Ce faci dacă îți găsești locul de parcare blocat?

26.07.2022
Ce faci dacă îți găsești locul de parcare blocat?

În ultimii ani, în România, numărul mașinilor s-a înmulțit foarte mult. Ca atare, locurile de parcare au devenit insuficiente și fiecare își pune autoturismul acolo unde poate. Capitala țării are un trafic infernal și de multe ori apar diferite conflicte din lipsa spațiului de parcare.

În București, un loc de parcare poate fi rezervat, pentru tot anul, la Primărie. De multe ori, însă, se întâmplă ca persoana în cauză să vină de la serviciu sau de unde are treabă și să își găsească poziția ocupată de altă mașină. Ce poţi să faci dacă te regăsești într-o asemenea situaţie?

Ce faci dacă locul tău de parcare este ocupat?

Din păcate, există șoferi care nu respectă prea mult regulile în trafic și nici bunul simț. Mulți dintre ei își lasă mașina pe locul de parcare al altcuiva, fără să lase atașat un număr de telefon pentru a putea fi contactați. În felul acesta, până la un conflict mai este un singur pas.

Potrivit oamenilor legii, cea mai bună metodă pentru a rezolva această problemă este ca proprietarul locului de parcare să sune la Poliția Locală. Acesta trebuie să facă dovada că el deține acel loc de parcare, iar după aceea organele de poliție vor lua măsurile care se impun.

Se sesizează Poliția Locală din sectorul respectiv care are obligaţia de a trimite un echipaj la faţa locului. Odată ajunşi, poliţiştii vă vor cere să faceţi dovada faptului că aţi achitat locul de parcare respectiv, deci trebuie să aveţi actele care demonstrează acest lucru la îndemână. Persoana care a ocupat locul de parcare abuziv va fi identificată şi sancţionată. Pentru început, va primi avertisment, apoi amendă, însă se poate ajunge până la a i se ridica autoturismul, a explicat Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, pentru click.ro.

Nu este niciodată indicat ca proprietarul să își facă dreptate singur și să blocheze autoturismul parcat ilegal sau să îi aducă daune fizice, fiindcă poate și el la rândul lui să suporte rigorile legii.

Așadar potrivit legii în vigoare, persoana care a ocupat locul de parcare al altcuiva va putea fi sancționată cu amendă și i se poate ridica chiar și mașina. Trebuie precizat că ambele pedepse pot fi cumulate. Cât este amenda pentru parcare neregulamentară? Cei care parchează neregulamentar scot din buzunare până la 870 de lei, dar şi puncte de penalizare.

Foto: realitatea.net

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot