Cei mai bătrâni frați în viață, din lume, au, în total, 818 ani

02.05.2022
Cei mai bătrâni frați în viață, din lume, au, în total, 818 ani

Viața este una scurtă și trece destul de repede, așa spune o vorbă din popor. Surprinzător, însă, acest lucru nu este valabil și pentru locuitorii unui orășel din Italia, unde pot fi văzute foarte multe persoane care au trecut de vârsta de 90 de ani, iar altele chiar de 100 de ani.

Timpul parcă se scurge altfel în această zonă, iar acolo oamenii au ritmul lor de viață, în comuniune totală cu natura. Pe insula Sardinia, din Italia, se găsește orășelul Perdasdefogu, unde cei mai mulți oameni ajung să trăiască în jurul vârstei de 100 de ani și sunt și bătrânei care trec cu ușurință acest prag.

Localitatea este una situată la munte, cu puțin peste 2.000 de suflete, însă cu un record unic în lume. În acest loc, atins parcă de bunătatea lui Dumnezeu, se găsește familia Melis, care în anul 2012 a intrat în Cartea Recordurilor pentru totdeauna.

Perdasdefogu, localitatea unde oamenii trăiesc fără stres

Familia Melis, din Perdasdefogu, a devenit cunoscută în toată lumea în anul 2012. Cei nouă frați și surori au intrat în Guinness World Records ca fiind cei mai bătrâni frați în viață din lume, având în total 818 ani. O situație incredibilă care va rămâne pentru totdeauna în istorie.

Atunci când o persoană din orășel împlinește 100 de ani toți locuitorii vin să sărbătorească, însă din cauza pandemiei de Coronavirus, în ultimii ani, acest obicei a fost amânat. Cu toate acestea, Vittorio Lai a făcut excepție și și-a celebrat împlinirea vârstei de 100 de ani alături de familie și prieteni. În zadar să mai spunem că soția lui are 97 de ani. Acesta a povestit cum a fost copilăria sa și cum a trăit într-o perioadă istorică plină de evenimente.

Am fost cioban, muncitor, hamal și bucătar, dar fără să știu să gătesc. Am trecut prin foamete și am votat pentru prima dată pe 2 ianuarie 1946. Am întâlnit 10 papi, de la Pius al X-lea la Bergoglio, a povestit Vittorio Lai pentru theguardian.com.

Sardinia se numără printre cele cinci regiuni ale lumii cu concentrații mari de persoane care au atins vârsta de 100 de ani, pe insulă trăind în momentul de față 534 de centenari.

Cercetătorii au studiat cum este posibil ca lumea să trăiască atât de mult în această zonă și au ajuns la concluzia că aerul curat, stilul activ de viață, dieta cu multe legume proaspete ajută la menținerea sănătății o perioadă cât mai îndelungată. O femeie din zonă a mărturisit că nu se ridică niciodată de la masă cu stomacul plin, mănâncă puțină carne și bea puțină cafea.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Carmen Iohannis, gafă vestimentară uriașă în lumea arabă: ”Confundă un dineu diplomatic cu bucătăria”
Ce faci cu VARZA murată primăvara. Mulţi români o aruncă, însă e greşit. Aşa te...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
ORA DE VARĂ 2023. Ce se întâmplă în România, DECIZIA vine de la Comisia Europeană
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising