Ce s-a întâmplat azi, 12 ianuarie?

12.01.2022
Ce s-a întâmplat azi, 12 ianuarie?

Ziua de 12 ianuarie este cea de 12-a zi a calendarului gregorian și a 13-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 353 de zile.

La 12 ianuarie 1942, unul dintre eforturile de război care a avut loc a fost decizia de a crea un cauciuc sintetic. Acesta a fost un efort care era de așteptat să ajute SUA să nu se confrunte cu dificultăți economice mai grave decât au avut deja din cauza războiului.

Se preconiza că 4 milioane de dolari vor fi folosiți pentru acest proiect guvernamental. Această producție de cauciuc urma să fie utilizată în principal pentru anvelopele vehiculelor, care urmau să fie produse în următoarele 18 luni. Acestea ar fi produse pentru uz militar, precum și pentru uz civil limitat.

Ce s-a întâmplat azi, 12 ianuarie?

1912 – Președintele William Howard Taft a cerut Congresului o sumă de 5 milioane de dolari. Scopul acestor bani a fost finalizarea Canalului Panama.

1929 – La Radio București se difuzează prima emisiune „Ora copiilor”

1942 – Președintele Roosevelt a creat un consiliu pentru muncă în timpul războiului. Una dintre responsabilitățile majore ale acestui consiliu era să se ocupe de conflictele de muncă din timpul războiului. Acest consiliu era alcătuit din 12 bărbați.

1966 – Președintele Lyndon Johnson a dezvăluit că crede că trupele de război ar trebui să rămână în Vietnam. El dorea ca trupele să rămână atâta timp cât era nevoie.

El a luat această decizie în ciuda controverselor legate de corectitudinea deciziei. Unii credeau cu tărie că președintele Johnson a făcut alegerea corectă, în timp ce alții credeau că a fost alegerea greșită.

La acea vreme, principala preocupare a lui Lyndon Johnson era că Republica Populară Chineză încerca să preia toată Asia. Aceasta ar duce apoi la răspândirea comunismului.

1982 – Fiul primului ministru britanic (Margaret Thatcher) a fost dat dispărut în deșertul Sahara în timp ce participa la cursa Paris-Dakar (Mark Thatcher, copilotul și mecanicul său au fost descoperiți în siguranță șase zile mai târziu).

1984 – A fost o luptă de câțiva ani pentru a restaura unele dintre Marile Piramide din Egipt. Decizia de a reveni la practicile istorice de construcție egiptene a fost, mai mult ca sigur, inspirată de faptul că metoda modernă de cărămidă și mortar nu a rezistat la deteriorarea apei. Prin urmare, la doar câțiva ani după lucrările de reparație efectuate la Sfinx în 1981 s-au practicat noi „metode vechi” de construcție.

1990 – Această zi a fost declarată zi de doliu național pentru victimele Revoluției din 1989 din România. De asemenea, tot astăzi a fost reînființat Partidul Social Democrat al cărui președinte a fost Sergiu Cunescu (1990-1999).

2009 – Slumdog Millionaire, filmul din Mumbai primește patru premii Globul de Aur.

2012 – Guvernul nord-coreean a anunțat că trupul fostului lider Kim Jong-il va rămâne permanent alături de tatăl său Kim Il-sung la Palatul Memorial Kumsusan din Phenian. Presa de stat a mai anunțat că ziua de 16 februarie, ziua de naștere a fostului lider, va fi cunoscută drept „Ziua Stelei Strălucitoare”.

2012 – Proteste în România împotriva reformelor sanitare inițiate de Guvernul Boc.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot