Ce este interzis să faci în Qatar ca turist?

05.12.2023
Ce este interzis să faci în Qatar ca turist?

Orientul Mijlociu este regiune importantă a lumii, în care se regăsesc zăcăminte importante de petrol. Ultimii zeci de ani au reprezentat pentru cele mai multe state din regiune un restart, în care turismul a înflorit datorită investițiilor masive. Cu toate acestea, statele arabe nu se dezic de la lucrurile pe care le respectă. Ce nu ai voie să faci ca turist în Qatar?

Ce nu poți să faci în Qatar ca turist?

Qatar

Orientul Mijlociu reprezintă în prezent unul dintre cele mai importante centre financiare ale lumii. Zăcăminte importante de petrol găsite în ultimii zeci de ani au transformat zona deșertificată în centre importante pentru turiști sau afaceriști. Arabia Saudită, Kuweit, Oman, Emiratele Arabe Unite sau Qatar au cunoscut o ascensiune fulminantă în ceea ce privește tehnologia, investițiile în arhitectură și turism. Zgârie norii s-au mutat din SUA în Orientul Mijlociu, iar anual, milioane de turiști iau calea aerului pentru a vizita aceste părți.

Qatar, este unul dintre cele mai dezvoltate state din regiune și în ciuda faptului că ocupă o suprafață mică în regiune este un foarte important punct economic. În prezent numără unul dintre cele mai importante PIB-uri din lume, fiind un adevărat centru financiar, în care sute de afaceriști ridică anual clădiri care ating norii. La începutul anului 2017, populația nativă era de doar puțin 300.000, dar peste 2 milioane de expați, ceea ce transformă statul într-un adevărat pol social. Numărul ridicat de oameni care se mută aici se datorează veniturilor mari din rezervele de gaze și petrol care au dezvoltat statul.

Cu toate acestea, Qatar este un stat musulman, care nu se dezice de la învățămintele islamice. Cetățenii care ajung aici trebuie să respective legile autorităților, dar și să respecte anumite învățăminte religioase. Cei care încalcă aceste reguli riscă ani grei de închisoare și/sau amenzi usturătoare:

Ce stat din Orientul Mijlociu are cele mai dure legi?

Orientul Mijlociu este format 19 state, preponderent musulmane:

Fiecare dintre aceste state ale legi sacre și nimănui nu îi este permis să le încalce. Cu toate acestea, există o țară cu legi dure, atât pentru turiști, cât și pentru proprii cetățeni.

Arabia Saudită continuă să fie unul dintre cele mai stricte state ale lumii. Deschisă pentru turism în urmă cu câțiva ani, autoritățile doresc să transforme statul arab într-un centru turistic important. Investițiile masive în orașe precum Jeddah și Riyadh au început să atragă mulți turiști. Cu toate acestea, încă există reguli importante, care dacă sunt încălcate, pot ajunge la pedeapsa capitală pentru oricine.

Unele dintre cele mai diferite reguli față de cultura vestică sunt: femeile nu au voie să conducă sau să se afle în apropierea unui bărbat care nu este rudă. Internetul este cu acces limitat, iar mass-media este sub controlul statului.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot