Ce reguli stricte au membrii Casei Regale britanice? Nimeni nu are voie să adoarmă înaintea Regelui Charles al III-lea…

29.10.2022
Ce reguli stricte au membrii Casei Regale britanice? Nimeni nu are voie să adoarmă înaintea Regelui Charles al III-lea…

Familia regală britanică a fost analizată şi studiată, de-a lungul timpului, din toate unghiurile posibile pentru a vedea cât este de greu sau de ușor să duci o viață la acest nivel. Membrii Casei Regale britanice respectă reguli vechi de sute de ani, pe care le transmit din generație în generație. Multe dintre acestea sunt cunoscute de public, în schimb altele au un circuit închis și nu sunt destinate oamenilor de rând.

Reguli ciudate respectate de membrii Casei Regale britanice

1. La Palatul Buckingham nimeni nu are voie să adoarmă înaintea regelui Charles al III-lea. Această regulă a fost respectată cu strictețe în trecut și este valabilă și în prezent.

2. Nimeni nu poate face un selfie cu membrii familiei regale, iar aceștia nu semnează niciodată autografe oamenilor de rând pentru a nu le fi furată semnătura sau pentru a nu fi vândut ulterior autograful.

3. Atunci când regele se ridică de la masă, toată lumea trebuie să se ridice în picioare, inclusiv ceilalți membri ai familiei regale. Același lucru este valabil și atunci când monarhul intră sau iese dintr-o cameră.

4. Membrii familiei regale britanice trebuie să aibă o ținută conservatoare, iar culoarea părului trebuie să fie naturală. Unghiile trebuie să arate impecabil, singură culoare acceptată fiind un roz pal, în timp machiajul trebuie să fie unul minimalist și nu strident.

5. Toți descendenții familiei regale trebuie să primească aprobarea monarhului atunci când vor să facă o cerere în căsătorie. Regula este din anul 1772 și este respectată și în prezent.

6. Membrii familiei regale nu au voie să mănânce crustacee, fiindcă pot avea probleme digestive. Totodată, aceștia nu primesc cadouri de la persoane pe care nu le cunosc pentru a nu-și crea obligații.

7. Monarhul britanic este singura persoană din țară care poate conduce o mașină fără plăcuțe de înmatriculare. În schimb, călătoriile în familie sunt interzise, orice deplasare trebuie făcută instituțional.

8. Doamnele din familia regală trebuie să bea din pahar din același loc, pentru a nu îl umple de ruj pe toate părțile.

9. Monarhul trebuie să stăpânească arta strângeri de mână, fiind nevoie de menținerea unui contact vizual permanent și doar două strângeri de mână. Totodată, indiferent de locul unde călătorește acesta va respecta tradițiile locale.

10. La orice evenimente de la Palatul Buckingham doamnele trebuie să își scoată pălăria de pe cap după ora 18:00 și să poarte o diademă. Această regulă este valabilă doar pentru femeile căsătorite.

Foto: cosmopolitan.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot