Cine a fost Padre Pio și ce minuni a făcut? Ce semne avea pe trup Padre Pio?

12.06.2020
Cine a fost Padre Pio și ce minuni a făcut? Ce semne avea pe trup Padre Pio?

Padre Pio este astăzi unul dintre cei mai cunoscuți sfinți creștini ai secolului al XX-lea. Acesta este astăzi considerat sfânt de biserica catolică și a fost canonizat în anul 2002 de către Papa Ioan Paul al II-lea.

Padre Pio (Părintele Pios) a fost un preot și călugăr capucin al Italiei. Acesta s-a născut în anul 1887 și în anul 1907 a devenit slujitor al altarului ca preot. Câțiva ani mai târziu apar și primele semne ale stigmatelor (semne ale suferinței fizice, corespunzătoare rănilor lui Hristos răstignit) pe trupul său, lucru care l-a făcut cunoscut în toată lumea.

Într-o scrisoare din anul 1911 , Padre Pio scrie sfătuitorului său spiritual, Părintele Benedetto din San Marco in Lamis, descriind ceea ce a experimentat de-a lungul unui an întreg.

Apoi noaptea trecută s-a întâmplat ceva ce nu pot nici să înteleg, nici să explic. În mijlocul palmelor a apărut un semn roșu, cam de mărimea unei monede, însoțit de o durere acută în mijlocul acestui semn roșu. Durerea era mai pronunțată în mijlocul mâinii stângi, atât de intensă încât încă o mai simt și acum. Aceeași durere o simt și în partea de jos a picioarelor.

Padre Pio s-a rugat apoi la Dumnezeu să își retragă indescriptibila și aproape de nesuportat încercare. Nu își dorea să dispară durerea ci numai rănile vizibile pe care la acea vreme le considera extrem de umilitoare. Rănile vizibile au dispărut în acel moment dar au reapărut în septembrie 1918. Ba mai mult, Padre Pio mărturisea că a experimentat și durerea coroanei de spini și a biciuirii.

Rana care l-a marcat pe Padre Pio

În același an, Padre Pio are o viziune în care Hristos îi apare și îl străpunge în partea laterală. Ca rezultat al acestei experiențe greu de conceput, Padre Pio dobândește o rană fizică în partea laterală. Asemeni celei pe care a dobândit-o Iisus Hristos pe cruce. Se spune că sângele ce se scurgea din rănile lui Padre Pio aveau parfumul florilor,

Moartea lui Padre Pio

Pe data de 21 septembrie 1968, o zi după a 50-a aniversare a primirii Stigmatelor, Padre Pio trece printr-o perioada de epuizare intensă. În dimineața zilei de 23 septembrie 1968, Padre Pio și-a făcut ultima spovedanie și și-a reînnoit jurămintele ordinului Franciscan. La ora 2:30 A.M. și-a dat ultima suflare în chilia sa din San Giovanni Rotondo, șoptind „Maria”.

Ce minuni a făcut Padre Pio?

În anul 1947, Părintele Karol Józef Wojtyła, un tânăr preot polonez l-a vizitat pe Padre Pio, care i-a ascultat spovedania. Padre Pio i-a spus celui din fața sa că va urca într-o zi în „cel mai înalt post al Bisericii deși sunt necesare încă anumite confirmări”. Câțiva zeci de ani mai târziu, în 1978 Karol Józef Wojtyła devenea Papa Ioan Paul al II-lea.

În anul 1962, părintele Karol Józef Wojtyła, ajuns episcop, îi scrie lui Padre Pio să se roage pentru Dr. Wanda Poltawska, un prieten din Polonia despre care se credea că suferă de cancer. Bolnavul se vindecă miraculos de cancer, doctorii nevând nicio explicație.

Se spune că Padre Pio a vindecat-o pe Gemma di Giorgi, o fată care s-a născut fără pupile și, deci, fără vedere. După ce tânăra l-a vizitat pe Padre Pio împreună cu bunica ei, în anul 1947, Gemma di Giorgi și-a recăpătat vederea spre uimirea oftalmologilor italieni.

Vezi aici cazul Gemmei di Giorgi!

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot