Ce reguli stricte au membrii Casei Regale britanice? Nimeni nu are voie să adoarmă înaintea Regelui Charles al III-lea…

29.10.2022
Ce reguli stricte au membrii Casei Regale britanice? Nimeni nu are voie să adoarmă înaintea Regelui Charles al III-lea…

Familia regală britanică a fost analizată şi studiată, de-a lungul timpului, din toate unghiurile posibile pentru a vedea cât este de greu sau de ușor să duci o viață la acest nivel. Membrii Casei Regale britanice respectă reguli vechi de sute de ani, pe care le transmit din generație în generație. Multe dintre acestea sunt cunoscute de public, în schimb altele au un circuit închis și nu sunt destinate oamenilor de rând.

Reguli ciudate respectate de membrii Casei Regale britanice

1. La Palatul Buckingham nimeni nu are voie să adoarmă înaintea regelui Charles al III-lea. Această regulă a fost respectată cu strictețe în trecut și este valabilă și în prezent.

2. Nimeni nu poate face un selfie cu membrii familiei regale, iar aceștia nu semnează niciodată autografe oamenilor de rând pentru a nu le fi furată semnătura sau pentru a nu fi vândut ulterior autograful.

3. Atunci când regele se ridică de la masă, toată lumea trebuie să se ridice în picioare, inclusiv ceilalți membri ai familiei regale. Același lucru este valabil și atunci când monarhul intră sau iese dintr-o cameră.

4. Membrii familiei regale britanice trebuie să aibă o ținută conservatoare, iar culoarea părului trebuie să fie naturală. Unghiile trebuie să arate impecabil, singură culoare acceptată fiind un roz pal, în timp machiajul trebuie să fie unul minimalist și nu strident.

5. Toți descendenții familiei regale trebuie să primească aprobarea monarhului atunci când vor să facă o cerere în căsătorie. Regula este din anul 1772 și este respectată și în prezent.

6. Membrii familiei regale nu au voie să mănânce crustacee, fiindcă pot avea probleme digestive. Totodată, aceștia nu primesc cadouri de la persoane pe care nu le cunosc pentru a nu-și crea obligații.

7. Monarhul britanic este singura persoană din țară care poate conduce o mașină fără plăcuțe de înmatriculare. În schimb, călătoriile în familie sunt interzise, orice deplasare trebuie făcută instituțional.

8. Doamnele din familia regală trebuie să bea din pahar din același loc, pentru a nu îl umple de ruj pe toate părțile.

9. Monarhul trebuie să stăpânească arta strângeri de mână, fiind nevoie de menținerea unui contact vizual permanent și doar două strângeri de mână. Totodată, indiferent de locul unde călătorește acesta va respecta tradițiile locale.

10. La orice evenimente de la Palatul Buckingham doamnele trebuie să își scoată pălăria de pe cap după ora 18:00 și să poarte o diademă. Această regulă este valabilă doar pentru femeile căsătorite.

Foto: cosmopolitan.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Au trecut mai bine de 500 de ani de când domnitorul Ștefan cel Mare a condus cu mână de fier destinele Moldovei. Ștefan cel Mare a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală din Țările... citește tot
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, titrau ziarele vremii
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, ...
Trăim zile caniculare în care temperatura coboară cu greu sub 35 de grade la miezul zilei. Pentru a minimiza gravitatea valurilor de căldură asociate cu încălzirea globală, mulți internauți... citește tot
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Trebuie să fi fost o persoană importantă pentru ca o țară să-ți poarte numele. Dar, ce părere aveți despre un om al cărui nume este purtat de două state diferite. Este vorba despre Simon... citește tot