Cum arată în realitate castelul care a inspirat lumea Disneyland?

11.07.2023
Cum arată în realitate castelul care a inspirat lumea Disneyland?

Lumea de basm creată de Wald Disney a inspirat numeroase vise ale copiilor. Parcurile Disneyland sunt făcute să adune cât mai mulți copii care își pot întâlni eroii din desne în viața reală. Cel mai cunoscut element al parcurilor îl reprezintă impresionantul castel în care, se presupune că trăiesc prințesele. Cum arată în realitate locul care a inspirat Disneyland?

Castelul din Disneyland, inspirat dintr-un castel german

Disneyland

Germania este o țară împărțită în mai multe regiuni. Una dintre cele mai cunoscute și vizitate este Bavaria, locul în care oamenii iubesc berea și, evident istoria locului. Aici se află fabulosul Castel Neuschwanstein. O construcție cu un nume greu de pronunțat pentru cei care nu cunosc limba germană, dar care debordează la capitolul frumusețe.

Castelul a fost construit în anii 1800 și reprezintă sursa de inspirație pentru clădirea medievală din filmul prințesei „Cenușăreasa”. Construcția se aseamănă destul de mult și cu castelul din „Frumoasa din Pădurea Adormită”. De ridicarea lui s-a ocupat regele Ludovic al II-lea al Bavariei și imobilul a fost inițial un loc de retragere. Castelul Neuschwanstein a fost deschis publicului la scurt timp după moartea sa, în 1886. De atunci și până în prezent, castelul din vârful unui deal a atras peste 60 de milioane de turiști.

Faima lui a atins cote impresionante în momentul în care Walt Disney a folosit schița castelului pentru inspirația lumii basmelor. Devenind în timp logo pentru desenele animate, palatul a început să primească un număr foarte mare de turiști. În prezent, Neuschwanstein este cel mai vizitat castel din lume.

Unde se află cel mai mare parc tematic?

Pentru cetățenii din Europa, Disneyland înseamnă Paris. Parcul tematic din capitala Franței adună anual peste 15 milioane de turiști, cei mai fericiți fiind copii. În prezent, la scară globală există 6 parcuri tematice: California, Florida, Paris, Tokyo, Shanghai și Hong Kong.

În toate parcurile există și hoteluri în care cei pasionați pot petrece una sau mai multe nopți cât mai aproape de eroii din copilărie. Din cele 6, cel mai mare se află în Orlando, Florida. Pentru a vedea diferența, cel din Florida acoperă un total de 111 kilometri pătrați, iar cel din Paris are 22,3 kilometri pătrați.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot