Ce să faci să nu mai apară „idle” pe laptop? Trucul prin care „păcălești” modul de stand-by!

15.08.2022
Ce să faci să nu mai apară „idle” pe laptop? Trucul prin care „păcălești” modul de stand-by!

În ultimii ani tehnologia a cunoscut o dezvoltare incredibilă, apărând tot felul de dispozitive mai mult sau mai puțin folositoare. Datorită noilor tehnologii și munca s-a schimbat, astfel că oamenii au ajuns să lucreze în prezent pentru pentru diverse companii de acasă.

În ajutorul angajatorului au apărut diferite programe, care verifică dacă persoana angajată se află în fața PC-ului sau laptopului și lucrează. Aplicaţiile detectează dacă mouse-ul se mişcă şi în felul acesta patronul știe dacă angajatul său este activ sau nu. Din fericire pentru angajați, au apărut și dispozitive care mișcă mouse-ul singure. Dar, nu este nevoie să scoatem întotdeauna bani din buzunar. Există și un truc care nu costă nimic pe care puțini îl cunosc.

Cum arată dispozitivul care mişcă mouse-ul?

Șefii companiilor care au angajați remote vor să fie tot timpul informați dacă aceștia lucrează și au instalate pe computerele lor diferite software-uri, care arată dacă sunt plecați din fața PC-ului sau laptopului dacă nu mișcă mouse-ul sau nu apasă pe tastatură pentru câteva secunde.

Din fericire, s-a gândit cineva și la angajați și a inventat dispozitive care mișcă mouse-ul singure. Mai precis, „șoricelul” este amplasat pe un astfel de dispozitiv care declanșează senzorul de mișcare al cursorului în direcții aleatorii. În felul acesta angajații pot să facă orice altceva, fără ca șeful lor să știe.

Trucul a scăpa de „ochii” șefului

Persoanele care nu au cumpărat un astfel de dispozitiv ar trebui să știe că există și o altă metodă mai simplă de a scăpa de „ochii” șefului de la distanță. Se deschide un fișier notepad și se pune ceva greu pe tasta „space”. De preferat o carte sau o cană. În felul acesta, programul angajatorului va observa că „cineva muncește” și că angajatul „își face treaba”. Deși acest lucru este fals.

Cei mai mulți cumpără dispozitive de mișcare a mouse-ului din două motive: pentru a împiedica ecranele să se stingă atunci când citesc documente sau monitorizează sistemele de rețea și pentru a ocoli politicile arhaice de la locul de muncă, potrivit vice.com.

Cine a inventat mouse-ul?

Douglas Engelbart, cercetator la Stanford Research Institute (SRI), din California, a dezvoltat, în anul 1963, un dispozitiv cu ajutorul căruia să fie executate anumite comenzi ale computerului. Cu timpul, acesta a fost dezvoltat ajungând la forma din prezent, iar mouse-ul a devenit o componentă hardware esențială pentru orice PC. Principiul lui de funcționare se bazează pe recunoașterea de către computer a mișcării sale pe suprafața plană pe care este așezat și deplasat, conform Wikipedia.org.

Foto: nwradu.ro și Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot
Ce le atrage pe muște în casele noastre?
Ce le atrage pe muște în casele noastre?
Muștele fac parte din ordinul Diptera, subordinul Brachycera, potrivit Wikipedia.org, și nu sunt agreate de niciun om. Aceste insecte parcă vin de nicăieri și sunt foarte cicălitoare.... citește tot
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Puțină lume a auzit despre ciudatul stat Ladonia. De fapt, Ladonia este o micronațiune, proclamată în iunie 1996 ca rezultat al lungilor lupte din instanță dintre artistul Lars Vilks și... citește tot