Ce este ibuprofenul?

07.07.2023
Ce este ibuprofenul?

Medicamentele sunt cea mai rapidă cale de ameliorare a simptomelor unei afecțiuni. De-a lungul timpului, specialiștii în medicină s-au întrecut pe ei înșiși pentru a oferi populației pastile cât mai eficiente. Una dintre cele mai importante invenții din domeniu este ibuprofenul. Ce este ibuprofenul?

Ce este ibuprofenul?

ibuprofenul

Senzația de răceală și gripă cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Doar în momentul în care se instalează simptomele poți să îți dai seama că ai nevoie de medicamentație pentru a trece peste starea de rău. Organismul este setat pentru a lupta împotriva microbilor dăunători, iar pastilele vin sub forma unui ajutor.

Unul dintre cele mai eficiente medicamente cu care organismul s-a obișnuit este ibuprofenul. Dar ce este acesta și cum funcționează? Organizația Mondială a Sănătății a clasificat ibuprofenul ca pe un medicament esențial menit să calmeze durerea și reducerea febrei.

Acesta împiedică organismul să producă o cantitate mare de prostaglandine în momentul în care oamenii suferă de o afecțiune. Prostaglandinele sunt substanțe chimice eliberate în organism în cazul unei afecțiuni. Concret, în momentul în care este atins de mână un obiect ascuțit, creierul transmite rapid un mesaj de atenție referitor la durerea de la nivelul mâinii.

După ce ibuprofenul este absorbit în sânge, substanța începe să funcționeze, blocând astfel producția de prostaglandine, ceea ce duce la reducerea durerii la locul afectat. Medicamentul este utilizat pentru multiple afecțiuni, precum:

Care este cel mai folosit medicament din România?

În România trăiesc aproximativ 19 milioane de oameni, aceștia având la dispoziție peste 8.000 de farmacii de unde pot procura medicamente. Cum populația are o vârstă medie de 42 de ani, pastilele devin un necesar important al cotidianului.

În urma unui clasament al cumpărăturilor, medicamentul nurofen continuă să fie cel mai popular din România. În perioada ianuarie – august 2020, au fost vândute peste 9 milioane de cutii de nurofen. Acest medicament este specializat în tratarea simptomelor de răceală, gripă sau durere. Poate fi cumpărat din farmacii fără o prescripție în prealabil de la medic.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce cuvânt, dacă e pronunțat corect, e greșit și dacă e pronunțat greșit e corect? Zeci de întrebări capcană!
Ce cuvânt, dacă e pronunțat corect, e greșit și dacă e pronunțat greșit e corect? Zeci de întrebări capcană!
Cui nu-i plac jocurile de cuvinte? Pe Internet circulă o întrebare amuzantă cu un răspuns la fel de amuzant. „Ce cuvânt, daca e pronunțat corect, e greșit și dacă e pronunțat greșit e... citește tot
Care este singura biserică din România unde nu a avut loc nicio slujbă de înmormântare?
Care este singura biserică din România unde nu a avut loc nicio slujbă de înmormântare?
Bisericile sunt lăcașuri de cult cunoscute pentru faptul că aici se oficiază slujba de botez, cea de căsătorie și cea de înmormântare. Totuși, în România, există o singură biserică... citește tot
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot