Cine a fost cel mai norocos om din istorie? Top 7 oameni care au avut noroc CU CARUL

04.08.2020
Cine a fost cel mai norocos om din istorie? Top 7 oameni care au avut noroc CU CARUL

Să câștigi premiul cel mare la loto poate fi un soi de noroc. Totuși, norocul nu înseamnă întotdeauna a face mulți bani într-un timp scurt cu un efort minim. Noroc poate fi și să scapi cu viață dintr-un accident, dintr-un atac nuclear sau să găsești o rudă despre care credeai că este decedată de ani buni. Care sunt cei mai norocoși oameni din istorie?

Japonezul Tsutomu Yamaguchi nu trebuie să lipsească din top. Acesta este singura persoană care a supraviețuit în cele două atacuri nucleare din Japonia, de la finele celui De-al Doilea Război Mondial. Pe 6 august 1945,Tsutomu Yamaguchi se afla în Hiroshima când americanii au detonat bomba. Trei zile mai târziu, pe 9 august 1945, japonezul era în Nagasaki. Tsutomu Yamaguchi a murit în 2010, la vârsta de 93 de ani.

Tsutomu Yamaguchi.

Juliane Koepcke avea 17 ani în 1971. Aceasta a fost singurul pasager care a supraviețuit după ce un avion s-a prăbușit în inima Amazoniei. După 11 zile petrecute în junglă, Juliane Koepcke ajunge la civilizație. 91 de oameni au murit când cursa 508 a companiei LANSA s-a prăbușit. Nu și Juliane Koepcke.

Maarten de Jonge, un ciclist olandez, a cumpărat două bilete, pentru ambele zborului cu liniile aeriene Malaysian și le-a anulat pe amândouă în ultimul moment. Unul dintre avioane a dispărut undeva în Oceanul Indian, iar cel de-al doilea a fost doborât în vara anului 2014.

Reshma Begum, o femeie originară din Bangladesh, lucra într-o fabrica într-un din clădirile de 18 etaje ”Rana Plaza”. Fabrica a explodat și femeia a rămast 17 zile captivă sub dărâmături până a fost salvată. Aceasta a găsit mâncare și apă, suficient cât să supraviețuiască timp de 17 zile.

Lena Påhlsson a pierdut inelul de logodnă primit de la soțul ei. 16 ani mai târziu, femeia își făcea de lucru prin grădină. Când a cules morcovii, a observat că un morcov a crescut prin inel și astfel bijuteria a ieșit la suprafață.

Americanul Richard Lustig a câștigat de șapte ori la loteriile din mai multe state americane. Premiile sale au totalizat peste 1 milion de dolari. Ulterior, acesta a scris cartea „Aflați cum să vă măriți șansele de a câștiga la loterie”.

Frane Selak, cel mai NOROCOS om DIN LUME

Croatul Frane Selak a fost numit de către jurnaliști ca fiind CEL MAI NOROCOS om din LUME. Acesta a fost implicat în șapte accidente grave din care a scăpat cu viață. Unul din aceste accidente a avut loc în ianuarie 1962, când se afla într-un tren care a deraiat și a căzut într-un râu. Ceilalți 17 pasageri s-au înecat, dar Selak nu a suferit decât o fractură de braț și o hipotermie. În anul următor, în timpul unei călătorii cu avionul, ambele motoare ale aparatului de zbor au cedat și acesta s-a prăbușit. Toți ceilalți 19 pasageri și-a pierdut viața, iar Selak a căzut printr-o ușă deschisă a avionului și a aterizat pe o căpiță de fân.

În anul 1966, Frane Selak se afla într-un autobuz care a derapat și a căzut de pe pod. Și în acest caz, ceilalți patru pasageri au murit, iar, așa cum era de așteptat, Selak a scăpat teafăr.

Ba mai mult decât atât, pentru ca tacâmul să fie complet, în anul 2003 acesta a câștigat la loterie 800.000 de dolari. Și-a luat două case, o barcă și restul banilor i-a dat rudelor, alegând să ducă o viață simplă.

Frane Selak
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot