Ce este Twitter? Cum funcționează Twitter?

29.04.2022
Ce este Twitter? Cum funcționează Twitter?

Twitter este o rețea de socializare asemănătoare cu Facebook și cu toate acestea diferită. Platforma socială a fost creată în martie 2006 de către Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone și Evan Williams. Din aprilie 2022 noul proprietar al rețelei de socializare Twitter a devenit Elon Musk, care a plătit 44 de miliarde de dolari pentru pachetul majoritar de acțiuni.

Cum se utilizează Twitter?

Twitter este o platformă de social media care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte (de maximum 280 de caractere), numite „tweets”. Persoanele care se înscriu pe această rețea socială pot posta, aprecia și reposta un tweet scris de alt utilizator. Cei care aleg să posteze fișiere audio și video au un timp limitat la 140 de secunde. Sunt însă și conturi care depășesc această barieră, dar trebuie îndeplinite anumite condiții.

Platforma este gestionată de compania Twitter Inc., care are sediul principal în San Francisco, California, Statele Unite ale Americii. Potrivit datelor oficiale, în anul 2018 Twitter avea peste 336 de milioane de utilizatori activi.

Postările sunt vizibile public în mod prestabilit, dar expeditorii pot restricționa livrarea mesajelor doar la persoanele care le urmăresc. Utilizatorii pot trimite tweets prin site-ul Twitter, aplicații externe compatibile (cum ar fi pentru smartphone-uri) sau prin serviciul de mesaje scurte (SMS) disponibil în anumite țări. Utilizatorii se pot abona la tweet-urile altor utilizatori, iar acest lucru este cunoscut sub numele de „urmărire”. Tweets pot fi redirecționate de către alți utilizatori către propriul lor feed, un proces cunoscut sub numele de „retweet”. Utilizatorii pot, de asemenea, să aprecieze sau să comenteze tweets. Aprecierile, comentariile și retweets al unui tweet sunt contorizate și afișate, potrivit Wikipedia.org.

Care sunt cele mai urmărite conturi de Twitter?

Platformă Twitter este celebră în Statele Unite ale Americii, unde are peste 76 de milioane de utilizatori. Pe locul doi se află Japonia cu aproximativ 60 de milioane de conturi Twitter, iar pe ultimul loc al podiumului se găsește India cu peste 23 de milioane de utilizatori.

Potrivit datelor oficiale din anul 2022, cea mai urmărită persoană de pe Twitter este fostul președinte al Statelor Unite ale Americii Barack Obama, care are peste 131 de milioane de oameni care îi citesc postările. Acesta este urmat de cântărețul Justin Bieber cu 114 milioane de urmăritori. Pe ultimul loc al podiumului se află Katy Perry cu 108 milioane de persoane care o urmăresc. Elon Musk, noul proprietar al platformei, se găsește pe locul 8 cu peste 83 de milioane de urmăritori.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot