Cum a fost pedepsită o tânără 25 de ani pentru că a iubit pe cine nu trebuia?

27.05.2020
Cum a fost pedepsită o tânără 25 de ani pentru că a iubit pe cine nu trebuia?

O tânără pedepsită 25 de ani pentru că a iubit pe cine nu trebuia. Iubirea este un sentiment divin, care face ca viața să fie trăită cu plăcere. Toți oamenii visează să iubească și să fie iubiți cu aceeași intensitate. Există cazuri, însă, când familia se pune în calea fericirii unui cuplu. Deși dragostea ar trebui să țină exclusiv de persoanele implicate direct, sunt clipe de imixtiuni nedorite.

Așa a fost cazul domnișoarei Blanche Monnie, o tânără, care s-a îndrăgostit de un avocat, considerat de familie inferior ca rang. Mama fetei s-a opus relației și a decis să o sechestreze pe tânără, în casă, timp de 25 de ani.

Istoria domnișoarei Blanche Monnier

În anul 1876, pe când avea doar 25 de ani, Blanche Monnier, ca orice domnișoară, s-a îndrăgostit. Cel care i-a făcut inima să vibreze a fost un avocat neisprăvit şi falit. Familia fetei nu a fost încântată de relația acesteia și s-a opus cu vehemență. Domnișoara Blanche a refuzat să rupă legătura cu tânărul, drept urmare mama și fratele ei au decis să o sechestreze.

Familia Monnier era una de viță nobilă și nu accepta jocurile inocente ale dragostei. Doamna Monnier dorea ca fata ei să se căsătorească rapid, fiindcă înaintase deja în vârstă. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar fata a dispărut pur și simplu din viața publică. Oamenii au crezut că aceasta a murit, ba mai mult familia a și jelit-o o perioadă. Ulterior viața și-a continuat cursul, iar Blanche Monnier a fost uitată.

Scrisoarea salvatoare

Deși anii au trecut, fata nu a fost uitată în totalitate. O scrisoare anonimă a fost trimisă procurorului general al Parisului, în care era relatată situația domnișoarei Blanche Monnier.

“Domnule Procuror General, am onoarea să vă informez în privinţa unui caz deosebit de serios. Este vorba despre o fată închisă în casa doamnei Monnier, flămândă – şi care trăieşte într-o mansardă putedră, plină de igrasie, de mai bine de 25 de ani”, se arată în scrisoarea trimisă procurorului general.

Cu toate că povestea părea greu de crezut, Poliția a descins la casa familiei Monnier. După ce au verificat toate camerele, oamenii legii au observat că de la etajul superior se simțea un miros insuportabil. Aici, polițiștii au dat de o cameră cu mai multe lacăte. După ce au spart ușa și au intrat cu forța au găsit-o pe Blanche Monnier. Fata a stat sechestrată 25 de ani și ajunsese numai piele și os, pe un pat plin de mâncare și excremente.

Conform datelor ulterioare, se pare că scrisoarea a fost trimisă de unul dintre slujitorii familiei. Oribila faptă a fost scoasă la lumină atât de târziu, fiindcă servitorilor le-a fost frică de familia Monnier.

Pedepsele pentru mama și fratele domnișoarei Blanche Monnier

Blanche a fost imediat dusă la un spital, iar mama și fratele ei au fost arestați. După doar 15 zile de la descoperie, bătrâna doamnă Monnier a murit, în urma unui atac de cord. Fratele domnișoarei, Marcel, a fost adus în faţa instanţei ca şi complice în acest caz. A fost, iniţial, condamnat la 15 luni de închisoare, însă, ulterior, a fost achitat, reuşind să convingă instanţa că Blanche ar fi putut să fugă oricând dacă ar fi vrut.

Blanche Monnier și-a petrecut restul vieții sub îngrijire psihiatrică, până în anul 1913, când a murit.

 Așa arăta Blanche Monnier când a fost găsită de oamenii legii.

Foto: wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot