Ce luminozitate trebuie să ai la laptop pentru a nu strica ochii?

02.08.2023
Ce luminozitate trebuie să ai la laptop pentru a nu strica ochii?

Laptopul este unul dintre cele mai utilizate device-uri. Folosit în special pentru finalizarea task-urilor de la muncă, acesta este diferit de calculatorul clasic. O funcționalitate importantă pentru sănătate este reglarea luminozității. Ce nivel de luminozitate trebuie să aibă laptopul pentru a nu deteriora vederea?

Luminozitate scăzută sau ridicată?

luminozitate

Laptopul este folosit aproape în aceeași proporție ca telefonul. Chiar și la scrierea acestui articol a fost folosit un astfel de device. 🙂 Încă de la apariția sa, laptopul a concurat cu PC-urile și chiar a câștigat simpatia celor mai mulți utilizatori. Datorită mobilității sale, acest calculator portabil poate fi pus în ghiozdan și folosit oriunde își dorește utilizatorul.

Una dintre cele mai importante funcționalități pe care le are un laptop este faptul că luminozitatea poate fi reglată oricum. În era vitezei și a internetului, tot mai mulți oameni au locuri de muncă care necesită o conexiune la calculator, astfel că ochii ne sunt puși în pericol. De aceea, tot mai mulți cei care aleg să lucreze la birou se îndreaptă către ochelarii de vedere sau cei de protecție.

Conform specialiștilor, nivelul optim de luminozitate a monitorului trebuie să fie cuprinsă între 40% – 60%. Cei care petrec de obicei un timp îndelungat în fața ecranului trebuie să-și regleze lumina și în funcție de mediul ambiental. Astfel că, dacă utilizatorii vor alege să lucreze pe întuneric, luminozitatea trebuie să fie potrivită, respectiv 50%. În caz contrar, pot apărea dureri de cap, iar în timp ochii vor avea de suferit.

Când a apărut primul computer?

Cu toții ne dorim un computer pe care să-l folosim fără probleme. Acest lucru înseamnă să ruleze la capacitate maximă numeroase aplicații, dar și jocurile cele mai noi. Cu toate acestea, pentru a ajunge unde ne aflăm în prezent a fost nevoie de mai mulți zeci de ani de dezvoltare tehnologică.

Marele Brian” a fost primul computer al lumii. Asamblat în anul 1945, acesta a servit rezolvarea mai multor probleme de calcul.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Poți să-ți asiguri locuința și să primești despăgubiri în caz de război?
Poți să-ți asiguri locuința și să primești despăgubiri în caz de război?
Într-o lume tot mai incertă, mulți proprietari de locuințe se întreabă dacă polițele de asigurare îi protejează în cazul unui conflict armat. Asigurările de locuințe acoperă, de obicei,... citește tot
Ce este un pansexual?
Ce este un pansexual?
În ultimii ani, în vocabularul occidentalilor, a intrat cuvântul pansexual. La ce face referire acest cuvânt și când îl putem folosi? Ce este Pansexualitatea? Pansexualitatea este o orientare... citește tot
Ultima vară fără război în Europa? Istoric german: „Rusia ar putea ataca Lituania încă din această toamnă”
Ultima vară fără război în Europa? Istoric german: „Rusia ar putea ataca Lituania încă din această toamnă”
Lumea stă pe un butoi de pulbere, după ce Statele Unite ale Americii pare că cedează deliberat mii de kilometri pătrați de teritoriu al Ucrainei către Rusia. Iar rușii, continuă să vrea și... citește tot