Care este diferența dintre Paracetamol și Parasinus?

06.11.2020
Care este diferența dintre Paracetamol și Parasinus?

Temperatura de afară continuă să scadă, ceea ce înseamnă câteva lucruri: pulovere confortabile, geci călduroase și începutul sezonului rece și gripal. Anul acesta, cu presiunea adăugată a noului coronavirus, evenimentul anual marcat de simptome urâte, cum ar fi dureri în gât, nas înfundat, frisoane și febră, tuse va fi puțin mai complicat.

Care este diferența dintre Paracetamol și Parasinus?

Coronavirusul este un agent patogen nou identificat. Fiind o boală nouă, opțiunile de tratament sunt limitate, singura soluție a fost de a utiliza medicamente intrate deja in uzul curent. Acestea au dovedit siguranța utilizării la om și eficiența în tratamentul altor afecțiuni, pentru a ameliora simptomele și pentru a susține funcțiile vitale la pacienții grav afectați.

Ce este Paracetamolul?

Paracetamolul este un analgezic obișnuit utilizat pentru tratarea durerilor. Poate fi folosit și pentru a scădea temperatura corpului în caz de febră. Este, de asemenea, un ingredient într-o gamă largă de remedii pentru răceală și gripă. Medicii recomandă tratament cu Paracetamol și în caz de infectare cu noul coronavirus.

Acesta este indicat în tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, cu diferite localizări (dureri de cap, dureri în gât, dureri de dinţi, dureri asociate răcelii şi gripei, dureri ale muşchilor sau articulaţiilor sau în caz de menstruaţie dureroasă) şi tratamentul simptomatic al febrei.

Paracetamolul își face efectul în aproximativ o oră, iar doza uzuală este de una sau două comprimate de 500 mg odată. Acesta este un medicament sigur ce poate fi luat în timpul sarcinii și în timpul alăptării.

Medicii recomandă să nu se administreze paracetamol în combinație cu alte medicamente care conțin paracetamol. Câteva dintre acestea sunt: Panadol, Solpadeine, Humex, Fervex.

Paracetamolul conține paracetamol 500 mg, sub formă de paracetamol DC 555,55 mg, povidonă K 30, amidon de porumb, amidon de porumb pregelatinizat, amidon glicolat de sodiu, acid stearic, propilhidroxibenzoat (E216), etilhidroxibenzoat (E214).

Ce este Parasinusul?

Parasinus este un medicament folosit pentru a elibera căile respiratorii în caz de congestie nazală. Acesta este indicat pentru prevenirea şi tratamentul rinitelor alergice şi vasomotorii şi pentru tratamentul simptomatic al răcelii comune şi gripei. Acesta ameliorează rinoreea, congestia nazală și sinusală, cefaleea şi durerile musculare.

Parasinusul conține paracetamol 500 mg, maleat de clorfeniramină 3 mg, clorhidrat de pseudoefedrină 30 mg, amidon pregelatinizat, talc, povidona, acid stearic, stearat de magneziu.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot