Ce este îngrijirea paliativă? Tipuri de boli

07.09.2021
Ce este îngrijirea paliativă? Tipuri de boli

S-ar putea să dai peste termenul „îngrijire paliativă” și să nu știi exact ce presupune, ba chiar să devii foarte confuz și reticent. Shtiu.ro oferă o definiție a acestui termen și explică modul în care acest tip de îngrijire poate ajuta.

Ce este îngrijirea paliativă?

Îngrijirea paliativă este îngrijire medicală specializată pentru persoanele care suferă de o boală gravă. Acest tip de îngrijire este axat pe ameliorarea simptomelor și a stresului bolii. Scopul este îmbunătățirea calității vieții atât pentru pacient, cât și pentru familie.

Îngrijirea paliativă este oferită de o echipă special formată de medici, asistenți medicali și alți specialiști care lucrează împreună cu ceilalți medici ai pacientului pentru a oferi un sprijin suplimentar.

Acest tip de îngrijire se bazează pe nevoile pacientului, nu pe prognosticul pacientului. Este adecvat la orice vârstă și în orice stadiu al unei boli grave și poate fi furnizat împreună cu tratament curativ.

Îngrijirea paliativă îmbunătățește calitatea vieții

Echipele de îngrijire paliativă se concentrează pe calitatea vieții. Tratează persoanele care suferă de simptome de boli grave, cum ar fi cancerul, insuficiența cardiacă congestivă, boala pulmonară obstructivă cronică, boala renală, Alzheimer, Parkinson, Scleroza laterală amiotrofică și multe altele.

Scopul îngrijirilor paliative este de a calma suferința și de a oferi cea mai bună calitate a vieții pentru pacienți și familiile acestora. Simptomele pot include durere, depresie, dificultăți de respirație, oboseală, constipație, greață, pierderea poftei de mâncare, dificultăți de somn și anxietate.

Echipa vă va ajuta să câștigați forța de a continua viața de zi cu zi. Pe scurt, îngrijirea paliativă este menită să îmbunătățească considerabil calitatea vieții.

Tratamentele pot include:

Studii recente, inclusiv unul publicat în New England Journal of Medicine, au arătat că pacienții cu o boală gravă care au primit îngrijiri paliative au trăit mai mult decât cei care nu au primit această îngrijire.

Foto: Unsplash.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
adplus-dvertising