Care sunt cele mai importante obiective turistice din Sofia?

17.07.2023
Care sunt cele mai importante obiective turistice din Sofia?

Numeroasele lucruri uimitoare de realizat în Sofia fac din acest oraș un adevărat punct de atracție în Bulgaria. O vizită merită cu siguranță, deoarece această perlă balcanică încântă cu o serie de atracții care îți taie respirația. Deosebit de fascinant este amestecul de vechi și nou, unde istoria veche de mii de ani se amestecă cu clădiri din epoca comunistă și stilul de viață modern. Farmecul captivant al orașului vechi este unic și, de asemenea, numeroasele muzee unice sunt absolut demne de văzut. Printre punctele de atracție se numără impunătoarea catedrală Alexander Nevsky, care este considerată a fi punctul de reper al Sofiei. În afară de aceasta, există multe alte locuri de vizitat în Sofia, astfel încât vizitarea obiectivelor turistice din capitala bulgară este o experiență de neuitat.

În acest articol, am sintetizat cele mai frumoase atracții și lucrurile de făcut în Sofia pe care nu trebuie să le ratați. Să începem!

Catedrala Alexander Nevsky

Catedrala Alexander Nevsky este fără îndoială cea mai faimoasă atracție din Sofia. Istoria sa datează din 1882, când a fost pusă piatra de temelie pentru construcția sa. Finalizată în 1912, astăzi este a doua cea mai mare biserică din Balcani, iar în acest lăcaș de cult impresionant pot fi așezate până la 10.000 de persoane. Ceea ce este cu adevărat impresionant este arhitectura de o frumusețe excepțională, care, cu numeroasele sale turnulețe și cupole, evocă un decor parcă desprins dintr-o carte de povești. De asemenea, merită văzut interiorul Catedralei Alexander Nevsky, unde rămânem uimiți de bogatele ornamente din aur, mozaicurile, marmura și sculpturile elaborate.

Sfat: Foarte recomandată este și o vizită în cripta de sub catedrală, unde se află un muzeu extrem de interesant de icoane cu artă creștină.

Băi minerale centrale

Una dintre cele mai spectaculoase clădiri din Sofia este Baia minerală centrală. Această priveliște fermecătoare este una dintre cele mai fotografiate atracții din inima orașului vechi. Arhitectura în stil neobizantin, cu culori galbene strălucitoare, cupola impunătoare și fântâna mare din așa-numita Piață a Băii, care este încă alimentată de apa caldă de izvor, este deosebit de unică.

Încă din secolul al XVI-lea, în această piață a fost construită o baie de aburi turcească, iar mai târziu, din 1913 până în 1988, aici a fost amplasată baia termală a orașului. Astăzi, Băile Minerale Centrale este un muzeu interesant, așa-numitul Muzeu de Istorie Regională Sofia, unde puteți afla multe fapte interesante despre istoria capitalei bulgare.

Complexul arheologic antic Serdica

O vizită la Complexul Arheologic Antic Serdica este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Sofia. Acest sit de săpături este situat lângă stația de metrou Serdica, chiar lângă mica biserică Sveta Petka. În timpul unui tur, veți fi uimiți de rămășițele orașului roman Serdica, care datează din secolul al II-lea.

Cel mai frumos este ansamblul spectaculos al sitului de săpături romane, al arhitecturii moderne și al caselor clasice din oraș, precum și faimoasa moschee Banja-Baschi în fundal. O parte a ruinelor se află sub o structură modernă de sticlă, în timp ce o altă parte este complet expusă între biserica Sveta Petka și stația de metrou. Ambele zone pot fi vizitate gratuit!

Palatul Național al Culturii

Palatul Național al Culturii, denumit adesea NDK, merită vizitat. Acest complex de clădiri masive din 1981 este în prezent centrul de congrese și concerte al capitalei bulgare, unde au loc evenimente regulate. Arhitectura spectaculoasă a clădirii este deosebit de impresionantă, care, împreună cu parcul frumos și fântânile magnifice, evocă un decor grandios. În parcul accesibil publicului, chiar lângă Palatul Culturii, se întâlnesc în principal localnici, dar și turiști pentru a face o plimbare sau doar pentru a se bucura de atmosfera unică.

Bulevardul Vitosha

Bulevardul Vitosha este cea mai mare și, probabil, cea mai populară stradă comercială din Sofia. Această minunată promenadă poartă numele muntelui local al capitalei, așa-numitul munte Vitosha, care se înalță maiestuos în fundal.

Această zonă pietonală fără mașini, absolut fermecătoare, duce de la Catedrala Sveta Nedelja la aproximativ 600 de metri spre sud. De-a lungul drumului, vă veți bucura de o varietate de opțiuni de cumpărături cu mărci naționale și internaționale, magazine de suveniruri pentru cadouri și numeroase restaurante și cafenele fabuloase în care să zăboviți. Un loc fantastic pentru a vă plimba, a hoinări și a lua masa, chiar dacă nu doriți neapărat să faceți cumpărături.

Concluzie

Dacă doriți să vă bucurați de cât mai multe obiective turistice din Sofia, o călătorie cu mașina va fi extrem de utilă. De exemplu, de la București la Sofia aveți la dispoziție mai multe puncte de trecere:

Odată ce ați ajuns în Bulgaria, traseul îl puteți adapta în funcție de interesele dumneavoastră, fie ele culturale, istorice sau naturale. Oricum, o călătorie cu mașina este extrem de practică, numai că nu uitați că aveți nevoie și de o vinietă valabilă, în cazul în care veți dori să utilizați autostrăzile sau drumurile expres.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Au trecut mai bine de 500 de ani de când domnitorul Ștefan cel Mare a condus cu mână de fier destinele Moldovei. Ștefan cel Mare a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală din Țările... citește tot
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, titrau ziarele vremii
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, ...
Trăim zile caniculare în care temperatura coboară cu greu sub 35 de grade la miezul zilei. Pentru a minimiza gravitatea valurilor de căldură asociate cu încălzirea globală, mulți internauți... citește tot
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Trebuie să fi fost o persoană importantă pentru ca o țară să-ți poarte numele. Dar, ce părere aveți despre un om al cărui nume este purtat de două state diferite. Este vorba despre Simon... citește tot