Ce tip de material absoarbe eficient transpirația?

12.06.2023
Ce tip de material absoarbe eficient transpirația?

Sezonul cald nu este plăcut pentru toată lumea. Soarele arzător provoacă cea mai neplăcută senzație a verii, transpirația. Unii oameni asudează mai mult, alții mai puțin, însă aceasta este omniprezentă. De aceea, trebuie să fim foarte atenți ce tip de haine purtăm pentru a nu trezi ochii curioșilor. Ce material absoarbe cel mai bine transpirația?

Ce material ține transpirația departe?

transpirația

Vara nu înseamnă doar concedii și ieșiri la terase. Disconfortul căldurii vine cu transpirația, care poate fi de multe ori deranjantă. De aceea, companiile care produc haine vin întotdeauna cu sugestii despre modul în care ar trebui să ne îmbrăcăm, dar ne prezintă și cele mai eficiente materiale.

În războiul sexelor, femeile pot jongla căldura, purtând diferite rochițe, fustițe etc. Cu toate acestea, bărbații nu pot scăpa de pantaloni, fie ei și scurți. Specialiștii sugerează că hainele pe care le purtăm trebuie să ii permită corpului să respire. Astfel că, materiale precum cele din bambus, bumbac sau lyoncell sunt cele mai potrivite. Fibrele de bambus sunt rezistente în timp și sunt antibacteriene, hipoalergice și au rol dezodorizant. Lyoncellul este produs cu ajutorul regenerării celulozei și este foarte bun pe timpul verii.

Este importantă evitarea hainelor care sunt produse din nailon, acryl, poliester sau vinyl. Acestea sunt fibre sintetice care fac corpul să transpire excesiv. De aceea, este nevoie să ținem cont de câteva sfaturi:

Negru atrage căldura, mit sau realitate?

De câte ori nu ne-am lovit de această întrebare, dacă negru atrage căldura. Trebuie precizat că lumina și căldura sunt tipuri diferite de energie. Un obiect negru absoarbe lungimile de undă, transformându-le în căldură.

Pe de altă parte, albul reflectă lungimile de undă, făcând ca temperatura obiectului să nu se schimbe semnificativ.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot