Ce este tapioca?

15.06.2023
Ce este tapioca?

Gastronomia cunoaște o creștere continuă. Zilnic, supermarketurile primesc produse pe care cei mai curioși dintre noi nu le cunosc și nici nu au auzit de ele. Astfel că, în ultimii ani a ajuns să fie foarte populară tapioca. Fruct, legumă.. nu știm sigur. Ce este tapioca și ce poate fi gătită cu ea?

Ce este tapioca?

legumă

În fiecare zi, continuăm să ne mirăm de ce mai există pe această planetă. Piața din România începe să se îmbogățească cu produse provenite din Asia, Africa sau America de Sud.

Maniocul, copacul din care se extrage tapioca, a fost adus în Europa pentru prima data de exploratorii portughezi și spanioli. Planta este cultivată în întreaga lume tropicală, în deosebire în Brazilia, Nigeria și Thailanda.

Interesant este faptul că rădăcina copacului este toxică pentru corpul uman, deoarece conține glicozide cianogenice. Prin procesarea rădăcinii acești compuși sunt distruși și se permite consumul ulterior.

Tapioca este un extract de amidon, provenit din America de Sud. Este estrasă dintr-un arbust din zona tropicală cu rădăcini groase, din care se obține o substanță făinoasă. Acest extract a devenit cunoscut pentru că nu conține gluten, deci este potrivit pentru diete. Conform unui articol medical, 150 grame de perle de tapioca au: 1,5 mg Omega-3, 3 mg Omega-6, calciu, fier, vitamina B6 și 0% grăsimi saturate și acizi grași.

Ce poți găti cu acest aliment?

Românii sunt un popor pretențios în materie de gastronomie. Astfel că Nu, nu se poate face ciorbă cu tapioca. În schimb, tapioca poate fi găsită sub formă de perle, făină sau amidon.

Cea mai cunoscută formă de tapioca este cea de perle. Cei din generația nouă cunosc produsul stradal numit Bubble Tea. Deși denumirea nu spune foarte multe, Bubble Tea este un tip de băutură cunoscută la nivel internațional formată din ceai, lapte și perlele de tapioca.

Totodată, cu acest produs se mai pot face în bucătărie următoarele:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot