Ce reguli stricte au membrii Casei Regale britanice? Nimeni nu are voie să adoarmă înaintea Regelui Charles al III-lea…

29.10.2022
Ce reguli stricte au membrii Casei Regale britanice? Nimeni nu are voie să adoarmă înaintea Regelui Charles al III-lea…

Familia regală britanică a fost analizată şi studiată, de-a lungul timpului, din toate unghiurile posibile pentru a vedea cât este de greu sau de ușor să duci o viață la acest nivel. Membrii Casei Regale britanice respectă reguli vechi de sute de ani, pe care le transmit din generație în generație. Multe dintre acestea sunt cunoscute de public, în schimb altele au un circuit închis și nu sunt destinate oamenilor de rând.

Reguli ciudate respectate de membrii Casei Regale britanice

1. La Palatul Buckingham nimeni nu are voie să adoarmă înaintea regelui Charles al III-lea. Această regulă a fost respectată cu strictețe în trecut și este valabilă și în prezent.

2. Nimeni nu poate face un selfie cu membrii familiei regale, iar aceștia nu semnează niciodată autografe oamenilor de rând pentru a nu le fi furată semnătura sau pentru a nu fi vândut ulterior autograful.

3. Atunci când regele se ridică de la masă, toată lumea trebuie să se ridice în picioare, inclusiv ceilalți membri ai familiei regale. Același lucru este valabil și atunci când monarhul intră sau iese dintr-o cameră.

4. Membrii familiei regale britanice trebuie să aibă o ținută conservatoare, iar culoarea părului trebuie să fie naturală. Unghiile trebuie să arate impecabil, singură culoare acceptată fiind un roz pal, în timp machiajul trebuie să fie unul minimalist și nu strident.

5. Toți descendenții familiei regale trebuie să primească aprobarea monarhului atunci când vor să facă o cerere în căsătorie. Regula este din anul 1772 și este respectată și în prezent.

6. Membrii familiei regale nu au voie să mănânce crustacee, fiindcă pot avea probleme digestive. Totodată, aceștia nu primesc cadouri de la persoane pe care nu le cunosc pentru a nu-și crea obligații.

7. Monarhul britanic este singura persoană din țară care poate conduce o mașină fără plăcuțe de înmatriculare. În schimb, călătoriile în familie sunt interzise, orice deplasare trebuie făcută instituțional.

8. Doamnele din familia regală trebuie să bea din pahar din același loc, pentru a nu îl umple de ruj pe toate părțile.

9. Monarhul trebuie să stăpânească arta strângeri de mână, fiind nevoie de menținerea unui contact vizual permanent și doar două strângeri de mână. Totodată, indiferent de locul unde călătorește acesta va respecta tradițiile locale.

10. La orice evenimente de la Palatul Buckingham doamnele trebuie să își scoată pălăria de pe cap după ora 18:00 și să poarte o diademă. Această regulă este valabilă doar pentru femeile căsătorite.

Foto: cosmopolitan.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot