Tehnologia în zilele noastre. Ce înseamnă realitate virtuală?

29.04.2022
Tehnologia în zilele noastre. Ce înseamnă realitate virtuală?

Realitatea virtuală (VR) este utilizarea tehnologiei computerizate pentru a crea un mediu simulat. Componenta recunoscută a realității virtuale este afișajul montat pe cap (HMD). Ființele umane sunt creaturi vizuale, iar tehnologia de afișare este adesea cea mai mare diferență între sistemele de realitate virtuală captivante și interfețele tradiționale cu utilizatorul.

Ce este realitatea virtuală?

Realitatea virtuală este utilizarea tehnologiei computerizate pentru a crea medii simulate. Realitatea virtuală plasează utilizatorul într-o experiență tridimensională. În loc să vadă un ecran în fața lor, utilizatorii sunt cufundați în lumi 3D și interacționează cu acestea.

Simularea simțurilor umane, toate cele cinci, transformă un computer într-un vehicul în lumi noi. Singura limitare a unei experiențe VR superbe este puterea de calcul și disponibilitatea conținutului.

Există trei tipuri de VR, de la non-imersiv, semi-imersiv, complet imersiv. De asemenea, există și un amestec al acestora, denumit și realitate extinsă (XR). Trei tipuri de experiențe de realitate virtuală oferă niveluri diferite de simulare generată de computer.

Potrivit 3D Cloud Marxent, cele trei categorii principale VR sunt următoarele:

Tehnologia VR constă în mod obișnuit din căști și accesorii, cum ar fi controlere și dispozitive de urmărire a mișcării. Condusă de aplicații proprietare descărcabile sau VR bazate pe web, tehnologia este accesibilă printr-un browser web.

Tehnologia computerizată: diferența dintre realitatea virtuală și realitatea augmentată

Realitatea virtuală (VR) este o experiență artificială și complet captivantă care ascunde lumea naturală. Realitatea augmentată (AR) îmbunătățește vizualizările utilizatorilor din lumea reală cu suprapuneri digitale care încorporează obiecte artificiale.

VR creează medii sintetice prin stimuli senzoriali. Acțiunile utilizatorilor influențează, cel puțin parțial, ceea ce se întâmplă în mediul generat de computer. Mediile digitale reflectă locuri reale și există în afară de realitatea fizică actuală.

În AR, lumea reală este vizualizată direct sau printr-un dispozitiv, cum ar fi o cameră. Aceasta creează o imagine vizuală și se adaugă la acea viziune cu intrări generate de computer, cum ar fi imagini statice, audio sau video. AR este diferită de VR, deoarece se adaugă la experiența din lumea reală, mai degrabă decât să creeze o nouă experiență de la zero.

Foto: depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising