Ce este Twitter? Cum funcționează Twitter?

29.04.2022
Ce este Twitter? Cum funcționează Twitter?

Twitter este o rețea de socializare asemănătoare cu Facebook și cu toate acestea diferită. Platforma socială a fost creată în martie 2006 de către Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone și Evan Williams. Din aprilie 2022 noul proprietar al rețelei de socializare Twitter a devenit Elon Musk, care a plătit 44 de miliarde de dolari pentru pachetul majoritar de acțiuni.

Cum se utilizează Twitter?

Twitter este o platformă de social media care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte (de maximum 280 de caractere), numite „tweets”. Persoanele care se înscriu pe această rețea socială pot posta, aprecia și reposta un tweet scris de alt utilizator. Cei care aleg să posteze fișiere audio și video au un timp limitat la 140 de secunde. Sunt însă și conturi care depășesc această barieră, dar trebuie îndeplinite anumite condiții.

Platforma este gestionată de compania Twitter Inc., care are sediul principal în San Francisco, California, Statele Unite ale Americii. Potrivit datelor oficiale, în anul 2018 Twitter avea peste 336 de milioane de utilizatori activi.

Postările sunt vizibile public în mod prestabilit, dar expeditorii pot restricționa livrarea mesajelor doar la persoanele care le urmăresc. Utilizatorii pot trimite tweets prin site-ul Twitter, aplicații externe compatibile (cum ar fi pentru smartphone-uri) sau prin serviciul de mesaje scurte (SMS) disponibil în anumite țări. Utilizatorii se pot abona la tweet-urile altor utilizatori, iar acest lucru este cunoscut sub numele de „urmărire”. Tweets pot fi redirecționate de către alți utilizatori către propriul lor feed, un proces cunoscut sub numele de „retweet”. Utilizatorii pot, de asemenea, să aprecieze sau să comenteze tweets. Aprecierile, comentariile și retweets al unui tweet sunt contorizate și afișate, potrivit Wikipedia.org.

Care sunt cele mai urmărite conturi de Twitter?

Platformă Twitter este celebră în Statele Unite ale Americii, unde are peste 76 de milioane de utilizatori. Pe locul doi se află Japonia cu aproximativ 60 de milioane de conturi Twitter, iar pe ultimul loc al podiumului se găsește India cu peste 23 de milioane de utilizatori.

Potrivit datelor oficiale din anul 2022, cea mai urmărită persoană de pe Twitter este fostul președinte al Statelor Unite ale Americii Barack Obama, care are peste 131 de milioane de oameni care îi citesc postările. Acesta este urmat de cântărețul Justin Bieber cu 114 milioane de urmăritori. Pe ultimul loc al podiumului se află Katy Perry cu 108 milioane de persoane care o urmăresc. Elon Musk, noul proprietar al platformei, se găsește pe locul 8 cu peste 83 de milioane de urmăritori.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 10 noiembrie este cea de 314-a zi a calendarului gregorian și a 315-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 51 de zile. La 10 octombrie 1923, un fost prinț...
Cele mai noi articole
Ce este politica? Cele mai tari citate despre politică
Ce este politica? Cele mai tari citate despre politică
Se spune că politica este arta de a negocia și a cădea la un acord cu dușmanul. În teorie și practică politica reprezintă știința care studiază și ajută la guvernarea unei țări. Cu... citește tot
De unde vine obiceiul bacșișului?
De unde vine obiceiul bacșișului?
Bacșișul este considerat o modalitate de recunoștință pentru serviciile oferite. Acest obicei are o istorie bogată și a apărut în statele dezvoltate din vest. Potrivit istoricilor, primul... citește tot
Ce alimente pot fi periculoase pentru organism?
Ce alimente pot fi periculoase pentru organism?
Organismul este „templul sufletului”. Cel puțin așa susțin doctorii nutriționiști. Stilul haotic al timpului în care trăim ne-a demonstrat că mâncarea nu este întotdeauna sănătoasă,... citește tot