Ce este interzis să faci în Qatar ca turist?

05.12.2023
Ce este interzis să faci în Qatar ca turist?

Orientul Mijlociu este regiune importantă a lumii, în care se regăsesc zăcăminte importante de petrol. Ultimii zeci de ani au reprezentat pentru cele mai multe state din regiune un restart, în care turismul a înflorit datorită investițiilor masive. Cu toate acestea, statele arabe nu se dezic de la lucrurile pe care le respectă. Ce nu ai voie să faci ca turist în Qatar?

Ce nu poți să faci în Qatar ca turist?

Qatar

Orientul Mijlociu reprezintă în prezent unul dintre cele mai importante centre financiare ale lumii. Zăcăminte importante de petrol găsite în ultimii zeci de ani au transformat zona deșertificată în centre importante pentru turiști sau afaceriști. Arabia Saudită, Kuweit, Oman, Emiratele Arabe Unite sau Qatar au cunoscut o ascensiune fulminantă în ceea ce privește tehnologia, investițiile în arhitectură și turism. Zgârie norii s-au mutat din SUA în Orientul Mijlociu, iar anual, milioane de turiști iau calea aerului pentru a vizita aceste părți.

Qatar, este unul dintre cele mai dezvoltate state din regiune și în ciuda faptului că ocupă o suprafață mică în regiune este un foarte important punct economic. În prezent numără unul dintre cele mai importante PIB-uri din lume, fiind un adevărat centru financiar, în care sute de afaceriști ridică anual clădiri care ating norii. La începutul anului 2017, populația nativă era de doar puțin 300.000, dar peste 2 milioane de expați, ceea ce transformă statul într-un adevărat pol social. Numărul ridicat de oameni care se mută aici se datorează veniturilor mari din rezervele de gaze și petrol care au dezvoltat statul.

Cu toate acestea, Qatar este un stat musulman, care nu se dezice de la învățămintele islamice. Cetățenii care ajung aici trebuie să respective legile autorităților, dar și să respecte anumite învățăminte religioase. Cei care încalcă aceste reguli riscă ani grei de închisoare și/sau amenzi usturătoare:

Ce stat din Orientul Mijlociu are cele mai dure legi?

Orientul Mijlociu este format 19 state, preponderent musulmane:

Fiecare dintre aceste state ale legi sacre și nimănui nu îi este permis să le încalce. Cu toate acestea, există o țară cu legi dure, atât pentru turiști, cât și pentru proprii cetățeni.

Arabia Saudită continuă să fie unul dintre cele mai stricte state ale lumii. Deschisă pentru turism în urmă cu câțiva ani, autoritățile doresc să transforme statul arab într-un centru turistic important. Investițiile masive în orașe precum Jeddah și Riyadh au început să atragă mulți turiști. Cu toate acestea, încă există reguli importante, care dacă sunt încălcate, pot ajunge la pedeapsa capitală pentru oricine.

Unele dintre cele mai diferite reguli față de cultura vestică sunt: femeile nu au voie să conducă sau să se afle în apropierea unui bărbat care nu este rudă. Internetul este cu acces limitat, iar mass-media este sub controlul statului.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Prețul vignietei se va dubla. Ce țări din Europa (mai) au vignetă? Cât plătesc?
Prețul vignietei se va dubla. Ce țări din Europa (mai) au vignetă? Cât plătesc?
În plină austeritate, Ministerul Finanțelor, a publicat joi, 3 iulie, în dezbatere publică un proiect de lege care prevede creșteri semnificative ale taxei de drum, în funcție de tipul... citește tot
Se mărește TVA-ul la locuințe de la 1 august. Ce urmează? Se vor scumpi apartamentele!
Se mărește TVA-ul la locuințe de la 1 august. Ce urmează? Se vor scumpi apartamentele!
TVA-ul pentru locuințe ar putea crește de la 9% la 19% de la 1 august, în cadrul planului de austeritate anunțat de Guvernul Bolojan. Măsura va face ca prețul apartamentelor să crească cu mii... citește tot
Povestea singurului ţigan ajuns domnitor al Moldovei, care a luptat alături de Mihai Viteazu
Povestea singurului ţigan ajuns domnitor al Moldovei, care a luptat alături de Mihai Viteazu
Țiganii au o istorie îndelungată și au venit pe teritoriul Țărilor Române din nord-vestul Indiei si nord-estul Pakistanului. În secolul al XIV-lea, apare prima menționare despre existența... citește tot