Cine este cea mai bogată româncă din lume? Are o avere de peste 3 miliarde de dolari, la numai 36 de ani

07.03.2024
Cine este cea mai bogată româncă din lume? Are o avere de peste 3 miliarde de dolari, la numai 36 de ani

Dacă cel mai bogat român din istorie a fost Jean Mihail, latifundiarul despre care s-a scris că în perioada interbelică avea 9 tone de lichidități de aur, cu siguranță cea mai bogată româncă trăiește în zilele noastre. Numele ei este Anca Verma, fostă Neacșu. Acesta are o avere de peste 3 miliarde de dolari.

Una dintre cele mai bogate românce din istorie este gălățeanca Anca Verma. În anul 2006, pe când avea numai 18 ani, Anca Neacșu s-a căsătorit în India cu un potent om de afaceri indian. La vremea respectivă Anca Verma câștigase titlul de Miss România. În 2001, Verma fusese logodit cu Evelina Papantoniou, fostă Miss Grecia și vicecampionată în competiția Miss Univers.

Cine este soțul Ancăi Verma?

Abhishek Verma face parte dintr-o familie cunoscută în India și a devenit bogat prin intermediul companiei sale de vânzare de armament. Tatăl său, Shrikant Verma, a fost un jurnalist cu multe conexiuni. Abhishek Verma a devenit un cunoscut traficant de arme la nivel mondial. Poreclit „Stăpânul Războiului”, soțul Ancăi a devenit bogat prin vânzarea de armament.

La căsătoria româncei cu Abhishek Verma, Anca a devenit asociatul său în firme care se ocupau cu vânzarea de armament. În anul 2011 a cumpărat 51% din firma SIG SAUER India, fiind numită director general al acesteia, un joint-venture cu mai multe multinaționale furnizoare de arme.

În anul 2012, Verma și soțul ei au fost acuzați de corupție și de spălare de bani și au fost arestați de Biroul Central de Investigații al Indiei, pentru o presupusă mită dată oficialilor indieni din domeniul apărării pentru a-și asigura contracte cu armament de miliarde de dolari.

În anul 2017, Verma a fost achitată de Curtea Specială a Biroului din New Delhi. Astăzi, Anca este președintele Olialia World, o companie multinațională lider pe piața indiană a bunurilor de larg consum, care produce o gamă variată de produse, inclusiv țigări, băuturi spirtoase, produse lactate și altele. Ea și soțul ei locuiesc într-un palat unde mobilierul este poleit cu aur. Anca și Abhishek Verma au o fiică ce a împlinit 16 ani pe 1 iulie 2023.

„Mă recunoaște toată lumea în India

„Viața în India este de lux. Aici avem aproape 103 de persoane care lucrează la noi în casă pentru a avea grijă de nevoile noastre de zi cu zi. Oamenii din India iubesc și adoră familia mea”, a povestit la un moment dat gălățeanca pentru presa din România.

Aceasta a mai spus: „Suntem o parte din patrimoniul cultural bogat al familiilor din India, unde am devenit o figură bine cunoscută în India socială, politică și în cercurile de afaceri. Este foarte dificil de a merge oriunde în India, fără a fi recunoscută”.

În New Delhi, orașul unde stă românca, locuiesc peste 33 de milioane de oameni.

Anca Verma si sotul ei
Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot