Cum arată așezarea care se numește… IAD?

16.09.2021
Cum arată așezarea care se numește… IAD?

Unii sunt siguri că iadul este un loc fierbinte unde se află milioane de oameni răi care pătimesc pentru păcatele lor. Cine ar fi crezut că în Norvegia există o localitate care poartă denumirea de IAD? E drept, așezarea se numește, de fapt, Hell și în limba engleză, Hell înseamnă iad.

Hell este un sat situat în zona Lånke din Stjørdal din regiunea Trøndelag. Acesta se găsește la aproximativ 3 kilometri sud de orașul Stjørdalshalsen. Satul avea în anul 2018 o populație de 1589 de locuitori.

Ce este iadul? Şi cuget în sinea mea: e suferinţa de a nu mai putea iubi. (Dostoievski, Frații Karamazov)

Hell are în prezent un magazin alimentar, o benzinărie, un magazin de tip fast-food și un azil de bătrâni. Satul este vizitat periodic de cei care vor să-și facă o poză cu pancarta pe care scrie cu litere de-o șchioapă HELL. Mulți dintre ei își încarcă apoi pozele pe rețelele de socializare și scriu cu mândrie: „Am ajuns în iad!”.

Numele satului Hell provine din cuvântul norvegian vechi „hellir”, care înseamnă „surplus” sau „peșteră de stâncă”. Denumirea ar putea veni și de la substantivul „hel” care în norvegiană înseamnă „noroc”, dar și de la un nume propriu Hel. În norvegiană, „iad” se traduce prin „helvete”.

Galileo Galilei a măsurat iadul

Una dintre cele mai ciudate investigații a fost a lui Galileo Galilei. Savantul a încercat să măsoare dimensiunile iadului având la bază Divina Comedie a lui Dante. Galilei a considerat că diametrul bazei iadului ar trebui să fie egal cu raza Pământului. Astfel, iadul ar avea un acoperiș mare de 460 de km.

Curiozități despre Norvegia

Tags:
Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot