Ce poți vizita în Sofia, Bulgaria?

09.02.2023
Ce poți vizita în Sofia, Bulgaria?

Sofia este cel mai mare oraș din Bulgaria. Din punct de vedere geografic, este cea mai apropiată capitală de București, iar timpul petrecut pe drum este de aproximativ 5 ore din București. Capitala cu nume de domnișoară este un oraș perfect pentru un city-break aproape de casă. Ce poți face în Sofia pentru câteva zile?

Care sunt cele mai interesante locuri de vizitat din Sofia?

Sofia

Sofia este unul dintre cele mai interesante orașe de vizitat din Europa de Est. O regiune cu încărcătură istorică, creată din dorința de a egala Budapesta sau Praga. Deși acest lucru nu a reușit să se materializeze, potențialul și măreția orașului face ca acesta să fie vizitat anual de sute de mii de turiști.

Sofia este un oraș cu vechi rădăcini în Imperiul Otoman, apoi roman și cu iz comunist, dar istoria acestui oraș se întinde pe o perioadă de peste 9.000 de ani. Pentru un turist care poate să iasă din zona de confort, orașul are foarte multe locuri interesante de vizitat. Unde mai pui că pe lângă faptul că din punct de vedere economic, Sofia este un oraș prietenos cu bugetul.

Iată ce trebuie să vizitezi în Sofia:

  1. Catedrala Alexandr Nevski. Este cel mai reprezentativ monument al orașului. Înălțimea de peste 50 de metri o face să fie una dintre cele mai înalte clădiri religioase din Balcani. A fost ridicată la începutul anilor 1900. Partea cea mai interesantă este că se poate vizita gratuit.
  2. Biserica Sfântul Gheorghe. Numită și Rotonda datorită formei sale rotunde, este un locaș sfânt important pentru cultura Bulgariei. A fost construită în jurul secolului al III-lea, iar o legendă spune că însuși Împăratul Constantin I cel Mare a locuit aici.
  3. Bulevardul Vitosha. Deși nu este un loc neapărat care se vizitează, este cel mai cunoscut bulevard din capitala Bulgariei. Aici se găsesc cele mai importante magazine de haine, suveniruri dar și mâncare diversă din foarte multe culturi.
  4. Muzeul regional de istorie. Fostul palat regal a fost transformat în muzeu regional de istorie. Este una dintre cele mai importante edificii ale orașului, iar prețul pentru acces este unul modic de 15 lei / 6 bgn.

Cât faci din București până în capitala Bulgariei?

București și Sofia sunt două orașe înfrățite, iar distanța dintre cele două nu este foarte mare. Singura problemă este calitatea drumului pe partea bulgarilor. Autostrada nu se află de la intrare în țară, astfel este necesar să treci prin numeroase localități și să circuli pe drumuri cu o bandă pe sens.

Conform aplicațiilor speciale pentru a stabili traseul, drumul din București până în Sofia se parcurge în 5 ore. În acest interval se ia în considerare și timpul pe care îl petreci la vamă și la ghișeu pentru a cumpăra vignetă.

Foto: Depositphoto.rom

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot