Ce este Karma? Ce înseamnă Karma?

Claudiu Petrișor
11.01.2018
Ce este Karma? Ce înseamnă Karma?

Ce este Karma?

În ultima perioadă, tot mai multă lume folosește cuvântul „karma” făcând referire la o acțiune care se întoarce împotriva celui care a inițiat-o. 

Conform definiției oficiale, karma este înțeles un concept filosofic-religios, prin care fiecare nicio acțiune nu rămâne fără urmare. Budiștii consideră că acțiunea cu pricina poate avea o urmare și în viața viitoare, nu neapărat în aceasta.

Definiția Karmei 

Tradus mot a mot, „Karma” înseamnă „acțiune” în limba sanscrită (primele limbi indo-europene scrise). Cu toate acestea, conceptul nu este ceva rău și este diferit de ideea de „păcat”. Aceasta poate fi considerată sinonim cu legea firii. Karma, doctrina esențială a Buddhismului și a Hinduismului, este un concept religios și filozofic prin care fiecare activitate, decizie fizică sau spirituală are o urmare obligatorie, pozitivă sau negativă.

CE ZODIE SUNT? CE ZODIE SUNT ÎN ZODIACUL CHINEZESC?

Karma poate fi explicația a două cunoscute proverbe românești: „Ce semneni aia aduni” sau „Cum îți așterni așa dormi”. Alte voci o definesc ca fiind raportul dintre cauză și efect. Oarecum, echilibrul dintre Rai și Iad, așa cum este el văzut în religia creștină.

Astrologia tibetană încearcă să dezlege karma fiecărui om, urmând firul karmei din vieţile anterioare până în prezent.  „Dacă vrei să îți cunoști viața trecută, uită-te la condițiile vieții tale actuale. Dacă vrei sa afli cum va fi viata ta viitoare, uita-te la acțiunile tale din prezent”, a spus Padmasambhava, un cunoscut călugăr budist indian, rezumând karma în câteva cuvinte.

Glume cu karma

 

 

Tags:
loading...
Inchide