia, numărul de înmatriculare și data la care va expira.

Ultima modalitate de plată a taxei de pod de la Fetești-Cernavodă este online, contravaloarea fiind de 13 lei TVA inclus. Astfel, se accesează următorul site, creat special pentru această taxă: https://www.taxadepod.ro. Aici, se completează toate datele ce țin de autovehicul.

Taxa poate fi achitată și la punctele de lucru ale UNTRR (Uniunea Naționala a Transportatorilor Rutieri din România). Acestea pot fi găsite la link-ul https://www.untrr.ro/contact/birouri-regionale.

Conducătorii auto care traversează podul de la Fetești-Cernavodă fără să plătească taxa vor fi amendați cu o sumă cuprinsă între 130 de lei și 910 lei.

Foto: Wikipedia.org, taxapod.com, libertatea.ro și cnadnr.ro

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot