Ce s-a întâmplat azi, 23 iulie?

23.07.2021
Ce s-a întâmplat azi, 23 iulie?

Toți cei născuți pe 23 iulie ar trebui să știe că la această dată au avut loc o serie de evenimente care au influențat felul în care a fost scrisă mai departe istoria. Multe dintre ele au avut un impact benefic, însă altele mai puțin. De aceea, este indicat să ne cunoaștem trecutul pentru a nu repeta greșelile făcute.

Ce s-a întâmplat azi, 23 iulie?

1829 Datorită dezvoltării societăților și nevoii de a transmite cât mai ușor informația, la această dată, a fost concepută prima mașină de scris din lume. Inventatorul ei a fost William Burt.

1862 A fost anul în care autoritățile române au decis și au înființat Direcția centrală a poștelor. Drept urmare serviciul poștal intră în administrația statului.

1914 După asasinarea arhieducelui Franz Ferdinand, moștenitorul tronului austro-ungar, la Sarajevo, imperiul a dat un ultimatum Serbiei la această dată. Evenimentul a fost factorul declanșator al Primului Război Mondial.

Franz Ferdinand

1921 A fost un an important pentru definirea statutului Dunării, fiindcă a fost semnată Convenția de la Paris, de către Belgia, Franța, Marea Britanie, Grecia, Italia, România, Regatul sârbilor, croaților și slovenilor și Cehoslovacia, prin care se stabilea că navigația pe Dunăre era liberă și deschisă tuturor pavilioanelor în condiții de egalitate completă, pe tot parcursul navigabil al fluviului și pe toată rețeaua internaționalizată.

1991 După căderea comunismului și vidul legislativ apărut, Banca Națională a României a stabilit normele privind înființarea și funcționarea caselor de schimb valutar. În felul acesta s-a dorit o reglementare cât mai clară a acestui sector financiar.

1995 Un an important pentru iubitorii de astronomie, deoarece americanii Thomas Hale și Alan Bopp au descoperit, independent unul față de altul, cometa Hale-Bopp, la mare distanță de Soare.

2011 A avut loc un eveniment de tristă amintire, fiindcă a murit Amy Winehouse. Aceasta a fost cântăreață și compozitoare, de naționalitate engleză și era recunoscută pentru vocea sa gravă. A abordat diferite stiluri muzicale: rhythm and blues, soul și jazul anilor 1960 și este autoarea unor hituri precum „Valerie” sau „Back to black”.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum au ajuns cuvintele unui condamnat la moarte cel mai cunoscut slogan din istorie: „Just do it”?
Cum au ajuns cuvintele unui condamnat la moarte cel mai cunoscut slogan din istorie: „Just do it”?
Unul dintre cele mai cunoscute sloganuri din toate timpurile este, cu siguranță, „Just do it!” („Doar, fă-o!” și aparține companiei americane Nike. Creierul din spatele acestui slogan a... citește tot
De ce nu poți avea încredere în sondajele de opinie? Cum poți să combați manipularea manipulării?
De ce nu poți avea încredere în sondajele de opinie? Cum poți să combați manipularea manipulării?
Cu câteva luni înaintea alegerilor apar, ca ciupercile după ploaie, sondajele de opinie. Acestea sunt menite să sporească șansele unora dintre candidați și să-i influențeze pe cei... citește tot
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
Despre femei se spune, în general, că vorbesc mult. Un studiu arată că femeile vorbesc zilnic cu 13.000 de cuvinte mai mult decât bărbații. Oltencele sunt și mai și. Pe lângă faptul că... citește tot