Ce s-a întâmplat azi, 23 iulie?

23.07.2021
Ce s-a întâmplat azi, 23 iulie?

Toți cei născuți pe 23 iulie ar trebui să știe că la această dată au avut loc o serie de evenimente care au influențat felul în care a fost scrisă mai departe istoria. Multe dintre ele au avut un impact benefic, însă altele mai puțin. De aceea, este indicat să ne cunoaștem trecutul pentru a nu repeta greșelile făcute.

Ce s-a întâmplat azi, 23 iulie?

1829 Datorită dezvoltării societăților și nevoii de a transmite cât mai ușor informația, la această dată, a fost concepută prima mașină de scris din lume. Inventatorul ei a fost William Burt.

1862 A fost anul în care autoritățile române au decis și au înființat Direcția centrală a poștelor. Drept urmare serviciul poștal intră în administrația statului.

1914 După asasinarea arhieducelui Franz Ferdinand, moștenitorul tronului austro-ungar, la Sarajevo, imperiul a dat un ultimatum Serbiei la această dată. Evenimentul a fost factorul declanșator al Primului Război Mondial.

Franz Ferdinand

1921 A fost un an important pentru definirea statutului Dunării, fiindcă a fost semnată Convenția de la Paris, de către Belgia, Franța, Marea Britanie, Grecia, Italia, România, Regatul sârbilor, croaților și slovenilor și Cehoslovacia, prin care se stabilea că navigația pe Dunăre era liberă și deschisă tuturor pavilioanelor în condiții de egalitate completă, pe tot parcursul navigabil al fluviului și pe toată rețeaua internaționalizată.

1991 După căderea comunismului și vidul legislativ apărut, Banca Națională a României a stabilit normele privind înființarea și funcționarea caselor de schimb valutar. În felul acesta s-a dorit o reglementare cât mai clară a acestui sector financiar.

1995 Un an important pentru iubitorii de astronomie, deoarece americanii Thomas Hale și Alan Bopp au descoperit, independent unul față de altul, cometa Hale-Bopp, la mare distanță de Soare.

2011 A avut loc un eveniment de tristă amintire, fiindcă a murit Amy Winehouse. Aceasta a fost cântăreață și compozitoare, de naționalitate engleză și era recunoscută pentru vocea sa gravă. A abordat diferite stiluri muzicale: rhythm and blues, soul și jazul anilor 1960 și este autoarea unor hituri precum „Valerie” sau „Back to black”.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Povestea fotografului care a așteptat șase ani să aibă cadrul… perfect
Povestea fotografului care a așteptat șase ani să aibă cadrul… perfect
Unii fotografi pot să aștepte ani pentru a obține… cadrul perfect. Aceasta este și povestea italianului Valerio Minato care în urmă cu șase ani și-a propus să facă poza perfectă. După... citește tot
Am început prieteni cu nemții, am sfârșit dușmani. România, percepută o națiune trădătoare în al Doilea Război Mondial. De ce țara noastră a întors armele?
Am început prieteni cu nemții, am sfârșit dușmani. România, percepută o națiune trădătoare în al Doilea Război Mondial. De ce țara ...
Între 1939 și 1945, în Europa a avut loc cel De-al Doilea Război Mondial, după ce Germania nazistă a decis invadarea Poloniei. România a început conflictul de partea nemților, deși armata... citește tot
Cum a apărut celebra expresie „Ai o clasă mai mult decât trenul!”? La început era de bine, apoi a căpătat sens peiorativ
Cum a apărut celebra expresie „Ai o clasă mai mult decât trenul!”? La început era de bine, apoi a căpătat sens peiorativ
În limba română există numeroase expresii folosite în limbajul de zi cu zi, a căror origine este de multe ori necunoscută, dar și expresii a căror proveniență este clară. Sunt expresii... citește tot