Ce este programul „Work and Travel” și cum funcționează?

20.07.2022
Ce este programul „Work and Travel” și cum funcționează?

Tuturor oamenilor, în special tinerilor, le place să călătorească, să descopere culturi și oameni noi. Cei mai mulți dintre aceștia renunță la aceste idei din mai multe considerente, precum: studiile, focusul îndreptat pe carieră sau lipsa unui buget. Astfel la jumătatea anilor ’60 a luat naștere „Work and Travel”, program care pune la dispoziția ta posibilitatea de a călători, dar și de a face bani.

În ce constă programul Work and Travel?

Work and Travel student SUA

Work and Travel este un proiect inițiat în anii ’60 de către Departamentul de Stat al Statelor Unite menit să atragă studenții de pretutindeni pe timp de vară pentru a lucra și pentru a călători în Statele Unite ale Americii. Anual, peste 7.000 de studenți din România iau decizia de a accesa programul plecând pentru a lucra și pentru a descoperi „țara făgăduinței”, așa cum mai este cunoscută America.

Pentru a lua parte la acest program, persoanele interesate trebuie să îndeplinească anumite cerințe. În România funcționează mai multe agenții specializate care pot intermedia următoarea ta aventură în SUA.

Există mai mulți criterii care trebuie îndeplinite, printre care:

  1. Înscrierea în „Work and travel”. Participarea la program constă în găsirea agenției potrivite pentru fiecare persoană și semnarea unui formular.
  2. Cunoașterea limbii engleze la un minium nivel de comunicare.
  3. Trebuie să fii student, masterand sau doctorat la o formă de învățământ recunoscută de către Ministerul Educației, atât de stat cât și privată.
  4. Trebuie să deții un pașaport valabil. Pașaportul nu trebuie să aibă o perioadă de valabilitate mai mică de 6 luni de la data întoarcerii din SUA.
  5. Nu trebuie să prezinți probleme de sănătate.
  6. Viză acordată de către Ambasada Statelor Unite ale Americii. Aplicarea pentru viză constă și în completarea Formularului DS-160.
  7. Achitarea contravalorii proiectului. Proiectul nu este gratuit, companiile percepând o taxă necesară pentru înscriere.

Programul se desfășoară în perioada vacanței de vară. Participanților li se oferă ocazia unei perioade de 3 luni și jumătate de muncă și încă o perioadă de 1 lună exclusiv pentru a călători. Printre cele mai populare locuri de muncă se numără: chelner, salvamar, oameni care să facă curățenie,  bucătari, etc.

Alte destinații eligibile:

Chiar dacă SUA este cea mai populară destinație printre participanți, există și alte locuri unde funcționează acest proiect. În ultimii ani au devenit populare destinații precum Grecia, Italia, Islanda, Marea Britanie sau chiar Australia.

Pentru aceste regiuni, fiecare țară impune reguli de participare diferite. Pentru Grecia, vârsta eligibilă pentru participanți poate fi și de până la 40 de ani. În schimb, programele pentru Australia sunt sub formă de Internship și pot dura până la 12 luni.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot