Top 5 cele mai bune mărci de laptopuri în 2023

05.06.2023
Top 5 cele mai bune mărci de laptopuri în 2023

Societatea din prezent este mult schimbată în bine datorită tehnologiilor existente. Ca atare, au apărut tot felul de joburi noi, multe dintre ele necesitând folosirea unui laptop. Sunt însă și cazuri în care acest dispozitiv este folosit pentru distracție și relaxare, iar tot mai mulți oameni au înțeles că trebuie să se adapteze noilor realități.

Achiziționarea unui laptop nu este un lucru simplu, fiindcă pe piață sunt tot felul de modele, precum Apple, Dell, HP și multe altele. Atunci când îti cumperi un laptop este bine să știi pentru ce îl iei și să verifici cât de mult te ține bateria. În rândurile de mai jos îți prezentăm top 5 cele mai bune laptopuri din anul 2023.

1. Apple MacBook Air M2. Potrivit testelor, procesorul M2 face ca laptopul să nu aibă nicio problemă atunci când i se cere ceva. Display-ul este mai mare şi luminozitatea este mult îmbunătăţită față de modelul precedent, iar bateria ține peste 14 ore. Prețul este și el unul pe măsură, care pornește de la 1.200 de dolari americani și poate ajunge până la 1.900 de dolari, în funcție de dotări.

2. Dell XPS 15 OLED. Acest laptop de 15,6 inchi, cu display tactil, este considerat o adevărată bijuterie tehnologică. Procesorul Intel i7 împreună cu cei 32 de GB de RAM DDR4 fac ca orice aplicație să ”zboare”. Durata de viață a bateriei se apropie de 10 ore, astfel că laptopul poate fi folosit o perioadă îndelungată înainte să fie încărcat. Prețul variază între 1.450 de dolari americani și 2.300 de dolari, în funcție de dotări.

3. Asus Zenbook 13 OLED. Cu un display de 13,3 inchi și o greutate de puțin peste un kilogram și o sută de grame, acest laptop reprezintă cea mai bună variantă pentru cei care călătoresc mult. Performanțele nu sunt de neglijat, iar bateria ține și 15 ore. Trebuie precizat că prețul este sub 1.000 de dolari americani.

4. Lenovo Duet 3. Acest mini-laptop de doar 11 inchi poate fi considerat o tabletă mai mare. Cu toate acestea performanțele sunt de vârf și pot executa cu succes orice aplicație datorită procesorului Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2. Bateria ține peste 10 ore, însă tastatura nu este una foarte confortabilă, potrivit tomsguide.com.

5. Framework Laptop. Acest laptop poate fi dotat atât cu procesor Intel Core i5 sau i7, astfel că prețul se modifică. Performanțele de vârf sunt asigurate și de cei 8 GB de RAM DDR4, care pot ajunge până la 64 GB. Displayul de 13,5 inch şi greutatea puţin peste 1,2 kilograme, fac că acest dispozitiv electronic să poată să fie utilizat în aproape orice condiții. Bateria ține puțin peste 11 ore, iar prețul poate ajunge și la 2.000 de dolari americani.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot