Cine a fost Văduva Neagră? Povestea celei mai temute criminale românce din istorie

28.01.2021
Cine a fost Văduva Neagră? Povestea celei mai temute criminale românce din istorie

Vera Renczi, numită și Văduva Neagră, a fost cea mai cunoscută criminală în serie din istoria României. Văduva Neagră s-a remarcat în istoria omenirii ca fiind una dintre cele mai de temut asasine, omorând 35 de bărbați printre care și fiul său.

Vera Renczi s-a născut în București, la începutul secolului al XX-lea, cel mai probabil în anul 1903. A fost o aristocrata română, de origin  ungară, tatăl acesteia fiind un om bogat ungur. După ce mama ei a decedat pe când Vera avea 13 ani, tânăra s-a mutat la casa tatălui ei din Berkerekul.

Deoarece tatăl acesteia era tot timpul plecat în diverse călătorii, lipsa tatălui  i-a creat Verei nevoia unei prezențe protectoare masculine. Nevoi care mai târziu s-au transformat în aventuri amoroase alături de elevi, studenți și chiar bărbați căsătoriți. Cu toate că nu împlinise nici măcar 18 ani, în viața Verei s-au aventurat destui de mulți bărbați.

Transformarea Verei în Văduva Neagră

Într-o zi, Vera l-a întâlnit pe Karl Schick, un bancher austriac destul de cunoscut. Deși femeia devenise ușor cunoscută pentru seria lungă de escapade, dar pentru că părea că și-ar fi uitat vechile obiceiuri, Karl Schick o ia de nevastă. În urmă căsătoriei celor doi, Vera i-a dăruit bărbatului un fiu, botezat Lorenzo.

Fiind un cunoscut om de afaceri, bărbatul era nevoit să fie plecat mai tot timplu în deplasări. Fapt care i-a stâtnit Verei o serie de îndoieli. Pentru a putea împierdica să fie înșelată, femeia și-a otravit soțul cu arsenic. După decesul acestuia, Vera a mărturisit apropiaților faptul că soțul ei a părăsit-o, și pentru a-și susține minciuna a adăugat și faptul că acesta ar fi decedat într-un accident de mașină.

La un an de la moartea bărbatului, Vera a cunoscut un alt bărbat, foarte potent financiar, Joseph Renczi. Fiind un bărbat șarmant, Joseph și-a înșelat proaspăta nevasta, care l-a scurt timp l-a amenințat pe acesta. Ulterior bărbatul cade la pat, fiind grav bolnav și urmând să aibă aceeași moarte ca și primul. În mai puțin de 10 ani, Vera Renczi a găzduit în casa sa mai mult de 30 de amanți, niciunul reușind să scape cu viață.

Condamnarea Văduvei Negre

După șirul lung de dispariții, polițiștii au început cercetările pentru a afla care este adevărul. În urma perchezițiilor la conacul Verei, oamenii legii au descoperit în cripta familiei 35 de sicrie, așezate în cerc. În acestea era toți cei care i-au trecut pragul casei femeii și chiar Lorenzo, fiul de 10 ani al Verei. Toți bărbații au fost otrăviți cu arsenic. Criminala și-a motivat faptele săvârșite spunând că voia să fie ultima femeie din viețile bărbaților.

Vera Renczi a fost condamndată la închisoare pe viață și și-a ispășit pedeapsa într-un penitenciar de maximă siguranță. Ulterior, din cauza tulburărilor mentale, femeia a fost mutată într-un ospiciu, unde a și murit câțiva ani mai târziu, în 1960, la vârsta de 57 de ani.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot