Ce poți vizita în Sofia, Bulgaria?

09.02.2023
Ce poți vizita în Sofia, Bulgaria?

Sofia este cel mai mare oraș din Bulgaria. Din punct de vedere geografic, este cea mai apropiată capitală de București, iar timpul petrecut pe drum este de aproximativ 5 ore din București. Capitala cu nume de domnișoară este un oraș perfect pentru un city-break aproape de casă. Ce poți face în Sofia pentru câteva zile?

Care sunt cele mai interesante locuri de vizitat din Sofia?

Sofia

Sofia este unul dintre cele mai interesante orașe de vizitat din Europa de Est. O regiune cu încărcătură istorică, creată din dorința de a egala Budapesta sau Praga. Deși acest lucru nu a reușit să se materializeze, potențialul și măreția orașului face ca acesta să fie vizitat anual de sute de mii de turiști.

Sofia este un oraș cu vechi rădăcini în Imperiul Otoman, apoi roman și cu iz comunist, dar istoria acestui oraș se întinde pe o perioadă de peste 9.000 de ani. Pentru un turist care poate să iasă din zona de confort, orașul are foarte multe locuri interesante de vizitat. Unde mai pui că pe lângă faptul că din punct de vedere economic, Sofia este un oraș prietenos cu bugetul.

Iată ce trebuie să vizitezi în Sofia:

  1. Catedrala Alexandr Nevski. Este cel mai reprezentativ monument al orașului. Înălțimea de peste 50 de metri o face să fie una dintre cele mai înalte clădiri religioase din Balcani. A fost ridicată la începutul anilor 1900. Partea cea mai interesantă este că se poate vizita gratuit.
  2. Biserica Sfântul Gheorghe. Numită și Rotonda datorită formei sale rotunde, este un locaș sfânt important pentru cultura Bulgariei. A fost construită în jurul secolului al III-lea, iar o legendă spune că însuși Împăratul Constantin I cel Mare a locuit aici.
  3. Bulevardul Vitosha. Deși nu este un loc neapărat care se vizitează, este cel mai cunoscut bulevard din capitala Bulgariei. Aici se găsesc cele mai importante magazine de haine, suveniruri dar și mâncare diversă din foarte multe culturi.
  4. Muzeul regional de istorie. Fostul palat regal a fost transformat în muzeu regional de istorie. Este una dintre cele mai importante edificii ale orașului, iar prețul pentru acces este unul modic de 15 lei / 6 bgn.

Cât faci din București până în capitala Bulgariei?

București și Sofia sunt două orașe înfrățite, iar distanța dintre cele două nu este foarte mare. Singura problemă este calitatea drumului pe partea bulgarilor. Autostrada nu se află de la intrare în țară, astfel este necesar să treci prin numeroase localități și să circuli pe drumuri cu o bandă pe sens.

Conform aplicațiilor speciale pentru a stabili traseul, drumul din București până în Sofia se parcurge în 5 ore. În acest interval se ia în considerare și timpul pe care îl petreci la vamă și la ghișeu pentru a cumpăra vignetă.

Foto: Depositphoto.rom

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising