Ce înseamnă nevoia de a mânca iute?

06.06.2023
Ce înseamnă nevoia de a mânca iute?

Iuțeala reprezintă o metodă ideală prin care gustul mâncării poate fi potențat. Fie că aducem iutele prin ardei, wasabi sau piper, gustul va deveni mai puternic si echilibrat. Precum toate alimentele, acesta nu trebuie consumat în exces. Ce înseamnă dacă simți nevoia de a mânca iute?

Avantaje și dezavantaje ale mâncării picante

iute

Ai simțit vreodată că mâncarea nu este destul de picantă pentru gustul tău? Fie că mănânci regulat iute sau nu, această senzație poate fi neobișnuită și ar trebui să ridice câteva semne de întrebare. Mâncarea picantă este populară pe toată Terra, având atât beneficii, cât și dezavantaje.

Picant înseamnă mai multă aromă puternică și parfumată, senzație care poate trezi la viață microreceptorii din corp. Odată activați aceștia, iuțeala în doze mici poate crește producția de endorfine, molecula responsabilă de senzația de bine.

Cu toate acestea, consumul excesiv ale alimentelor picante poate deteriora tractul gastrointestinal și pot apărea diferite complicații, precum vărsături, ulcere, diaree sau hemoroizi. În același timp, un consum moderat de ardei iute previne bolile de inimă, bolile respiratorii sau diferite tipuri de cancer.

Corpul simte nevoia de a mânca iute. Ce înseamnă acest lucru?

Corpul este un ansamblu care trebuie hrănit constant cu diferite alimente. În momentul în care apar poftele, înseamnă că în corp lipsesc anumite elemente. Pofta de iute poate semnala mai multe cerințe ale corpului pe care omul nu le bagă în seamă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Semne de viață în spațiu. „Este cea mai puternică dovadă de viață extraterestră”
Semne de viață în spațiu. „Este cea mai puternică dovadă de viață extraterestră”
Astronomii au găsit semne de activitate biologică pe o planetă la 124 de ani lumină de Pământ, în ceea ce ei numesc cea mai puternică dovadă de viață extraterestră. Oamenii de știință... citește tot
Cine a fost primul român care a ajuns la Polul Nord? Se întâmpla în 1995…
Cine a fost primul român care a ajuns la Polul Nord? Se întâmpla în 1995…
Explorarea Polului Nord a fost, de-a lungul istoriei, o provocare extremă, rezervată doar celor mai curajoși și bine pregătiți aventurieri. Printre aceștia se numără și un român care a... citește tot
Război pe pilot automat. De ce Rusia nu poate să oprească războiul din Ucraina?
Război pe pilot automat. De ce Rusia nu poate să oprească războiul din Ucraina?
De săptămâni bune se vorbește despre pace în Ucraina. Statele Unite ale Americii și Rusia poartă negocieri, însă un acord de pace este departe de a fi pus în practică. Publicația Kyiv... citește tot