Ce luminozitate trebuie să ai la laptop pentru a nu strica ochii?

02.08.2023
Ce luminozitate trebuie să ai la laptop pentru a nu strica ochii?

Laptopul este unul dintre cele mai utilizate device-uri. Folosit în special pentru finalizarea task-urilor de la muncă, acesta este diferit de calculatorul clasic. O funcționalitate importantă pentru sănătate este reglarea luminozității. Ce nivel de luminozitate trebuie să aibă laptopul pentru a nu deteriora vederea?

Luminozitate scăzută sau ridicată?

luminozitate

Laptopul este folosit aproape în aceeași proporție ca telefonul. Chiar și la scrierea acestui articol a fost folosit un astfel de device. 🙂 Încă de la apariția sa, laptopul a concurat cu PC-urile și chiar a câștigat simpatia celor mai mulți utilizatori. Datorită mobilității sale, acest calculator portabil poate fi pus în ghiozdan și folosit oriunde își dorește utilizatorul.

Una dintre cele mai importante funcționalități pe care le are un laptop este faptul că luminozitatea poate fi reglată oricum. În era vitezei și a internetului, tot mai mulți oameni au locuri de muncă care necesită o conexiune la calculator, astfel că ochii ne sunt puși în pericol. De aceea, tot mai mulți cei care aleg să lucreze la birou se îndreaptă către ochelarii de vedere sau cei de protecție.

Conform specialiștilor, nivelul optim de luminozitate a monitorului trebuie să fie cuprinsă între 40% – 60%. Cei care petrec de obicei un timp îndelungat în fața ecranului trebuie să-și regleze lumina și în funcție de mediul ambiental. Astfel că, dacă utilizatorii vor alege să lucreze pe întuneric, luminozitatea trebuie să fie potrivită, respectiv 50%. În caz contrar, pot apărea dureri de cap, iar în timp ochii vor avea de suferit.

Când a apărut primul computer?

Cu toții ne dorim un computer pe care să-l folosim fără probleme. Acest lucru înseamnă să ruleze la capacitate maximă numeroase aplicații, dar și jocurile cele mai noi. Cu toate acestea, pentru a ajunge unde ne aflăm în prezent a fost nevoie de mai mulți zeci de ani de dezvoltare tehnologică.

Marele Brian” a fost primul computer al lumii. Asamblat în anul 1945, acesta a servit rezolvarea mai multor probleme de calcul.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot