Tehnologia în zilele noastre. Ce înseamnă realitate virtuală?

29.04.2022
Tehnologia în zilele noastre. Ce înseamnă realitate virtuală?

Realitatea virtuală (VR) este utilizarea tehnologiei computerizate pentru a crea un mediu simulat. Componenta recunoscută a realității virtuale este afișajul montat pe cap (HMD). Ființele umane sunt creaturi vizuale, iar tehnologia de afișare este adesea cea mai mare diferență între sistemele de realitate virtuală captivante și interfețele tradiționale cu utilizatorul.

Ce este realitatea virtuală?

Realitatea virtuală este utilizarea tehnologiei computerizate pentru a crea medii simulate. Realitatea virtuală plasează utilizatorul într-o experiență tridimensională. În loc să vadă un ecran în fața lor, utilizatorii sunt cufundați în lumi 3D și interacționează cu acestea.

Simularea simțurilor umane, toate cele cinci, transformă un computer într-un vehicul în lumi noi. Singura limitare a unei experiențe VR superbe este puterea de calcul și disponibilitatea conținutului.

Există trei tipuri de VR, de la non-imersiv, semi-imersiv, complet imersiv. De asemenea, există și un amestec al acestora, denumit și realitate extinsă (XR). Trei tipuri de experiențe de realitate virtuală oferă niveluri diferite de simulare generată de computer.

Potrivit 3D Cloud Marxent, cele trei categorii principale VR sunt următoarele:

Tehnologia VR constă în mod obișnuit din căști și accesorii, cum ar fi controlere și dispozitive de urmărire a mișcării. Condusă de aplicații proprietare descărcabile sau VR bazate pe web, tehnologia este accesibilă printr-un browser web.

Tehnologia computerizată: diferența dintre realitatea virtuală și realitatea augmentată

Realitatea virtuală (VR) este o experiență artificială și complet captivantă care ascunde lumea naturală. Realitatea augmentată (AR) îmbunătățește vizualizările utilizatorilor din lumea reală cu suprapuneri digitale care încorporează obiecte artificiale.

VR creează medii sintetice prin stimuli senzoriali. Acțiunile utilizatorilor influențează, cel puțin parțial, ceea ce se întâmplă în mediul generat de computer. Mediile digitale reflectă locuri reale și există în afară de realitatea fizică actuală.

În AR, lumea reală este vizualizată direct sau printr-un dispozitiv, cum ar fi o cameră. Aceasta creează o imagine vizuală și se adaugă la acea viziune cu intrări generate de computer, cum ar fi imagini statice, audio sau video. AR este diferită de VR, deoarece se adaugă la experiența din lumea reală, mai degrabă decât să creeze o nouă experiență de la zero.

Foto: depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Cui nu-i plac drumețiile prin pădure, aerul curat, conectarea cu natura? Din păcate, o ieșire în natură este, de multe ori, periculoasă, iar cea mai mare primejdie o reprezintă animalele... citește tot
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Bruce Lee a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai rapizi oameni care au trăit pe Terra. Și nu rapid ca viteză de deplasare, ci rapid ca timp de reacție. Dar, cât de rapid era cel poreclit... citește tot