Tehnologia în zilele noastre. Ce înseamnă realitate virtuală?

29.04.2022
Tehnologia în zilele noastre. Ce înseamnă realitate virtuală?

Realitatea virtuală (VR) este utilizarea tehnologiei computerizate pentru a crea un mediu simulat. Componenta recunoscută a realității virtuale este afișajul montat pe cap (HMD). Ființele umane sunt creaturi vizuale, iar tehnologia de afișare este adesea cea mai mare diferență între sistemele de realitate virtuală captivante și interfețele tradiționale cu utilizatorul.

Ce este realitatea virtuală?

Realitatea virtuală este utilizarea tehnologiei computerizate pentru a crea medii simulate. Realitatea virtuală plasează utilizatorul într-o experiență tridimensională. În loc să vadă un ecran în fața lor, utilizatorii sunt cufundați în lumi 3D și interacționează cu acestea.

Simularea simțurilor umane, toate cele cinci, transformă un computer într-un vehicul în lumi noi. Singura limitare a unei experiențe VR superbe este puterea de calcul și disponibilitatea conținutului.

Există trei tipuri de VR, de la non-imersiv, semi-imersiv, complet imersiv. De asemenea, există și un amestec al acestora, denumit și realitate extinsă (XR). Trei tipuri de experiențe de realitate virtuală oferă niveluri diferite de simulare generată de computer.

Potrivit 3D Cloud Marxent, cele trei categorii principale VR sunt următoarele:

Tehnologia VR constă în mod obișnuit din căști și accesorii, cum ar fi controlere și dispozitive de urmărire a mișcării. Condusă de aplicații proprietare descărcabile sau VR bazate pe web, tehnologia este accesibilă printr-un browser web.

Tehnologia computerizată: diferența dintre realitatea virtuală și realitatea augmentată

Realitatea virtuală (VR) este o experiență artificială și complet captivantă care ascunde lumea naturală. Realitatea augmentată (AR) îmbunătățește vizualizările utilizatorilor din lumea reală cu suprapuneri digitale care încorporează obiecte artificiale.

VR creează medii sintetice prin stimuli senzoriali. Acțiunile utilizatorilor influențează, cel puțin parțial, ceea ce se întâmplă în mediul generat de computer. Mediile digitale reflectă locuri reale și există în afară de realitatea fizică actuală.

În AR, lumea reală este vizualizată direct sau printr-un dispozitiv, cum ar fi o cameră. Aceasta creează o imagine vizuală și se adaugă la acea viziune cu intrări generate de computer, cum ar fi imagini statice, audio sau video. AR este diferită de VR, deoarece se adaugă la experiența din lumea reală, mai degrabă decât să creeze o nouă experiență de la zero.

Foto: depositphotos.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot