Cei mai bătrâni frați în viață, din lume, au, în total, 818 ani

02.05.2022
Cei mai bătrâni frați în viață, din lume, au, în total, 818 ani

Viața este una scurtă și trece destul de repede, așa spune o vorbă din popor. Surprinzător, însă, acest lucru nu este valabil și pentru locuitorii unui orășel din Italia, unde pot fi văzute foarte multe persoane care au trecut de vârsta de 90 de ani, iar altele chiar de 100 de ani.

Timpul parcă se scurge altfel în această zonă, iar acolo oamenii au ritmul lor de viață, în comuniune totală cu natura. Pe insula Sardinia, din Italia, se găsește orășelul Perdasdefogu, unde cei mai mulți oameni ajung să trăiască în jurul vârstei de 100 de ani și sunt și bătrânei care trec cu ușurință acest prag.

Localitatea este una situată la munte, cu puțin peste 2.000 de suflete, însă cu un record unic în lume. În acest loc, atins parcă de bunătatea lui Dumnezeu, se găsește familia Melis, care în anul 2012 a intrat în Cartea Recordurilor pentru totdeauna.

Perdasdefogu, localitatea unde oamenii trăiesc fără stres

Familia Melis, din Perdasdefogu, a devenit cunoscută în toată lumea în anul 2012. Cei nouă frați și surori au intrat în Guinness World Records ca fiind cei mai bătrâni frați în viață din lume, având în total 818 ani. O situație incredibilă care va rămâne pentru totdeauna în istorie.

Atunci când o persoană din orășel împlinește 100 de ani toți locuitorii vin să sărbătorească, însă din cauza pandemiei de Coronavirus, în ultimii ani, acest obicei a fost amânat. Cu toate acestea, Vittorio Lai a făcut excepție și și-a celebrat împlinirea vârstei de 100 de ani alături de familie și prieteni. În zadar să mai spunem că soția lui are 97 de ani. Acesta a povestit cum a fost copilăria sa și cum a trăit într-o perioadă istorică plină de evenimente.

Am fost cioban, muncitor, hamal și bucătar, dar fără să știu să gătesc. Am trecut prin foamete și am votat pentru prima dată pe 2 ianuarie 1946. Am întâlnit 10 papi, de la Pius al X-lea la Bergoglio, a povestit Vittorio Lai pentru theguardian.com.

Sardinia se numără printre cele cinci regiuni ale lumii cu concentrații mari de persoane care au atins vârsta de 100 de ani, pe insulă trăind în momentul de față 534 de centenari.

Cercetătorii au studiat cum este posibil ca lumea să trăiască atât de mult în această zonă și au ajuns la concluzia că aerul curat, stilul activ de viață, dieta cu multe legume proaspete ajută la menținerea sănătății o perioadă cât mai îndelungată. O femeie din zonă a mărturisit că nu se ridică niciodată de la masă cu stomacul plin, mănâncă puțină carne și bea puțină cafea.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot