Ce reguli stricte au membrii Casei Regale britanice? Nimeni nu are voie să adoarmă înaintea Regelui Charles al III-lea…

29.10.2022
Ce reguli stricte au membrii Casei Regale britanice? Nimeni nu are voie să adoarmă înaintea Regelui Charles al III-lea…

Familia regală britanică a fost analizată şi studiată, de-a lungul timpului, din toate unghiurile posibile pentru a vedea cât este de greu sau de ușor să duci o viață la acest nivel. Membrii Casei Regale britanice respectă reguli vechi de sute de ani, pe care le transmit din generație în generație. Multe dintre acestea sunt cunoscute de public, în schimb altele au un circuit închis și nu sunt destinate oamenilor de rând.

Reguli ciudate respectate de membrii Casei Regale britanice

1. La Palatul Buckingham nimeni nu are voie să adoarmă înaintea regelui Charles al III-lea. Această regulă a fost respectată cu strictețe în trecut și este valabilă și în prezent.

2. Nimeni nu poate face un selfie cu membrii familiei regale, iar aceștia nu semnează niciodată autografe oamenilor de rând pentru a nu le fi furată semnătura sau pentru a nu fi vândut ulterior autograful.

3. Atunci când regele se ridică de la masă, toată lumea trebuie să se ridice în picioare, inclusiv ceilalți membri ai familiei regale. Același lucru este valabil și atunci când monarhul intră sau iese dintr-o cameră.

4. Membrii familiei regale britanice trebuie să aibă o ținută conservatoare, iar culoarea părului trebuie să fie naturală. Unghiile trebuie să arate impecabil, singură culoare acceptată fiind un roz pal, în timp machiajul trebuie să fie unul minimalist și nu strident.

5. Toți descendenții familiei regale trebuie să primească aprobarea monarhului atunci când vor să facă o cerere în căsătorie. Regula este din anul 1772 și este respectată și în prezent.

6. Membrii familiei regale nu au voie să mănânce crustacee, fiindcă pot avea probleme digestive. Totodată, aceștia nu primesc cadouri de la persoane pe care nu le cunosc pentru a nu-și crea obligații.

7. Monarhul britanic este singura persoană din țară care poate conduce o mașină fără plăcuțe de înmatriculare. În schimb, călătoriile în familie sunt interzise, orice deplasare trebuie făcută instituțional.

8. Doamnele din familia regală trebuie să bea din pahar din același loc, pentru a nu îl umple de ruj pe toate părțile.

9. Monarhul trebuie să stăpânească arta strângeri de mână, fiind nevoie de menținerea unui contact vizual permanent și doar două strângeri de mână. Totodată, indiferent de locul unde călătorește acesta va respecta tradițiile locale.

10. La orice evenimente de la Palatul Buckingham doamnele trebuie să își scoată pălăria de pe cap după ora 18:00 și să poarte o diademă. Această regulă este valabilă doar pentru femeile căsătorite.

Foto: cosmopolitan.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot