Top 5 cele mai bune mărci de laptopuri în 2023

05.06.2023
Top 5 cele mai bune mărci de laptopuri în 2023

Societatea din prezent este mult schimbată în bine datorită tehnologiilor existente. Ca atare, au apărut tot felul de joburi noi, multe dintre ele necesitând folosirea unui laptop. Sunt însă și cazuri în care acest dispozitiv este folosit pentru distracție și relaxare, iar tot mai mulți oameni au înțeles că trebuie să se adapteze noilor realități.

Achiziționarea unui laptop nu este un lucru simplu, fiindcă pe piață sunt tot felul de modele, precum Apple, Dell, HP și multe altele. Atunci când îti cumperi un laptop este bine să știi pentru ce îl iei și să verifici cât de mult te ține bateria. În rândurile de mai jos îți prezentăm top 5 cele mai bune laptopuri din anul 2023.

1. Apple MacBook Air M2. Potrivit testelor, procesorul M2 face ca laptopul să nu aibă nicio problemă atunci când i se cere ceva. Display-ul este mai mare şi luminozitatea este mult îmbunătăţită față de modelul precedent, iar bateria ține peste 14 ore. Prețul este și el unul pe măsură, care pornește de la 1.200 de dolari americani și poate ajunge până la 1.900 de dolari, în funcție de dotări.

2. Dell XPS 15 OLED. Acest laptop de 15,6 inchi, cu display tactil, este considerat o adevărată bijuterie tehnologică. Procesorul Intel i7 împreună cu cei 32 de GB de RAM DDR4 fac ca orice aplicație să ”zboare”. Durata de viață a bateriei se apropie de 10 ore, astfel că laptopul poate fi folosit o perioadă îndelungată înainte să fie încărcat. Prețul variază între 1.450 de dolari americani și 2.300 de dolari, în funcție de dotări.

3. Asus Zenbook 13 OLED. Cu un display de 13,3 inchi și o greutate de puțin peste un kilogram și o sută de grame, acest laptop reprezintă cea mai bună variantă pentru cei care călătoresc mult. Performanțele nu sunt de neglijat, iar bateria ține și 15 ore. Trebuie precizat că prețul este sub 1.000 de dolari americani.

4. Lenovo Duet 3. Acest mini-laptop de doar 11 inchi poate fi considerat o tabletă mai mare. Cu toate acestea performanțele sunt de vârf și pot executa cu succes orice aplicație datorită procesorului Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2. Bateria ține peste 10 ore, însă tastatura nu este una foarte confortabilă, potrivit tomsguide.com.

5. Framework Laptop. Acest laptop poate fi dotat atât cu procesor Intel Core i5 sau i7, astfel că prețul se modifică. Performanțele de vârf sunt asigurate și de cei 8 GB de RAM DDR4, care pot ajunge până la 64 GB. Displayul de 13,5 inch şi greutatea puţin peste 1,2 kilograme, fac că acest dispozitiv electronic să poată să fie utilizat în aproape orice condiții. Bateria ține puțin peste 11 ore, iar prețul poate ajunge și la 2.000 de dolari americani.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot