Cum poți felia corect un pește? │ VIDEO

09.06.2023
Cum poți felia corect un pește? │ VIDEO

Carnea de pește este o resursă bogată și importantă de grăsimi și proteine. Fie că este gătit la cuptor, grătar sau pus în ciorbă, peștele este foarte popular printre români. Cu toate acestea, nu toată lumea reușește să taie corect și complet carnea de pe pește. Cum se feliază corect peștele?

Cât pește trebuie să mănânce un adult?

pește

Peștele poate fi lesne numit o adevărată minune de la Dumnezeu. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au mâncat pește. Fie că au fost folosite bețe cu vârfuri, undițe, lansete sau plase speciale, carnea provenită din apă reprezintă o adevărată binecuvântare naturală. Cel puțin asta susțin nutriționiștii.

De aceea, peștele continuă să fie un aliment foarte bogat în proteine, vitamine și minerale. El este o sursă importantă de acizi grași Omega-3, esențiali pentru dezvoltarea și sănătatea inimii sau creierului, și are un nivel ridicat de colesterol bun, care nu pune sănătatea în pericol.

Preferat atât pentru curele de slăbire, dar și pentru un stil alimentar sănătos, peștele nu trebuie să lipsească din meniul niciunei persoane. Cu toate că este un aliment foarte apreciat de gurmanzi și experți în alimentație, cei din urmă recomandă un consum moderat și organizat, pentru a nu fi expuși foarte mult la poluanții toxici din mare.

Cele mai importante beneficii ale consumului de pește moderat sunt:

Specialiștii recomandă o dietă echilibrată, în care să fie incluse cel puțin două porții de pește pe săptămână. Aici trebuie să se regăsească și un pește gras, precum somon, macrou, păstrăv sau ton. Gătirea la grătar reprezintă alegerea cea mai sănătoasă.

Cum feliezi carnea corect?

Deși gustul este extraordinar, procesul de feliere sau tăiere poate fi obositor și chiar enervant pentru cineva care nu este priceput. Iată care sunt pașii pentru a obține secțiuni perfecte de carne pentru mâncare:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot