Ce tip de material absoarbe eficient transpirația?

12.06.2023
Ce tip de material absoarbe eficient transpirația?

Sezonul cald nu este plăcut pentru toată lumea. Soarele arzător provoacă cea mai neplăcută senzație a verii, transpirația. Unii oameni asudează mai mult, alții mai puțin, însă aceasta este omniprezentă. De aceea, trebuie să fim foarte atenți ce tip de haine purtăm pentru a nu trezi ochii curioșilor. Ce material absoarbe cel mai bine transpirația?

Ce material ține transpirația departe?

transpirația

Vara nu înseamnă doar concedii și ieșiri la terase. Disconfortul căldurii vine cu transpirația, care poate fi de multe ori deranjantă. De aceea, companiile care produc haine vin întotdeauna cu sugestii despre modul în care ar trebui să ne îmbrăcăm, dar ne prezintă și cele mai eficiente materiale.

În războiul sexelor, femeile pot jongla căldura, purtând diferite rochițe, fustițe etc. Cu toate acestea, bărbații nu pot scăpa de pantaloni, fie ei și scurți. Specialiștii sugerează că hainele pe care le purtăm trebuie să ii permită corpului să respire. Astfel că, materiale precum cele din bambus, bumbac sau lyoncell sunt cele mai potrivite. Fibrele de bambus sunt rezistente în timp și sunt antibacteriene, hipoalergice și au rol dezodorizant. Lyoncellul este produs cu ajutorul regenerării celulozei și este foarte bun pe timpul verii.

Este importantă evitarea hainelor care sunt produse din nailon, acryl, poliester sau vinyl. Acestea sunt fibre sintetice care fac corpul să transpire excesiv. De aceea, este nevoie să ținem cont de câteva sfaturi:

Negru atrage căldura, mit sau realitate?

De câte ori nu ne-am lovit de această întrebare, dacă negru atrage căldura. Trebuie precizat că lumina și căldura sunt tipuri diferite de energie. Un obiect negru absoarbe lungimile de undă, transformându-le în căldură.

Pe de altă parte, albul reflectă lungimile de undă, făcând ca temperatura obiectului să nu se schimbe semnificativ.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot