Ce țară europeană are ca animal național unicornul? Cum s-a ajuns la această decizie?

12.07.2023
Ce țară europeană are ca animal național unicornul? Cum s-a ajuns la această decizie?

Fiecare națiune din lume se identifică pe plan mondial printr-un imn, un steag, o stemă și un simbol, care de obicei este un animal. Toate acestea marchează cultura și istoria regiunii, având un impact emoțional puternic asupra populației. În mod surprinzător, una dintre aceste țări a ales să aibă ca simbol național un unicorn. Cum s-a ajuns la această decizie?

Scoția are ca animal național unicornul?

Unicornul are legătură cu legendele sacre ale Scoției, fiind prezentat pentru prima dată ca simbol în secolul al XII-lea, în timpul regelui William I. Inorogul este relatat în mitologia celtică ca având puteri miraculoase de vindecare, fiind o creatură magică și nobilă.

Potrivit datelor istorice, acesta a început să fie gravat pe monedele de aur din timpul domniei regelui Iacob al III-lea, în secolul XVI. Decizia ca această creatură mitologică să devină simbolul național al Scoției a fost luată datorită idealurilor mărețe pe care le reprezintă.

În felul acesta, stema regală a Scoției, folosită înainte de anul 1603, a ajuns să includă doi unicorni, care aveau să „protejeze” scutul regal până în 1707. Ulterior, după ce Scoția a intrat într-o uniune politică cu Regatul Angliei pentru a crea noul Regat al Marii Britanii, pe stemă a fost adăugat leul britanic, care pare a fi protejat de cei doi unicorni, conform visitscotland.com.

Așadar, unicornul a fost ales ca simbol național pentru Scoția pentru idealurile înalte pe care le reprezintă, dar și pentru a transpune grafic mândria oamenilor din această parte a lumii.

Așa arată stema Scoției.

Ce este unicornul?

Unicornul este o creatură mitologică care este reprezentată de un cal cu un corn lung și spiralat în frunte. Aparițiile acestuia pot fi găsite în mitologia și folclorul multor culturi din întreaga lume, inclusiv în Europa, Asia și Orientul Mijlociu.

Inorogul este adesea descris ca fiind un animal nobil, frumos și înțelept. În multe legende, se spune că acesta este greu de capturat și este un simbol al purității și grației. Uneori este considerat protector al păcii și al virtuții.

Această creatură magică a fost prezentată, de-a lungul timpului, în artă, literatură și heraldică. Unicornul a fost adesea asociat cu puterea și regalitatea, fiind prezent în stemele și blazoanele familiilor nobiliare. Deși este o creatură fictivă și nu există în lumea reală, imaginea sa a rămas populară și este încă recunoscută în cultura contemporană.

Foto: Wikipedia.org și Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot