Ce este Jerusalema și de ce a devenit viral în mediul online? Cum se dansează Jerusalema?

30.09.2020
Ce este Jerusalema și de ce a devenit viral în mediul online? Cum se dansează Jerusalema?

Melodia „Jerusalema” din Africa de Sud, care și-a depășit demult granițele naționale, a devenit un fel de imn al pandemiei pentru milioane și milioane de oameni din întreaga lume.

Hit-ul mondial al anului, „Jerusalema”, a fost compus de DJ-ul sud-african Master KG și este interpretat de Nomcebo Zikode. Piesa a fost lansată în anul 2019, însă de abia în 2020 a ajuns să facă furori pe tot globul, ajungând în prezent la peste 160 de milioane de vizualizări pe Youtube.

Totul a plecat de la un grup de prieteni din Angola, care s-a filmat în timp ce dansau pe acordurile Jerusalema pe propria coregrafie și care, apoi, au postat pe rețelele de socializare filmulețul ce a devenit viral.

Ritmurile acestei piese sunt atât de vibrante și de pătrunzătoare încât a inspirat tineri și bătrâni deopotrivă de pe toate meridianele să danseze și să se înregistreze, iar video-urile realizate să le posteze pe Facebook, Twitter sau TikTok sau alte rețele sociale.

De la holurile spitalelor din Franța, Spania și Suedia, până la acoperișuri de case și blocuri, locuri publice din Italia, România, Marea Britanie, Statele Unite sau Canada, plaje din Caraibe sau Insulele Capului Verde, peste tot răsună Jerusalema și vezi oameni dansând în ceea ce a devenit rapid #JerusalemaDanceChallenge.

Cum se dansează Jerusalema? Jerusalema, pas cu pas

În cele ce urmează vă vom explica, pas cu pas, coregrafia după care se dansează Jerusalema, hit-ul care a declanșat o adevărată isterie la nivel mondial.

Cum începe melodia bătem pașii pe loc stâng-drept-stâng-drept ș.a.m.d, precum pașii de merengue, și bătem din palme, numărând de două ori de la 1 la 8 pentru a ține ritmul. Începem cu piciorul stâng și ridicăm genunchiul ținând vârful pe podea și începem să numărăm 1, 2, 3, 4. Apoi, sărim și schimbăm piciorul și repetăm mișcarea dinainte.

După aceea, sărim și schimbăm picioarele alternativ, pe vârf, de 4 ori. Din această poziție, mai facem un al cincilea schimb de picioare după care plecăm spre dreapta și călcăm cu piciorul stâng încrucișat: stâng-drept-stâng-drept, numărând (1, 2, 3, 4), „punctăm” cu vârful piciorului stâng, după care aceiași pași laterali încrucișat, dar spre stânga, și punctăm cu vârful piciorului drept și facem trei pași înapoi: drept-stâng drept.

Din această poziție, reluăm toate mișcările de la început. Simplu, nu? 😊 Have fun!

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Venus de Milo îl are, omul Vitruvian al lui Leonardo de Vinci îi are, David al lui Michelangelo o are. Dacă și dumneavoastră aveți al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare... citește tot
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
Expresia „Ai carte, ai parte” este una bine cunoscută în cultura românească și a fost, de-a lungul timpului, interpretată ca fiind o celebrare a educației și a cunoașterii. La prima... citește tot
Cum învățau bunicii noștri la școală? Ce manuale aveau?
Cum învățau bunicii noștri la școală? Ce manuale aveau?
La fiecare început de an școlar, în spațiul public au loc ample dezbateri despre cum funcționează sistemul public de educatie de la noi și cum ar trebui el să funcționeze la modul ideal. De... citește tot