Cei mai bătrâni frați în viață, din lume, au, în total, 818 ani

02.05.2022
Cei mai bătrâni frați în viață, din lume, au, în total, 818 ani

Viața este una scurtă și trece destul de repede, așa spune o vorbă din popor. Surprinzător, însă, acest lucru nu este valabil și pentru locuitorii unui orășel din Italia, unde pot fi văzute foarte multe persoane care au trecut de vârsta de 90 de ani, iar altele chiar de 100 de ani.

Timpul parcă se scurge altfel în această zonă, iar acolo oamenii au ritmul lor de viață, în comuniune totală cu natura. Pe insula Sardinia, din Italia, se găsește orășelul Perdasdefogu, unde cei mai mulți oameni ajung să trăiască în jurul vârstei de 100 de ani și sunt și bătrânei care trec cu ușurință acest prag.

Localitatea este una situată la munte, cu puțin peste 2.000 de suflete, însă cu un record unic în lume. În acest loc, atins parcă de bunătatea lui Dumnezeu, se găsește familia Melis, care în anul 2012 a intrat în Cartea Recordurilor pentru totdeauna.

Perdasdefogu, localitatea unde oamenii trăiesc fără stres

Familia Melis, din Perdasdefogu, a devenit cunoscută în toată lumea în anul 2012. Cei nouă frați și surori au intrat în Guinness World Records ca fiind cei mai bătrâni frați în viață din lume, având în total 818 ani. O situație incredibilă care va rămâne pentru totdeauna în istorie.

Atunci când o persoană din orășel împlinește 100 de ani toți locuitorii vin să sărbătorească, însă din cauza pandemiei de Coronavirus, în ultimii ani, acest obicei a fost amânat. Cu toate acestea, Vittorio Lai a făcut excepție și și-a celebrat împlinirea vârstei de 100 de ani alături de familie și prieteni. În zadar să mai spunem că soția lui are 97 de ani. Acesta a povestit cum a fost copilăria sa și cum a trăit într-o perioadă istorică plină de evenimente.

Am fost cioban, muncitor, hamal și bucătar, dar fără să știu să gătesc. Am trecut prin foamete și am votat pentru prima dată pe 2 ianuarie 1946. Am întâlnit 10 papi, de la Pius al X-lea la Bergoglio, a povestit Vittorio Lai pentru theguardian.com.

Sardinia se numără printre cele cinci regiuni ale lumii cu concentrații mari de persoane care au atins vârsta de 100 de ani, pe insulă trăind în momentul de față 534 de centenari.

Cercetătorii au studiat cum este posibil ca lumea să trăiască atât de mult în această zonă și au ajuns la concluzia că aerul curat, stilul activ de viață, dieta cu multe legume proaspete ajută la menținerea sănătății o perioadă cât mai îndelungată. O femeie din zonă a mărturisit că nu se ridică niciodată de la masă cu stomacul plin, mănâncă puțină carne și bea puțină cafea.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot